netwerk engineer
Politie
Driebergen-Rijsenburg, NL
5 dagen geleden

Team Hosting is op zoek naar een gedreven en deskundige netwerk engineer die er voor zorgt dat de politiemedewerkers 24 / 7 op de techniek kunnen vertrouwen.

Vind jij het interessant om cloud en Big Data technologie toe te passen om Nederland veiliger te maken? Lees dan snel verder!

Locatie(s) : Driebergen-Rijsenburg Organisatieonderdeel : Politiedienstencentrum Vakgebied(en) : ICT Niveau : HBO

Wat ga je doen?

Bij de politie wordt momenteel een modern en robuust big data platform gerealiseerd in een private cloud die de informatievoorziening van de politieorganisatie vernieuwt en verbetert.

Je draagt bij aan maatschappelijke en relevante ontwikkelingen en je zorgt ervoor dat Big Data een steeds grotere rol in het politiewerk krijgt.

Het Big Data platform is qua omvang voor Nederland uniek. Het platform bevat alle noodzakelijke componenten op het gebied van hardware, big data technologie, extractie en tools voor eindgebruikers voor data analyse, interpretatie en visualisatie.

De productlijn maakt hiervoor uitsluitend gebruik van open source software. Onze data komen uit een groot aantal in- en externe bronnen, die verwerkt wordt in een state-of-the-art gedistribueerde en functioneel modulaire omgeving.

De toekomstige omgeving wordt daarmee de nieuwe landelijke bron van informatievoorziening voor de gehele politie en zal doorgroeien naar een grootschalige omgeving in termen van gebruikers, gebruik en volume aan data.

Binnen de agile aanpak werk je mee aan de totstandkoming en beheer van de applicaties.

Je draagt kennis over naar collega's over relevante expertise binnen je vakgebied. Binnen dat vakgebied ben je in staat adviserend op te treden bij incidenten, problemen, changes en projecten.

Configuration Management (Puppet, Ansible), Agile software ontwikkelmethodieken (Git, Jenkins) en Agile / DevOps / Continuous Delivery zijn onderdeel van je dagelijkse werkzaamheden en ook jij gaat je hierin verdiepen.

Waar ga je werken?

De productlijn Cloud, Big Data, Internet bij Team Hosting bestaat momenteel uit 5 DevOps teams en realiseert onder meer een private cloud en meerdere big data omgevingen voor de operationele politiepraktijk.

Voor uitbreiding van meerdere DevOps teams wordt gezocht naar een netwerk engineer met ervaring in het opzetten, toepassen en technisch beheren van complexe datacenter netwerk infrastructuren voor een grote multitenant / multiregion Openstack private cloud en Ceph cloud storage infrastructuur.

Als netwerk engineer werk je in een DevOps team van ontwikkelaars, data scientists, grafische vormgevers en cloud- en big data system engineers en ben je snel enthousiast om samen met collega’s te werken aan nieuwe uitdagingen.

Wie ben jij?

Je weet om te gaan met onzekerheden in je werk en toont daarvoor de juiste houding en gedrag. Je hebt een passie voor open source software en experimenteert hier graag mee.

Je staat open voor nieuwe zaken en je bent van nature nieuwsgierig en leergierig. Werken in een dynamische en soms hectische omgeving past bij jou als persoon.

Je vindt het geen probleem om deel te nemen aan piketdiensten (stand-by) en participeert iedere dag in ontwikkeltrajecten.

Verder :

 • heb je een hbo-diploma, bij voorkeur op het gebied van ICT;
 • ben je in het bezit van een afgeronde Cisco CCNP Routing en Switching certificering;
 • ben je op de hoogte van relevante ontwikkelingen in het vakgebieden en doe je proactief voorstellen ter verbetering van het technisch beheer;
 • werk je graag in complexe datacenter netwerk infrastructuren;
 • heb je kennis van software defined networking in cloud omgevingen;
 • heb je aantoonbare kennis van en / of werkervaring met minimaal 4 van de volgende genoemde tools of skills : Data Center networking (Cisco CCNP Routing and Switching), Linux (Redhat / Ubuntu / Debian), Cumulus Linux, Netwerk security concepten (o.
 • a. VPN -IPSEC / OpenVPN, TLS) of Cloud infrastructuren (OpenStack, AWS, Google Cloud).

  Wat wij bieden

  De standplaats is Driebergen. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst.

  We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden. Dit betreft een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van 1 jaar van toepassing is.

  Verder kun je het volgende van ons verwachten :

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.495,- en maximaal € 4.132,- (schaal 9 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).
 • De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist A, werkterrein informatie- en communicatietechnologie.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier