junior test engineer
PLUS Retail B.V.
Utrecht, NL
4 dagen geleden

Wat ga je doen?

Note : this is a position for Dutch speaking candidates

In de alsmaar verder digitaliserende wereld wagen we ons aan grote complexe systeem implementaties. Door het testen van allerlei verschillende systemen en applicaties, heeft jouw werk direct invloed op alle lagen van de organisatie.

Als junior test engineer (QA specialist) zorg jij samen met je team dat het testen binnen de verschillende IT projecten van PLUS Retail op de juiste manier verloopt.

Jij denkt mee met het vaststellen van de testaanpak waarbij je rekening houdt met alle bijbehorende mogelijkheden en risico’s.

Jouw taken in het kort :

 • Je bent verantwoordelijk voor het bedenken van en uitvoeren van testen op technisch en functioneel gebied voor de opgeleverde functionaliteit en de regressie die hier mogelijk uit voortkomt;
 • Je onderzoekt alle mogelijkheden op het gebied van scripting en automated testing en weet dit over te brengen naar je collega’s;
 • Je bent het aanspreekpunt voor de technische ondersteuning van testen die door de business, IT Operatie en developers worden uitgevoerd (bijvoorbeeld Systeem (integratie) test, GAT, UAT, Security test, Load test);
 • Je denkt mee aan de kwaliteitsaanpak binnen projecten en stelt met je teamgenoten vast welke maatregelen in deze context dienen te worden genomen;
 • Je denkt mee in oplossingen met het development team of projectteam, over welke aanpassingen aan test / acceptatie omgevingen en tool selectie kunnen en moeten worden gedaan;
 • Je denkt mee met de oplospartijen bij het oplossen van ernstige incidenten met betrekking tot de applicaties en interfaces;
 • Je draagt zorg voor de borging van de kwaliteitsnormen van PLUS Retail, door documentatie en tooling rondom de geplande handmatige en geautomatiseerde testen te controleren.
 • Wie ben je?

  Met jouw drive en kritische blik weet jij op de juiste manier de kwaliteit te waarborgen van de kroonjuwelen van ons IT landschap.

  Jij bent communicatief vaardig en schrikt niet van complexe situaties. Je bent thuis in databases en server structuren en denkt graag mee op techniek en testgebied met collega testers binnen de projecten waar je aan werkt.

  Daarnaast heb je :

 • Minimaal hbo werk- en denkniveau;
 • Kennis en ervaring met SQL en database structuren.
 • Ben jij thuis in databases? Top! Heb je praktijkervaring met Linux en / of Unix? Nog beter!

  Wat bieden we je?

  Op het PLUS servicekantoor word je elke dag opnieuw uitgedaagd. Hoe? Ten eerste kom je terecht in een retail-omgeving waar Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen centraal staat en je dus écht het beste uit jezelf kunt halen.

  Nu de fusie met Coop rond is, kom je te werken bij de derde grootste servicesupermarkt van Nederland met gezamenlijk maar liefst ruim 550 winkels en 10 procent marktaandeel.

  Je krijgt veel eigen verantwoordelijkheid om zaken op te pakken en je wordt onderdeel van een gemotiveerd en gezellig team van collega’s die staan te popelen om hun expertise en ervaring met je te delen.

  Daar hoort ook een continue ontwikkeling bij, zowel op persoonlijk vlak als in je eigen vakgebied. Genoeg uitdaging dus.

  En om het nóg een stukje interessanter te maken : bij een 36-urige werkweek heb je één keer in de twee weken een vaste vrije dag! Daar teken je toch voor?

  Interesse?

  Ga jij samen met ons voor het beste resultaat? Solliciteer dan direct online. Voor inhoudelijke vragen neem je contact op met Jeroen Schoffelmeer (senior specialist ICT kwaliteitsborging), via 06-865 66 666.

  De sollicitatieprocedure

  Stap 1 - Selectie. Wij bekijken je sollicitatie zorgvuldig en binnen 7 werkdagen weet je of we je uitnodigen voor een gesprek.

  Stap 2 - Eerste kennismaking. Tijdens dit gesprek zullen we elkaar beter gaan leren kennen.

  Stap 3 - Het assessment. We zien dit als een extra hulpmiddel om te kijken of iemand matcht met de functie.

  Stap 4 - Het vervolggesprek. Smaakt het naar meer? Dan gaan we in het tweede gesprek de inhoud in. Jouw ontwikkelvermogen en jouw competenties staan centraal tijdens dit gesprek.

  Stap 5 - Het arbeidsvoorwaardengesprek. Is onze liefde wederzijds, dan begint jouw carrière bij PLUS.

  Heb je nog vragen over de procedure? Neem dan contact op met Masha Tankink (corporate recruiter) via mtankink plusretail.

  nl of 06-82854771. Een bericht sturen via WhatsApp is ook mogelijk.

  Met deze vacature willen wij zelf onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier