Buddy project ‘Heft In Eigen Handen’
VluchtelingenWerk Nederland
Zuid-Nederland
6 dagen geleden

Vluchtelingen die in Nederland aankomen, staan er vaak alleen voor. Ze hebben meestal geen sociaal netwerk, familie of vrienden om op terug te vallen.

Ze hebben veel mee gemaakt en het is voor hen moeilijk wegwijs te worden in de Nederlandse samenleving. Voor het project Heft In Eigen Handen’ zoeken wij buddy’s om Eritrese jongvolwassenen op weg te helpen. Doe jij mee?

Het project

Het project Heft In Eigen Handen’ helpt Eritrese jongeren, in de leeftijd van 18 tot en met 23 jaar, met het kennismaken met de Nederlandse samenleving en het creëren van een toekomstvisie.

Dit project is bedoeld voor jongeren waarvan de intensieve begeleiding is gestopt en verwacht wordt dat ze op eigen benen kunnen staan.

De deelnemers krijgen een training en worden daarnaast gekoppeld aan een buddy. Deze buddy heeft dezelfde interesses en ondersteunt de deelnemer bij het vergroten van het netwerk, de competenties en vaardigheden en helpt een deelnemer op weg met het realiseren van het toekomstplan.

Lees meer over het doel en de achtergrond van het project.

Enthousiast en positief

Om dit project succesvol te maken, zijn wij op zoek naar enthousiaste buddy’s! Als buddy ondersteun je jouw maatje om zijn of haar competenties en vaardigheden te vergroten, verbeteren of nieuwe aan te leren.

Het menselijke aspect staat hierbij centraal. Einddoel van het project is om de toekomstvisie van de deelnemer duidelijk in kaart te brengen en te realiseren.

Jij wordt als buddy gedurende anderhalf jaar gekoppeld aan een deelnemer en ondersteunt minimaal twee uur per week (in de avonduren en / of het weekend) om het toekomstplan tot uitvoer te brengen.

Buddy’s krijgen een training waardoor je inzicht krijgt in de Eritrese cultuur en een deelnemer nog beter kan coachen richting het einddoel.

Herken jij jezelf in bovenstaande rol en ben jij :

 • Geduldig en flexibel
 • Goed bekend met de Nederlandse samenleving
 • Goed in taal- en eventueel huiswerkondersteuning
 • Woonachtig in Tilburg
 • Dan ben jij onze nieuwe buddy!

  Wij bieden jou :

  Een stimulerende en uitdagende rol met ruimte voor je eigen ontwikkeling. Volop mogelijkheden om meer te leren over andere culturen.

  Alle vrijwilligers werken onder begeleiding van een professional. Je neemt deel aan intervisiebijeenkomsten waarbij je handvatten aangereikt krijgt om je rol als buddy optimaal uit te kunnen voeren.

  VluchtelingenWerk Zuid-Nederland biedt verder ook een inwerkprogramma waaronder de verplichte basiscursus, workshops en trainingen en reis- en onkostenvergoeding.

  Wij vragen daarnaast al onze medewerkers een Verklaring omtrent Gedrag aan te leveren.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier