Adviseur Geluid
Sweco
De Bilt, NL
5 dagen geleden
source : JobBoost.io

Functieomschrijving

Bij Sweco werken we aan de steden en samenlevingen van de toekomst. Wil jij samen met ons de leefbaarheid in de Stad van de Toekomst vormgeven?

Kun jij van toegevoegde waarde zijn als Adviseur Geluid? Solliciteer dan op deze vacature, ik kom graag met jou in contact!

Rob Cornelis Senior Adviseur Geluid en Trillingen

Een gezond en leefbaar klimaat is van groot belang. Echter lang niet overal vanzelfsprekend. Sweco is betrokken bij een breed scala aan projecten en ontwikkelingen waarbij milieu aspecten een bepalende rol spelen.

Als Adviseur Geluid kom je terecht in het team Veiligheid dat verspreid zit over onze kantoren in De Bilt, Rotterdam en Arnhem.

Ons team bestaat uit circa 15 adviseurs en we houden ons voornamelijk bezig met geluid- (en trillings)onderzoek, brandveiligheid, externe veiligheid en luchtkwaliteit.

Mooie projecten waar we op dit moment aan werken zijn bijvoorbeeld het Meerjarenprogramma Geluidsanering en het Tracébesluit N33 (in opdracht van Rijkswaterstaat) en doortrekking van de Ijtram (in opdracht van de gemeente Amsterdam).

Als Adviseur Geluid houd je je bezig met het binnenhalen en uitvoeren van projecten op het gebied van geluid. Hierbij gebruik je je eigen netwerk, maar ontwikkel je ook een netwerk binnen Sweco.

Zo ben je nauw betrokken bij de vorming van ons groeiende team en samen met je collega’s ben je benaderbaar voor en betrokken bij onze klanten.

De opdrachten zijn voornamelijk gericht op ruimtelijke en infrastructurele ontwikkeling. Met name op het gebied van weg- en railverkeerslawaai.

Je voert onderzoek uit met behulp van geluidmetingen en rekenmodellen en geeft adviezen ten aanzien van geluid. Tevens draag je bij aan kennisontwikkeling en innovaties binnen Sweco en draag je deze uit naar de buitenwereld.

Wij zoeken

 • Je hebt minimaal een afgeronde relevante HBO- of WO opleiding (bijvoorbeeld Natuurkunde), bij voorkeur aangevuld met Hogere Cursus Akoestiek of Opleiding Milieugeluid;
 • Je hebt tenminste drie jaar ervaring met akoestisch onderzoek weg- en / of railverkeerslawaai conform de wettelijke onderzoekskaders zoals die volgen uit de Wet milieubeheer en Wet geluidhinder en toepassing van het Reken- en Meetvoorschrift Geluid;
 • Je weet je weg te vinden in grote databestanden, waarmee we onze rekenmodellen voeden en hebt kennis van databasetoepassingen;
 • Je hebt ervaring met de softwarepakketten GeoMilieu en ArcGIS;
 • Je bent goed in organiseren en plannen, bent communicatief sterk en neemt graag het initiatief.
 • Geïnteresseerd?

  Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Rob Cornelis via rob.cornelis sweco.nl of 0612986103. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Daphne Kleuver via daphne.

  kleuvergijsbers sweco.nl of 0631963036.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier