Meerdere Jeugdartsen Of Anios Jeugdgezondheidzorg
Twentse Overheid
Enschede, NL
6 dagen geleden

Jouw werkdag

Als jeugdarts werk je vanuit consultatiebureaus, basisscholen en het voortgezet onderwijs. Je ziet elke dag kinderen en je weet veel over opgroeiende kinderen.

Je verricht gezondheidsonderzoeken, screent en vaccineert volgens de indicaties van het Rijksvaccinatieprogramma. Je adviseert ouders met zorgen en problemen die bij de ontwikkeling van het kind horen.

Ook speel je als jeugdarts een belangrijke rol bij de terugkeer naar school, in geval van schoolverzuim. Waar nodig zoek je de samenwerking met andere disciplines.

Je signaleert trends en komt met voostellen tot verbetering van de dienstverlening en / of de gezondheid van de doelgroep.

Periodiek participeer je in regionale werkgroepen en samenwerkingsverbanden met scholen en casuïstieknetwerken.

Jouw kwaliteiten

Dat je gedreven en enthousiast bent voor je vak spreekt voor zich. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat jij je kunt inleven en je opstelt naast ouder en kind.

Onze toekomstige collega

 • is klantgericht en initiatiefrijk;
 • communiceert helder en legt gemakkelijk contact met collega’s maar ook met externe partijen;
 • is integer en betrouwbaar;
 • is pro-actief en kan snel schakelen;
 • kan zowel zelfstandig als in teamverband werken;
 • is flexibel en bekijkt de hectiek van de dag in een helder perspectief.
 • Jouw team

  Je komt te werken bij de afdeling Jeugdgezondheidszorg (JGZ) van GGD Twente. JGZ kent verschillende werkgebieden in Twente, met daar binnen verschillende teams.

  In eerste instantie word jij ingezet binnen een team waar het op dat moment nodig is. Elk team bestaat uit jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en (dokters)assistenten.

  Een team is zelfregulerend en verantwoordelijk voor de dienstverlening in het eigen werkgebied. Kenmerkend aan de teams is het enthousiasme en de betrokkenheid bij elkaar maar ook naar de ouders en kinderen.

  Wat wij vragen

 • Afgeronde opleiding tot basisarts, bij voorkeur aangevuld met de opleiding arts M&G, profiel Jeugdarts
 • In bezit van een rijbewijs en eigen vervoer
 • Geregistreerd in het kader van de Wet Big.
 • In het kader van de wet kwaliteit klachten en geschillen zorg (wkkgz) zijn wij verplicht om het functioneren van iedere nieuwe zorgverlener na te gaan, voordat we deze aannemen (vergewisplicht).

  Dat houdt in dat we referenties opvragen bij vorige werkgevers en het BIG register raadplegen. Ook het overhandigen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor de aanstelling.

  Wat wij bieden

 • In eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar;
 • 24 tot 36 uur per week;
 • Salaris : afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 5.017, per maand (schaal 11) voor de functie van basisarts en maximaal € 5.
 • 699, (schaal 12) voor de functie van Jeugdarts bij een fulltime aanstelling.

  Er kan een aanloopschaal worden gehanteerd

 • Een Individueel Keuze Budget van 17,05%
 • Aanstelling op basis van inhuur (payroll) behoort tot de mogelijkheden
 • JGZ / GGD Twente

  De JGZ werkt vanuit de visie van zelfregulering met integrale teams waarbij elk multidisciplinair team gezamenlijk verantwoordelijk is voor het eigen werkgebied.

  JGZ heeft een Academische Werkplaats Jeugd in Twente, waar onderzoeken worden uitgevoerd, gericht op kwetsbare jeugd. Hierin nemen JGZ medewerkers actief deel.

  Daarnaast is JGZ (GGD Twente) erkend als opleidingsinrichting voor jeugdarts KNMG en arts M&G.

  GGD Twente is dé gemeenschappelijke gezondheidsdienst voor alle inwoners van Twente en bestaat uit de afdelingen Algemene Gezondheidszorg (AGZ), de Jeugdgezondheidszorg (JGZ) en een centrale stafafdeling.

  Wij bevorderen, bewaken en beschermen een gezonde Twentse samenleving. Dat doen wij voor en met de 14 Twentse gemeenten en samen met partners die gezondheid ook belangrijk vinden.

  Jouw betrokkenheid en professionaliteit is onze primaire kracht.

  Ja, ik wil deze baan!

  Als jij deze baan wilt, dan horen wij graag van je waarom jij de juiste kandidaat hiervoor bent.

  Je brief en CV (pdf) stuur je als bijlage mee.

  We hanteren op dit moment geen sluitingsdatum. Zolang de vacature zichtbaar is en de sollicitatielink werkt, is deze vacature opengesteld en nodigen we je van harte uit te solliciteren.

  Meer informatie nodig?

  Inhoudelijke informatie over deze vacature krijg je bij Ria Dragt, teamleider JGZ. Ria is te bereiken via tel.nr. 06 206 137 80.

  Voor informatie over de procedure kan je contact opnemen met ons ServicePunt via tel.nr. 053 487 6601.

  Voor deze vacature wordt gelijktijdig zowel in- als extern geworven.

  Beleef een werkweek met Ester Penterman, Jeugdarts

  Ester werkt op het consultatiebureau, op school en komt ook op het hoofdkantoor.

  Je ziet hoe ze zich voorbereid op een werkdag, hoe ze de kinderen onderzoekt en ze vaccineert. Verder vertelt ze over haar advies- en signaleringswerk, het Rijksvaccinatieprogramma en ten slotte iets over de opleiding tot Jeugdarts.

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Regio Twente aanvaardt geen ongevraagde hulp van bureaus voor deze vacature.

  Toegestuurde cv’s door bureaus aan Regio Twente zonder dat daartoe een zoekopdracht is gegeven, worden als van Regio Twente beschouwd.

  Er zal geen vergoeding aan een bureau worden betaald in geval de kandidaat gaat werken voor Regio Twente als gevolg van deze verwijzing of via andere middelen.

  Het reproduceren van deze vacature, in welke vorm dan ook, geheel of gedeeltelijk, is niet toegestaan.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier