Hydroloog
Arcadis
Amsterdam, Nederland
5 dagen geleden

JOB DESCRIPTION

Je draagt bij aan ontwikkelingen op het gebied van hydrologische modelleringen en je ontwikkelt je eigen expertise.

Wat ga je doen?

Je gaat binnen ons team en de adviesgroep aan de slag met modellering en advies binnen waterbeheer. Groot of klein, innovatief, multidisciplinair of juist onderzoek naar één onderwerp.

Je werkzaamheden passen we aan aan je ervaring en interesses en bestaan uit (een selectie van) deze activiteiten :

 • Advies geven over de herinrichting van watersystemen in relatie tot klimaatrobuustheid, inclusief modellering van het oppervlaktewatersysteem;
 • Complexe oppervlaktewatervraagstukken als onderdeel van (grote) multidisciplinaire projecten, bijvoorbeeld infrastructuurprojecten of dijkversterkingen, waarin je samenwerkt met experts op verschillende vakgebieden;
 • Als Arcadis zijn we een voorloper op innovaties, je gaat werken met de nieuwste tools (bv. D-HYDRO of Tygron) en methodes.
 • Daarmee pakken we watervraagstukken op steeds meer digitale en holistische wijze aan;
 • Je gaat bijdragen aan één of meerdere van onze groeithemas; droogte en klimaatadaptatie, energietransitie, KRW of systeemherstel (natuur en stikstof), digitalisering of bodemdaling;
 • Ben je graag bezig met scripting, dan kan je bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe tools met Python (voor onze AHT, Arcadis Hydrological Toolbox) en daarmee kansen die digitalisering biedt te benutten.
 • Enkele voorbeeldprojecten waar jij aan mee kan werken :

 • D-HYDRO Overstromingsmodellering voor verschillende dijkringen;
 • Verbeteren riviernatuur in KRW-projecten Zuid- en Oost-Nederland;
 • Beira Recovery & Resilience Plan, een plan als reactie op orkaan Ida voor het nemen van watermanagement en kustverdedigingsmaatregelen;
 • Digital Twin analyses bij Lauwersmeerdijken, gebruikmakend van het Tygron model.
 • Deze functie biedt jou de kans om jezelf verder te ontwikkelen binnen een groep met een sterke kennisbasis en positie in de markt.

  Bij voorkeur ga je onderdeel uitmaken van team Water en Ruimte in Amsterdam, twaalf collegas die binnen hun eigen expertise met veel plezier werken aan waterbeheerprojecten, met focus op West-Nederland.

  We zoeken elkaar digitaal en op kantoor op (meestal Amsterdam Sloterdijk of Amersfoort) voor kennisdeling, gezelligheid en samenwerking binnen projecten.

  Binnen de adviesgroep (waar ook de teams uit Den Bosch en Arnhem deel van zijn) sluit je aan bij het werkveld oppervlaktewater, met ook hydrologen uit de andere teams, een hechte en gedreven groep van specialisten met passie voor hun vak.

  Meer informatie over onze werkzaamheden vind je op onze LinkedIn.

  Wat vragen wij?

  Wij gaan steeds meer werken aan innovatieve en nieuwe projecten binnen de hydrologie, zoals D-HYDRO, Tygron en de koppeling met waterkwaliteit.

  Wij zoeken een nieuwe collega die hier enthousiast mee aan de slag wil gaan met het volgende profiel :

 • Een hydroloog die samenwerkt en leert van de senior collegas uit het team, en daarnaast is er een mogelijkheid om junior collegas of stagiairs te begeleiden.
 • Je hebt kennis van modellen en softwarepakketten zoals SOBEK, D-HYDRO, Python.
 • Met een hbo- of academische opleiding watermanagement, (geo)hydrologie, integraal waterbeheer, civiele techniek of vergelijkbaar.
 • Je hebt bij voorkeur minimaal 4 jaar relevante werkervaring.
 • Beheersing van de Nederlandse taal, en bij voorkeur ook de Engelse taal.
 • Uiteraard heb je interesse in waterbeheer in Nederland en het buitenland, voor waterkwantiteit en / of waterkwaliteit, en wil je hier graag in je werk aan bijdragen.
 • Voel jij je aangesproken door deze vacature? Dan nodigen wij jou van harte uit om te reageren. Als je twijfelt of je past op deze vacature of heb je vragen, neem dan contact op voor een (online) koffiemoment.

  Wat bieden wij?

  Waar je ook werkt, wat je ook doet, als Arcadiaan draag jij bij aan onze missie Improving quality of life. Dat is wat ons verbindt en inspireert.

  We geven de toekomst vorm vanuit verschillende perspectieven en bouwen aan duurzame relaties. Samen willen we onze wereld verbeteren.

  Met vijf kernwaarden bouwen we aan onze Arcadis cultuur : People First, Integriteit, Klantsucces, Samenwerking en Duurzaamheid.

  Onze cultuur helpt jou je eigen carrière vorm te geven. Samen met onze klanten werk jij aan uitdagende en duurzame projecten.

  Denk hierbij aan (digitaal) ontwerp, advisering, engineering, project- en managementdiensten in de natuurlijke en gebouwde omgeving.

  Arcadis biedt jou een functie met veel vrijheid om je werk zelfstandig in te vullen binnen een ambitieus en gedreven team.

  Daarnaast werk je regelmatig samen met collegas van andere disciplines. Kenmerkend voor onze cultuur zijn inclusiviteit, diversiteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

  Op deze onderwerpen voeren we verschillende activiteiten uit.

  Arcadis geeft jou de ruimte om ideeën verder te ontwikkelen en biedt goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden. Wij hanteren marktconforme arbeidsvoorwaarden, waaronder 30 vakantiedagen, flexibele werktijden en een resultaatafhankelijke winstuitkering.

  Op onze website vind je meer informatie over ons bedrijf.

  Contactinformatie

  Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Jochem Beltman recruiter, via telefoonnummer +31 (0)6 27060553 of via jochem.

  beltman arcadis.com Wij ontvangen graag jouw CV en brief via de sollicitatiebutton in de vacature op careers.arcadis.com.

  Uitzend-, detacherings- en W&S-bureaus hoeven niet te reageren, acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier