Verpleegkundige/medisch hulpverlener Elektrofysiologie
Erasmus MC
Rotterdam, Zuid-Holland
1 uur geleden

Functie inhoud

De Elektrofysiologie, ook wel EFO genoemd, behandelt patiënten met hartritmestoornissen. Met behulp van geavanceerde behandelmethoden en moderne beeldvormende technieken behandelen we ritme- en geleidingsstoornissen door het uitvoeren van ablaties en het implanteren van pacemakers en ICD’s.

Het opsporen en oplossen van hartritmestoornissen. Als verpleegkundige / medisch hulpverlener Elektrofysiologie speel je hierbij een cruciale rol voor de patiënt en het team.

Je begeleidt de patiënt (volwassenen en kinderen) voor en tijdens een procedure en assisteert als steriel instrumenterende de elektrofysioloog tijdens alle behandelingen.

Je zorgt ervoor dat alle zorg rondom de patiënt goed geregeld is. Dit start met de voorbereiding van de interventiekamer, het voorlichten en begeleiden van de patiënt tot en met het monitoren van de vitale functies van de patiënt tijdens de behandeling en het mede verrichten van (acute) interventies indien nodig.

Patiënten zijn vaak wakker tijdens de behandeling van hun ritmestoornis en dat is vaak spannend voor hen. Begeleiding en instructie is daarom ook een van jouw kerntaken.

De patiënt moet op jou kunnen rekenen. Zeer uitgebreide en intensieve procedures vinden onder algehele anesthesie of sedatie plaats waarbij deze procedures een multidisciplinair karakter krijgen.

Werkomgeving

De unit Elektrofysiologie staat nationaal en internationaal bekend om haar onderzoek naar en behandeling van hart- en vaatziekten in een hightech omgeving.

Er zijn twee behandelkamers voorzien van de modernste beeldvormende technieken. Tevens is er een magneetnavigatiekamer, waar we door magneetveld gestuurde kathedermanipulaties doen.

Je werkt in een ambitieus en hecht team van verpleegkundigen, technici en elektrofysiologen. Je werkt intensief samen om patiënten te helpen en hun kwaliteit van leven te verbeteren.

Het werk bestaan alleen uit diensten overdag. Bij een volledige werkweek van 36 uur werk je 4 dagen. Gezien de dynamiek en soms het onvoorspelbare verloop van de procedures is er soms sprake van uitloop wat overwerk genereert.

Profiel

Je hebt minimaal een afgeronde opleiding hbo-V (eventueel met minor acute zorg) of Bachelor Medisch Hulpverlener (BMH), uitstroom acute zorg of interventiecardiologie.

Je bent bereid de aanvullende opleiding tot Cardiac Care Verpleegkundige (CCV) te volgen. Ook als je de opleiding tot IC verpleegkundige of CCV reeds hebt voltooid, zijn wij op zoek naar jou.

Leren en ontwikkelen staan hoog op jouw prioriteitenlijst.

 • Je bent communicatief sterk : enerzijds omdat je vaak maar heel kort de tijd hebt om het vertrouwen te winnen van een patiënt en anderzijds omdat je tijdens procedures de verantwoordelijkheid neemt over het welzijn van de patiënt.
 • Je bent een teamplayer, in deze functie letterlijk van levensbelang.
 • Je denkt, ook ongevraagd, mee over verbeteringen en durft je mening te geven.
 • Bekijk hier de voorwaarden voor indiensttreding bij Erasmus MC.

  Wat bieden wij

  Een omgeving die staat voor de kwaliteit en ontwikkeling van cardiologische zorg en daarmee een omgeving waarin je mag leren en ontwikkelen.

  Het bruto maandsalaris voor deze functie bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 3.505,- (schaal 8-a) bij een volledige werkweek van 36 uur.

  Ben je gediplomeerd IC of CCU verpleegkundige dan bedraagt het bruto maandsalaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 3.

  922,- (schaal 9-a) bruto per maand bij een fulltime werkweek.

  Daarnaast bieden we een compleet pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Namelijk :

 • Uitstekende secundaire voorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering die al in november uitgekeerd wordt en een persoonlijk reiskostenbudget.
 • Een pensioenverzekering bij het ABP. Wij nemen circa 2 / 3 van de maandelijkse bijdrage voor onze rekening.
 • Bijzondere voordelen, zoals een fysiotherapeut en een fietsenmaker van de zaak. En er is ook een sportclub waar je na werktijd aan je conditie kunt werken.
 • Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Universitair Medische Centra

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier