Controls Engineer
VDL Groep B.V.
hengelo, Netherlands
5 dagen geleden
source : Experteer

Wil jij onderdeel zijn van de Energie Transitie in Nederland en mee helpen met het ontwikkelen van duurzame energie systemen voor onze toekomst?

Werken aan innovatieve projecten voor opdrachtgevers in binnen- en buitenland? Lees dan snel verder!Controls EngineerDe functieIn samenwerking met professionals van de afdeling Engineering ga je zelfstandig het ontwerp van processystemen, hulpsystemen en meet- en regelsystemen opzetten die ingezet gaan worden voor energie opslag, opwekking en / of transport.

Dit kan zijn voor toepassingen binnen projecten gerelateerd aan onder andere compressor technologie, waterstoftechnologie, warmteomzetting en bijbehorende infrastructuur.

Je werkt graag samen in project teams met andere disciplines om de projecten tot een succes te maken. Je ontwerpt zelfstandig deelinstallaties en werkt ontwerp- en engineeringsopdrachten uit.

 • Ook controleer je werk van collega’s. Als Controls Engineer rapporteer je aan de Lead Engineer. Onderwerpen waar je dagelijks aan zult werken zijn : Specificeren en berekenen van het ontwerp voor processystemen, hulpsystemen en meet- en regelsystemen;
 • Toetsen van de beschikbare gegevens aan de gestelde contracteisen;Uitwerken van ontwerpen met inachtneming van de geldende voorschriften, wettelijke regelgeving en internationale normen;
 • Opstellen van specifieke systeem documenten zoals P&ID’s (Piping and Instrumentation Diagram), componentenlijst, I / O-lijst, C&E (Cause & Effect), logic flow chart’ en control narrative’;
 • Het functioneel beschrijven, configureren, programmeren en testen van besturings- en beveiligingssystemen;Schrijven van bestelspecificaties, handleidingen en bedieningsinstructies;
 • Begeleiden en controleren van leveranciers en door hen op te leveren documenten;Assisteren bij het samenstellen van offertes en eventueel maken van calculaties;
 • Je bent bezig met het uitvoeren van de engineeringsfases, van technische specificatie tot en met verificatie en validatie;
 • Je houdt je bezig met productie engineering en geeft ondersteuning bij het fabriceren, inspecties, testen en inbedrijfstellen van systemen.

  Jouw profiel : Werken bij VDL Energy Systems betekent werken aan innovatieve projecten voor opdrachtgevers in binnen en buitenland.

 • Onze opdrachtgevers zijn veeleisend, om in aanmerking te komen voor deze uitdagende rol voldoe je dan ook aan de volgende punten : Je beschikt over een afgeronde technische bachelor of master opleiding;
 • Je hebt relevante werkervaring en kennis op het gebied van processystemen en oplossingen in een industriële werkomgeving;
 • Je hebt relevante werkervaring en kennis op het gebied van PLC en HMI systemen;Je hebt kennis en / of affiniteit met onderwerpen zoals thermodynamica, stromingsleer, mechanica, meet- en regeltechniek, elektro- en energietechniek, waterstoftechnologie, Je hebt interesse in veranderende servicemodellen, ontwikkelingen op gebied van I.

 • o.T. en virtual / augmented reality Je vindt het leuk om aan de basis te staan van nieuwe ontwikkelingen en daar een bijdrage aan te leveren;
 • Je bent een sociaal, gemotiveerd en zelfstandige harde werker;Je kenmerkt je door professionele nieuwsgierigheid en pragmatisme;
 • Je beheerst de Engelse taal.Wat bieden wij jou?Werken bij VDL Energy Systems betekent werken bij een innovatief, ondernemend bedrijf waar kracht door samenwerking’ centraal staat.

  We hechten veel waarde aan een collegiale, prettige werksfeer. Naast uitdagend werk en leuke collega s bieden wij je ook : een marktconform salariseen jaarlijkse winstdeling27 vakantiedagen en 13 ADV dageneen goede pensioenregelingvolop persoonlijke ontwikkeling door middel van trainingen en opleidingeneen jaarlijks VDL-feest met alle collega’s van VDL Groepinterne doorgroei mogelijkhedendiverse collectiviteitsregelingenpersoneelsaanbiedingendeelname aan sportactiviteitenInteresse?

  Is je interesse gewekt en herken je jezelf in bovenstaand profiel? Solliciteren kan via de knop Ik wil solliciteren’. Gelieve een CV en beknopte motivatie toe te voegen waarom juist deze rol je interesse heeft.

  Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Corporate Recruitment : Marleen Hendriks, via 040-2925066.

  Het bedrijf : Wil jij onderdeel zijn van de Energie Transitie in Nederland en mee helpen met het ontwikkelen van duurzame energie systemen voor onze toekomst?

  VDL Energy Systems is volop bezig met de ontwikkeling van o.a. energieopslag systemen en energieopwekking op basis van batterij- en waterstoftechnologie.

  Hiervoor bouwen we in nauwe samenwerking met onze opdrachtgevers prototypen. Wij zijn continu op zoek naar nieuwe producten of oplossingen en werk je mee aan de beoordeling van nieuwe ideeën en uitwerken van concepten.

  VDL Energy Systems heeft de ambitie een belangrijke rol in de energietransitie te spelen. Als betrouwbare partner van Siemens assembleren we gasturbines en compressoren.

  Daarnaast investeren en ontwikkelen wij in toepassingen die de energietransitie mogelijk maken. We investeren de komende jaren flink in ons bedrijf.

  Zo zijn we begonnen met het realiseren van ons nieuwe bedrijfspand in Almelo. Wij zijn een innoverende organisatie, met als kenmerk een open sfeer en toegankelijkheid van collega’s, waar we oog hebben voor het initiatief van onze medewerkers.

  We zoeken eigentijdse en enthousiaste mensen om onze ambitie samen te verwezenlijken.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier