Research Scientist Metal Working Fluids
Q8
The Netherlands
3 dagen geleden

Research Scientist Metal Working Fluids

Kuwait Petroleum Research & Technology B.V.

Kuwait Petroleum Research & Technology center (KPR&T) is onderdeel van het internationaal opererend olieconcern Kuwait Petroleum, bekend onder de merknaam Q8 en Tango, en verricht onderzoek naar nieuwe producten en toepassingsgebieden voor zowel smeerolie, brandstoffen en aerosol propellant, verzorgt kwaliteitscontrole, Technical Services en Research & Development voor raffinaderijen.

KPR&T beschikt over diverse laboratoria zodat onderzoek, productveiligheid en kwaliteit gewaarborgd worden. De chemici en engineers van KPR&T werken nauw samen met de smeeroliemengfabrieken in Europa, de verkoopmaatschappijen en de raffinaderijen van de moedermaatschappij in Koeweit..

Ter uitbreiding van de Product Departement zijn wij op zoek naar een Research Scientist met kennis van metaal bewerkingsoliën.

Research Scientist Metal Working Fluids

Als Research Scientist binnen KPR&T geef je zelf inhoud en richting aan de invulling van je functie. Samen met je collega engineers, productontwikkelaars en laboranten onderzoek je nieuwe formulaties op het gebied van olie gebaseerde metaalbewerking vloeistoffen en onderhoud je de huidige productlijn van metal working fluids.

Nieuwe formulaties worden gemaakt op basis van componenten waarbij jij de technische discussies met leveranciers voert. Met jouw chemische achtergrond stuur je het laboratorium aan voor het karakteriseren van componenten en het testen van kandidaat formulaties.

Daarnaast ben je voor onze zustermaatschappij Q8Oils het aanspreekpunt voor vragen op technisch of product gebied die binnen jouw aandachtsgebied vallen.

Je bezoekt klanten, stelt onderzoeksplannen op en neemt deel aan de uitvoering van de testen en maakt rapportages.

Belangrijkste verantwoordelijkheden :

 • Verantwoordelijk voor productontwikkeling en onderhoud van de huidige lijn metaalbewerkings oliën
 • Ontwikkelingen en optimaliseren van formulatie op basis van componenten
 • Het starten, plannen en uitvoeren van productontwikkelings projecten
 • Het voeren van technische discussie met leveranciers
 • Chemische karakterisatie, prestatie en veld testen van formulaties
 • Het uitvoeren van relevante tests en werken met het laboratorium
 • Het onderhouden van klant contact
 • Het geven van technische ondersteuning aan het veld
 • Advies geven op het gebied van gezondheid en veiligheid (Safety data sheets, enz.)
 • Ondersteuning geven aan de smeeroliefabriek
 • Het schrijven van interne en externe rapporten
 • Ons aanbod

  Naast een goed salaris (inclusief vakantiegeld en een 13e maand), prima secundaire arbeidsvoorwaarden flexibele werktijden en een informele en collegiale werksfeer, bieden wij je vooral de ruimte je snel te ontwikkelen en veel kennis op te doen.

  Binnen bijna geen enkele researchafdeling kun je je zo snel ontwikkelen als bij KPR&T, gegeven de diversiteit aan (internationale) gesprekspartners.

  KPR&T biedt je de mogelijkheid je kennis te verbreden door een palet aan interne en externe opleidingen, toegesneden op jouw ambitie en ontwikkeling.

  Interesse?

  Heb je een afgeronde universitaire opleiding Chemie of Chemische Technologie met minimaal 10 jaar relevante werkervaring in metal working fluids en neem je graag zelf het heft in handen als het om de ontwikkeling van je carrière gaat?

  Dan horen wij dat graag! Daarbij vinden wij het belangrijk dat je goede kennis hebt van tribology en additieven en beschikt over goede reporting en communicatie skills.

  Voor vragen of meer informatie over deze functie kun je terecht bij Marianne van Vliet, HR Business Partner 070 315 2627

  Een assessment kan deel uit maken van de selectieprocedure.

  Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier