Verpleegkundige CCU i.o. (doorlopende werving)
Radboudumc
Nijmegen, Netherlands
4 dagen geleden

Functieomschrijving

Als afdeling CCU (Coronary Care Unit) werven wij doorlopend nieuwe medewerkers voor onze Talentpool'. Verpleegkundigen die bij ons opgeleid willen worden tot CCU verpleegkundige.

Ambitieuze zorgprofessionals die, nu of in de toekomst, op onze afdeling in opleiding willen starten.

Stuur jij ons een passend profiel en blijkt tijdens een individuele meeloopdag dat onze ambities matchen, dan nemen we je op in onze Talentpool.

Zodra we op zoek zijn naar een nieuwe collega met jouw specifieke profiel, word jij uitgenodigd voor het daadwerkelijke selectiegesprek.

Zie onze animatie hoe dit werkt.

Breed opgeleid worden in de acute zorg op een afdeling met heel diverse en uitzonderlijke aandoeningen.

De opleiding tot CCU-verpleegkundige in het Radboudumc is niet bepaald standaard. In 15 tot 16 maanden leer je namelijk de hele acute zorgketen van de Cardiologie kennen.

In een combinatie van werken en leren doe je brede kennis op van de zeer diverse en vaak uitzonderlijke aandoeningen die zo kenmerkend zijn voor een academische afdeling.

Je begint met een inwerkperiode van een maand, waarin je op de hartbewaking onze patiëntcategorie leert kennen. Daarna word je stapsgewijs en onder goede begeleiding van ervaren collega’s eerst opgeleid op onze hartbewaking.

Vervolgens word je ingewerkt op de EHH (Eerste Hart Hulp). Ook loop je 3 maanden stage op de hartkatheterisatiekamer. Je theoretische lessen volg je aan de Radboudumc Health Academy, maar je draait een groot deel van je werkweek mee in de praktijk van alledag.

Je verleent daarbij intensieve, multi- en interdisciplinaire persoonsgerichte zorg.

Op de hartbewaking met zeven bedden lever je zorg aan maximaal drie patiënten. Dit kunnen patiënten zijn die kort bij ons verblijven, maar ook patiënten die wat langer zijn opgenomen.

Bijvoorbeeld omdat hun complexiteit en comorbiditeit hierom vraagt. Vergeleken met een verpleegafdeling heb je hier relatief veel tijd voor je patiënten.

Dit geeft je de ruimte om je goed in patiënt te verdiepen en ook om de naasten de aandacht te geven die nodig is.

Op de EHH met zes bedden kan het behoorlijk hectisch zijn. Hier heb je te maken met zeer uiteenlopende acute gevallen en vaak ook met uitzonderlijke cardiologische en cardio-gerelateerde aandoeningen.

Het werk op de EHH is erg dynamisch en de zorg verloopt zelden volgens protocollen. Maar dit geeft ook veel afwisseling en maakt je rol als verpleegkundige heel boeiend.

Tot slot op de hartkatheterisatiekamer, leer je ondersteunen bij het opvangen van patiënten die direct een coronaire interventie moeten ondergaan.

Kortom, een brede opleiding, waarin je kennismaakt met alle facetten van het interessante vakgebied Cardiologie. En dit op een afdeling waar we niet alleen tijdens je opleiding, maar ook daarna veel aandacht hebben voor je scholing, persoonlijke ontwikkeling en voor je doorgroei.

Zie jij de opleiding tot CCU-verpleegkundige in het Radboudumc helemaal zitten? We maken graag op korte termijn kennis met je!

Profiel

Ambitieuze verpleegkundigen die onder alle omstandigheden het hoofd koel houden.

De opleiding tot CCU-verpleegkundige is niet voor iedereen weggelegd. De lat in onze zorg ligt hoog en we willen echt het allerbeste voor onze patiënten.

Vanzelfsprekend ben je een MBO of HBO gediplomeerd verpleegkundige en BIG-geregistreerd. We vragen daarnaast minimaal 2 jaar verpleegkundige ervaring in een ziekenhuis.

Het liefst binnen de Cardiologie, maar dat is geen voorwaarde.

We kijken vooral naar je persoonlijkheid en motivatie. Zo is het belangrijk dat je goed bent in prioriteiten stellen in je werk.

 • Ook (of juist) als het erg hectisch is. Dat je sterk bent in je communicatie. En dat je snel beslissingen durft te nemen als er sprake is van een acute situatie bij een patiënt;
 • alleen of in afstemming met collega’s.

  Je bent flexibel en hebt een brede klinische blik. Goed kunnen samenwerken is in alles cruciaal. Daarnaast ben je goed in het begeleiden van de patiënt en de naasten.

  Inlevend vermogen en kunnen doorvragen zijn daarbij onmisbaar.

  Verder ben je nieuwsgierig en leergierig. Je wilt jezelf verdiepen in voor jou onbekende ziektebeelden en je brede kennis continu op peil houden.

  Bovendien sta je stevig in je schoenen en durf je het (ook richting de artsen) voor je patiënt op te nemen. Dit alles maakt jou de perfecte nieuwe collega!

  Tot slot herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier