Matroos Verbindingen / ICT
Ministerie van Defensie
Den Helder
5 dagen geleden

Salaris en voorwaarden

Salaris

Je startsalaris is afhankelijk van je leeftijd, opleidingsniveau en ervaring. Naarmate je kennis en ervaring toenemen, groeit ook je salaris met je mee.

Boven op je salaris ontvang je als militair bovendien verschillende structurele en incidentele toelages.

Vrije dagen

Bij een volledig dienstverband heb je afhankelijk van je leeftijd recht op 26-30 verlofdagen per jaar. Heb je dagen over?

Dan kun je die onder bepaalde voorwaarden meenemen naar het volgende jaar.

Rijbewijs

Nog geen rijbewijs? Haal m gratis bij Defensie! We helpen je graag vooruit, en niet alleen als het om je carrière gaat. Als je bij de Marine, Landmacht of Luchtmacht komt werken, kun je daarom op onze kosten je rijbewijs B halen. Meer informatie over

Onderzeedienst Top 4 dingen die je niet wist

Bekijk de video

Communicatie en IT zijn onmisbare onderdelen van het Marine-werk. Wil jij daaraan een bijdrage leveren? Solliciteer dan als Matroos Verbindingen / ICT (Onderzeedienst).

Daarmee leg je een prima basis voor een carrière in de ICT.

Dit ga je doen

Als Matroos bij de Operationele Dienst Verbindingen (ICT) ben je de verbindende schakel op het schip of aan wal. Jij zorgt ervoor dat informatie op tijd bij de juiste personen terechtkomt.

Samen met je collega’s beheer je de computernetwerken en de volledig geautomatiseerde communicatiesystemen van de marine.

Verricht de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van operationele inzet met behulp van het platform, door :

 • het bedienen van de diverse communicatiesystemen;
 • het verzorgen van de administratie omtrent het berichtenverkeer;
 • het afhandelen van het e-mailberichtenverkeer;
 • het ontvangen, distribueren en verzenden van berichten;
 • het optreden als roerganger bovenwater op roulatie basis;
 • het optreden als optronische mast bedienaar op roulatie basis.
 • Je werkt op een van de onderzeeboten van de Marine die overal ter wereld kunnen worden ingezet. Maar je begint natuurlijk met een opleiding.

  Die bestaat uit het takenboek en het afoefenboek. In het takenboek leer je van alles over het schip en over jezelf. Als je het takenboek afgewerkt hebt, word je Matroos der Eerste Klasse.

  In het afoefenboek maak je grondig kennis met alle systemen aan boord zodat je weet wat te doen bij oefeningen en calamiteiten.

  Als je dat succesvol afrondt, verdien je je Flipper. Dat is het insigne van de Onderzeedienst, een teken dat je er echt helemaal bij hoort.

  Hier ga je werken

  Je werkt in de commandocentrale of in de radiocentrale van één van onze onderzeeboten die overal ter wereld kunnen worden ingezet.

  De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen de Operationele Dienst (OD) aan boord van een onderzeeboot (OZBT) bij de Operationele Eenheden Vloot (OPE VLOOT), onder het Maritiem Hoofdkwartier ABNL van de Directie Operaties van het Commando Zeestrijdkrachten.

  De OD is verantwoordelijk voor de uitvoering van de operationele inzet van het schip. De hoofdvestigingsplaats van een OZBT is Den Helder.

  De doelstelling van de OPE VLOOT is het leveren van inzet gerede varende militaire capaciteit voor het gehele geweldsspectrum ten behoeve van veiligheid op en vanuit zee.

  Dit gebeurt al dan niet als integrerend onderdeel van eenheden die mede zijn samengesteld uit grondgebonden en / of amfibische eenheden.

  Deze werkzaamheden vinden plaats in een schema van zes uur op en zes uur af waarbij de maximale periode onderwater ongeveer vier weken is.

  Weekagenda

  Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Ochtend

 • Afhandelen berichtenverkeer
 • Afhandelen berichtenverkeer
 • Studie
 • Mast bedienaar
 • Mast bedienaar
 • Functioneringsgesprek
 • Administratie
 • Afhandelen berichtenverkeer
 • Afhandelen berichtenverkeer
 • Fitnessen
 • Opvangen en verzenden berichten
 • Opvangen en verzenden berichten
 • Bezoek Dublin
 • Bezoek Dublin
 • Avond

 • Opvangen en verzenden berichten
 • Opvangen en verzenden berichten
 • Filmpje kijken met je collega's
 • Controleren verbindingsapparatuur
 • Controleren verbindingsapparatuur
 • Drankje met collega's
 • Bezoek Dublin
 • Bezoek Dublin
 • Jouw profiel

  VMBO Kader, VMBO Gemengd, VMBO Theoretisch, MBO 2, MBO 3, MBO 4, HAVO

  Je bent tussen de 17 jaar en 26 jaar en 11 maanden

  Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 6

  Je groeit persoonlijk

  Als militair doe je constant nieuwe kennis en ervaringen op. Zo verleg je je fysieke en mentale grenzen, leer je te vertrouwen op jezelf, ontwikkel je een oog voor je omgeving en ontdek je dat zelfstandig zijn niet hetzelfde is als alles alleen willen doen.

  Ook ervaar je wat echte kameraadschap is, hoe je moet omgaan met verschillende mensen en culturen en dat vrede en veiligheid niet overal vanzelfsprekend zijn.

  Een loopbaan bij Defensie verandert je en maakt je sterker, als militair én als mens.

  We leiden je op

  Eerste Maritiem Militaire Vorming (EMMV)

  Je begint met de eerste maritiem militaire vorming (EMMV) van 12 weken. Daarin leer je onder meer de algemene scheepstaken.

  Vaktechnische Opleiding (VTO)

  Tijdens de Vaktechnische Opleiding leer je het vak dat je bij Defensie gaat uitoefenen. De duur en plaats van deze opleiding is afhankelijk van jouw krijgsmachtdeel en functie.

  De opleidingscentra bevinden zich op diverse plaatsen in Nederland.

  Train je fit

  Om bij Defensie te kunnen werken, moet je over een goede fysieke conditie beschikken. Daarom is de fysieke keuring een belangrijk onderdeel van de sollicitatieprocedure.

  Om je goed hierop voor te bereiden, hebben we trainingsschema's ontwikkeld.

  Belastbaarheidsniveau voor deze functie : 1

  Jouw loopbaan

  Een matroos verbindingen zorgt ervoor dat alle communicatie in en uit de onderzeeboot goed verloopt.

  Je kunt doorgroeien tot onderofficier. Dit betekent dat je meer ervaring hebt en de ervaring gebruikt om collega's aan te sturen.

  Naarmate je langer onderofficier bent en doorgroeit, neemt ook je verantwoordelijkheid toe en ondersteun je de commandant.

  De sollicitatie

  Alles over de sollicitatie

  2 : 48

  Voorlichting Marine (optioneel)

  Zorg dat je weet waar je aan begint en bezoek een (of doe een ). Dan ben je bijvoorbeeld beter voorbereid voor je gesprek tijdens het psychologisch onderzoek!

  Invullen vragenlijsten

  Je krijgt een aantal vragenlijsten die je moet invullen en terugsturen. Deze informatie wordt later gebruikt in je sollicitatieproces.

  Psychologisch Onderzoek (PO)

  Dit onderzoek bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder een capaciteitentest en een gesprek met een psycholoog van Defensie (zie ook onze online brochure ).

  Aanstellingskeuring

  De aanstellingskeuring wordt verricht om te bepalen of je medisch geschikt bent voor de functie waarvoor je hebt gesolliciteerd.

  Het onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen : gehoortest (audiometrie), ogentest (optometrie), lichaamsmetingen (biometrie), gesprek met een arts en een functionele test (vaststellen fysieke functie geschiktheid).

  Zie ook onze online brochure .

  Veiligheidsonderzoek (VO)

  Je werkt met wapens en geheime informatie. Daarom doen we een veiligheidsonderzoek. Hiervoor krijg je een vragenlijst, waarna de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) beoordeelt of je geschikt bent voor het verantwoordelijke werk als militair (zie ook onze online brochure ).

  Aanstelling

  Als je alle keuringen hebt gehaald ben je 'aanstelbaar' als militair. Hierna krijg je te horen wanneer je naar verwachting kunt beginnen met je militaire opleiding!

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier