Korporaal Hersteller Voertuigen
Ministerie van Defensie
Darp (Havelte), Garderen, Oirschot, 't Harde, Wezep
1 dag geleden

Salaris en voorwaarden

Salaris

Je startsalaris is afhankelijk van je leeftijd, opleidingsniveau en ervaring. Naarmate je kennis en ervaring toenemen, groeit ook je salaris met je mee.

Boven op je salaris ontvang je als militair bovendien verschillende structurele en incidentele toelages.

Vrije dagen

Bij een volledig dienstverband heb je afhankelijk van je leeftijd recht op 26-30 verlofdagen per jaar. Heb je dagen over?

Dan kun je die onder bepaalde voorwaarden meenemen naar het volgende jaar.

Rijbewijs

Nog geen rijbewijs? Haal m gratis bij Defensie! We helpen je graag vooruit, en niet alleen als het om je carrière gaat. Als je bij de Marine, Landmacht of Luchtmacht komt werken, kun je daarom op onze kosten je rijbewijs B halen. Meer informatie over

Bonus

Gedurende je dienverplichting (inclusief je initiële opleiding) bouw je - dus naast je salaris - ook elk jaar een (bruto) aanstellingspremie / bonus op.

Die krijg je aan het eind van je dienverplichting uitgekeerd, tenzij je tussentijds een voorschot wilt ontvangen.

Technicus bij Defensie : Wat verdien je daarmee?

Ontdek het hier

Werken als monteur bij de Luchtmacht?

Met een MBO-diploma (bedrijfs)autotechniek kun je natuurlijk aan de slag bij een lokale garage of een groot autobedrijf.

Maar wat dacht je van sleutelen aan voertuigen die je bij geen enkel ander bedrijf zult aantreffen? Als automonteur bij de Koninklijke Landmacht zorg jij ervoor dat alles op wielen soepel blijft rijden.

Van Boxers en Bushmasters tot gevechtstanks en takelauto’s.

Dit ga je doen

Als je wordt aangenomen voor deze functie word je bij Defensie aangesteld met als functietitel Korporaal Monteur Voertuigen’.

Als Automonteur voer je onderhouds- en herstelwerkzaamheden uit aan de wielvoertuigen die in gebruik zijn bij de Landmacht.

Denk aan vrachtwagens, terreinwagens en pantservoertuigen, maar ook aan motoren en takelauto’s. Je werk bestaat vooral uit het (de)monteren van componenten, het uitvoeren van reparaties en het leveren van overige hand- en spandiensten.

Omdat je naast vaktechnicus ook militair bent, behoren ook het beheersen van je persoonlijke wapen en het camoufleren en beveiligen van je eigen materieel tot je takenpakket.

Let op : Er zijn meerdere opkomstmomenten (startdata) in het jaar. De opkomstdatum waar jij voor in aanmerking komt, wordt pas later bepaald.

Dit is onder andere afhankelijk van de uitslag van het Psychologisch Onderzoek, de Medische keuring en het veiligheidsonderzoek.

Zodra alle onderdelen van het sollicitatietraject positief zijn afgerond, wordt de startdatum met jou besproken en vastgelegd.

Hier ga je werken

Je gaat werken bij een eenheid van de 13 Lichte Brigade in Oirschot, 43 Gemechaniseerde Brigade in Havelte of bij het Operationeel Ondersteuningscommando Land (OOCL) in Ermelo.

Na indiensttreding volg je eerst de Algemene Militaire Opleiding (AMO) in Oirschot of Assen. Na afronding start je met de vakgerichte opleiding bij het Opleidings- en Trainingscentrum Logistiek in Soesterberg.

Indien jij nog niet over een rijbewijs beschikt volg je aanvullend de rijopleiding bij het Opleidings- en Trainingscentrum Rijden in Oirschot.

De opleiding duurt in totaal ongeveer 10 maanden.

Als Militair neem je deel aan verschillende oefeningen. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je, net zoals elke Militair, uitgezonden kunt worden.

MBO 2

Voorkeur 1 : MBO-2 Bedrijfsautotechniek Voorkeur 2 : MBO-2 Autotechniek

Je bent tussen de 17 jaar en 6 maanden en 27 jaar en 11 maanden

Een bril of lenzen is geen probleem.

Je hebt een zwemdiploma nodig

Je groeit persoonlijk

Als militair doe je constant nieuwe kennis en ervaringen op. Zo verleg je je fysieke en mentale grenzen, leer je te vertrouwen op jezelf, ontwikkel je een oog voor je omgeving en ontdek je dat zelfstandig zijn niet hetzelfde is als alles alleen willen doen.

Ook ervaar je wat echte kameraadschap is, hoe je moet omgaan met verschillende mensen en culturen en dat vrede en veiligheid niet overal vanzelfsprekend zijn.

Een loopbaan bij Defensie verandert je en maakt je sterker, als militair én als mens.

Train je fit

Om bij Defensie te kunnen werken, moet je over een goede fysieke conditie beschikken. Daarom is de fysieke keuring een belangrijk onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Om je goed hierop voor te bereiden, hebben we trainingsschema's ontwikkeld.

Belastbaarheidsniveau voor deze functie : 1

Jouw loopbaan

Als Korporaal Automonteur ben jij dé specialist op het gebied van het onderhoud en reparaties van de Landmacht voertuigen.

Je bent samen alle automonteurs verantwoordelijk voor het inzetbaar houden van het voertuigenpark van jouw Landmachteenheid.

Wanneer je doorgroeit als onderofficier en je meer ervaring hebt in dit vakgebied, kan je doorgroeien en de leiding krijgen over een aantal Korporaals.

Jij geeft hier leiding aan en werkt nauw samen met de andere Onderofficieren.

01 / 02

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier