Manager Credit Risk Control Unit
De Volksbank
Utrecht, NL
1 dag geleden

Wil jij een belangrijke rol spelen tussen de business en de toezichthouders? En heb jij goede kennis op het gebied van IRB modellen?

Kom werken als Manager CRCU.

Over de functie

Als manager van de afdeling Credit Risk Control Unit geef je leiding aan 8 professionals en ben je verantwoordelijk voor het aantoonbaar voldoen aan alle eisen van de ECB op het gebied van IRB modellen om onze kredietrisico’s goed naar kapitaalvereisten te kunnen vertalen.

Als eigenaar van het kredietrisicomodel voor hypotheken (zowel regulatory als IFRS 9) zorg je voor een juiste vertaling van de eisen vanuit de regelgever naar de te gebruiken risicomodellen.

Dit vraagt veel afstemming met andere afdelingen binnen Risk, Finance, Commercie, Operations en IT. Een goede samenwerking met deze afdelingen is essentieel om tot goede resultaten te komen.

Je moet snel kunnen schakelen en acteren met begrip voor de verschillende belangen. Daarnaast verzorg je de periodieke monitoring van de modelperformance.

Vanuit je functie ben je voor de directie en voor toezichthouders het aanspreekpunt als modeleigenaar. Goede communicatieve vaardigheden en kennis van zaken zijn daarbij van groot belang.

Competenties

Je beschikt over uitstekende analytische vaardigheden en conceptueel denkvermogen. Daarnaast heb je uitstekende communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht.

Je bent proactief, zeer resultaatgericht en beschikt over een goede dosis organisatiesensitiviteit. Heb je tevens een helicopterview en kun je de essentie goed oppakken en kun je acteren als gesprekspartner van de managers / bestuurders en toezichthouders van de Volksbank?

Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Je hebt

 • Afgeronde WO opleiding, in bij voorkeur een financiële of economische richting.
 • Ruime ervaring op het gebied van IRB modellen binnen de retailmarkt.
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving.
 • Ervaring met leiding geven aan professionals.
 • Besluitvaardig en kan hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden.
 • Kan zich goed staande houden in de omgang met externe toezichthouders en weet daarin de verbinding te maken.
 • Je herkent je in de missie en visie van de Volksbank Wat krijg je van ons?

  Als jij gemotiveerd en met plezier naar je werk gaat, plukken klanten en collega’s daar de vruchten van. Daarom krijg je veel vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw werk en loopbaan zelf in te richten.

  Wil je een opleiding volgen? Vrijwilligerswerk doen onder werktijd? Een dagje meedraaien op een andere afdeling? Jouw innovatieve idee pitchen?

  Kom maar op! Met Het Nieuwe Werken kiezen we voor een goede balans tussen werk en vrije tijd. Jij bepaalt in overleg zelf waar en wanneer je werkt.

  Natuurlijk krijg je ook een prima salaris en een dertiende maand.

  Salaris en extra’s

  Als Manager CRCU kom je in schaal 13. Dat betekent dat je tussen € 5.539,15,- en € 8.521,77,- bruto per maand verdient op basis van een 36-

  urige werkweek. Daarnaast profiteer je van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je zelf kiest wanneer je jouw vakantiegeld en dertiende maand ontvangt.

  Reis je liever eerste klas? Dan kun je dit omzetten vanuit jouw IKB, uiteraard fiscaal voordelig. Over de Volksbank

  De Volksbank staat voor Bankieren met de menselijke maat . Een maatschappij waarin mensen vol vertrouwen en optimisme kunnen leven.

  Waarin we samen de dingen doen die goed zijn voor een volgende generatie. Dat is waar wij aan willen bouwen. En daarom bestaan we om iedereen, mens voor mens, te helpen op hun eigen manier financieel weerbaar te zijn.

  Over de afdeling

  De afdeling Credit Risk Control Unit maakt deel uit van het Risk Management domein van de Volksbank en is onderdeel van Credit, Market en Operational Risk (CMO).

  De afdeling CMO rapporteert aan de CRO en bestaat uit vijf afdelingen : Credit Risk Beleid en monitoring, Credit Risk Control Unit, Capital Liquidity & Market Risk, Operational Risk & Management Control, en Model Validatie.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier