Data Analist BtB
Vattenfall
Amsterdam, Netherlands
2 dagen geleden

Wil jij je inzetten voor een kritische uitdaging en vorm geven aan een duurzame toekomst? Word dan onderdeel van ons energiebedrijf dat de regie wil nemen in het streven naar een fossielvrije toekomst.

We zijn op zoek naar een commerciële en leergierige Data Analist die het leuk vindt om in een multidisciplinair team duurzame producten te ontwikkelen voor onze zakelijke klanten.

In deze rol ligt de focus op de agrarische sector maar zal je ook sector overstijgende werkzaamheden doen. Over de rol Als Data analist bij de zakelijke markt kom je te werken in het Agri team waar je samen met Sales en Marketing collega’s het maximale doet om de klantportfolio te verstevigen en nieuwe producten en proposities neer te zetten.

Je bedenkt samen nieuwe manieren om met de beschikbare data relevant te zijn voor onze klanten en ze pro-actief te helpen met het verduurzamen.

Zo heb je o.a. beschikking over verbruiksdata op kwartierniveau, marktinformatie en allerlei klantinteracties waarmee je klanten en het Agri team in de volle breedte kan ondersteunen.

Hierbij werk je nauw samen met de data analisten in de andere sector teams waarmee je kennis deelt en sector overstijgende werkzaamheden afstemt.

Het is een zeer veelzijdige rol die deels ingevuld kan worden op basis van jouw persoonlijke interesses en competenties.

Over de afdeling De afdeling Commercial Operations bestaat uit zo’n 50 personen waarin accountmanagers, markt- en productmanagers en data analisten zijn opgedeeld in multidisciplinaire sectorteams.

Het Agri sectorteam is hier onderdeel van en bestaat uit 8 personen waarin een open en prettige werksfeer heerst. Jouw profiel

 • Een relevante HBO of WO opleiding
 • Aantoonbare kennis van Data analyse en bijbehorende programma’s zoals SQL, Power BI, Snowflake, etc.
 • Gevoel voor de business en commercieel sensitief
 • Communicatief sterk
 • Het ondersteunen bij Sales- & Marketingactiviteiten zoals campagnemanagement
 • Open en pro-actieve houding
 • Wij bieden Je werkt voor een bedrijf met een inspirerend doel : fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk maken. Daarom investeert Vattenfall miljarden in de opwek van groene stroom uit bronnen zoals wind, zon en water.

  Zo bouwen we het grootste windpark op zee ter wereld. Zonder subsidie. Waarmee we tot wel 3 miljoen huishoudens van stroom kunnen voorzien.

  Door voor Vattenfall te werken, lever je een bijdrage een de energietransitie én een duurzame wereld.Wij bieden je naast een marktconform salaris goede secundaire arbeidsvoorwaarden, die je zelf voor een deel kunt samenstellen.

  Ook zijn er veel mogelijkheden je vakinhoudelijk en persoonlijk te ontwikkelen.Daarnaast kom je terecht in een moderne, dynamische en plezierige werkomgeving.

  Bij Vattenfall heerst een hechte teamcultuur waar tegelijkertijd volop ruimte is voor eigen initiatief. Standplaats van deze functie is Amsterdam, hybride werken is op dit moment de norm.

  We hechten bij Vattenfall veel waarde aan een goede werk-privé balans, wij blijven dus samen kijken hoe wij hier als werkgever aan bij kunnen dragen.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier