Medisch acceptant ORV
Sedgwick
Amstelveen
2 dagen geleden

IF YOU CARE, THERE’S A PLACE FOR YOU HERE

For a career path that is both challenging and rewarding, join Sedgwick’s talented team of 27,000 colleagues around the globe.

Sedgwick is a leading provider of technology-enabled risk, benefits and integrated business solutions. Taking care of people is at the heart of everything we do.

Millions of people and organizations count on Sedgwick each year to take care of their needs when they face a major life event or something unexpected happens.

Whether they have a workplace injury, suffer property or financial loss or damage from a natural or manmade disaster, are involved in an auto or other type of accident, or need time away from work for the birth of a child or another medical situation, we are here to provide compassionate care and expert guidance.

Our clients depend on our talented colleagues to take care of their most valuable assets their employees, their customers and their property.

At Sedgwick, caring counts®. Join our team of creative and caring people of all backgrounds, and help us make a difference in the lives of others.

Houd je je graag bezig met het menselijk lichaam en de geest en wil je leren de risico’s in te schatten van ziekten, aandoeningen, medicatie en gevaarlijke beroepen of hobby’s?

Wij leiden je op om de medische risico’s van een individu adequaat in te schatten voor de aanvraag van een overlijdensrisicoverzekering (ORV).

Lees verder om er achter te komen of deze baan als medisch acceptant echt iets voor jou is!

Wat ga je doen als medisch acceptant?

Als medisch acceptant beoordeel je of er een verhoogd risico is op overlijden op basis van gezondheidsverklaringen en aanvullende medische informatie.

Een ORV is er om een financieel verlies bij overlijden af te dekken. De lening bij de bank wordt hier bijvoorbeeld mee afbetaald of het zorgt ervoor dat nabestaanden niet in de financiële problemen komen.

Een verzekeraar keert het verzekerde bedrag uit wanneer een individu in de looptijd van de verzekering komt te overlijden.

In de regel heeft een individu met een slechte gezondheid een grotere kans om te overlijden dan een individu met een goede gezondheid waardoor de verzekeraar een groter risico loopt het verzekerde bedrag uit te moeten keren.

Jij gaat leren om dit risico in te schatten en beoordeelt of er bijvoorbeeld een premieopslag nodig is om het extra risico voor de verzekeraar te compenseren.

Tijdens de medische beoordeling zul je aandoeningen tegenkomen waar je nog nooit van gehoord hebt, leren over de schadelijke bijwerkingen van medicatie en vaardig worden in het inschatten van risicovolle sporten, hobby’s en beroepen.

Kortom, je zult merken in een korte tijd al veel en vlot te leren!

Het werk is heel interessant, ik leer heel veel. Elke keer als ik werk leer ik iets nieuws of kom ik een aandoening tegen waar ik nog nooit van gehoord heb.

Gelukkig mag ik mijn nieuwsgierigheid volop gebruiken want als medisch acceptant is het belangrijk dat je alles begrijpt voordat je een beoordeling doet.’

Waarom kies je voor Sedgwick?

Door het jonge team op de afdeling Sedgwick Medas wordt hard gewerkt maar ook veel gelachen. Collega’s zijn begaan met elkaar, je krijgt goede begeleiding, en volop ruimte om jezelf te ontwikkelen en mee te denken over hoe zaken anders of beter kunnen. Maar er is meer :

 • een marktconform salaris;
 • jaarlijks 28 vakantiedagen (op basis van een fulltime dienstverband) en de mogelijkheid om voordelig extra dagen bij te kopen;
 • 8% vakantiegeld, een feestdagentoeslag en reiskostenvergoeding;
 • de mogelijkheid tot het volgen van opleidingen en het behalen van Wft certificaten;
 • gezellige activiteiten zoals kerstborrels, afdelingsuitjes en vrijdagmiddag borrels (zodra dit weer tot de mogelijkheden behoort natuurlijk ).
 • Waarom kiezen wij voor jou?

  Je werkt goed samen, communiceert helder en je vindt het leuk om contact te hebben met collega’s op kantoor en met klanten.

  Je voelt je prettig in een functie waarbij je zeer nauwkeurig te werk moet gaan, de verschillende processen moet kennen en je kennis aan anderen doorgeeft.

  Tevens beschik je over :

 • hbo / wo werk- en denkniveau met een gezondheid gerelateerde studie;
 • beschikbaarheid van 32 tot 40 uur per week;
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse taal (in woord en geschrift), tevens een goede beheersing van de Engelse taal;
 • leergierigheid : je pakt zaken snel op, begrijpt processen en bent goed in het leggen van verbanden;
 • accuratesse en discretie, je werkt immers met privacygevoelige informatie.
 • Wij zijn Sedgwick

  Sedgwick is een Internationale organisatie en marktleider op gebied van schade-expertise en schadebehandeling. In Nederland zijn we al ruim 100 jaar actief als schade-expertisebureau op alle mogelijke gebieden.

  Jouw 27.000 nieuwe collega s in 65 landen vertegenwoordigen verschillende achtergronden en culturen en werken vanuit de filosofie Caring Counts’.

  Zorgdragen voor mensen en organisaties staat bij ons altijd centraal.

  Team ORV

  Het team ORV maakt onderdeel uit van de afdeling Sedgwick Medas en is gevestigd in Amstelveen. Het team wat op dit moment uitgebreid wordt, bestaat uit 12 vaste medewerkers (coördinatoren, medisch acceptanten en administratief medewerkers) en tal van flex medewerkers.

  Om de continuïteit te waarborgen kunnen we goed de hulp van een nieuwe collega gebruiken. Samen dragen we zorg voor de juiste beoordeling van een aanvraag.

  We werken nauw samen en overleggen waar nodig, om zo tot de juiste conclusie te komen.

  Is dit jouw baan?

  Reageer dan snel door jouw cv en motivatie te uploaden via de solliciteer button. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Stéphanie Verbeek (Recruitment Consultant) via 06-50154150 of recruitment nl.

  sedgwick.com. Een pre-employment screening maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

  Heb je vragen over de functie?

  Rens Stegmann (Cluster Team Lead ORV) beantwoordt jouw vragen graag. Je kunt Rens bereiken via 06-5015 4193 of rens.stegmann nl.sedgwick.com.

  We kijken uit naar jouw sollicitatie!

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  Sedgwick

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier