Data Analist Business Intelligence
Achmea
Apeldoorn, NL
3 dagen geleden

Over deze vacature

Als Data Analist in het Business Intelligence team ben je verantwoordelijk voor het omzetten van onze waardevolle data in informatie voor de business, in dit geval de medewerkers van onze zakelijke, MKB en agrarische schadeverzekeringsportefeuilles.

Je speelt een sleutelrol in het prepareren en structuren van de beschikbare brondata, bijvoorbeeld door het ontwerpen van datawarehouses.

Je helpt je klanten vanuit deze structuur met optimale BI oplossingen zoals interactieve dashboardrapportages of bruikbare informatie ten behoeve van tariferingstrajecten.

Je levert een actieve bijdrage aan de verdere professionalisering van het team waar voor jouwzelf ook nog mogelijkheden tot doorontwikkeling liggen.

Uiteraard draag je daarnaast bij door je persoon en expertise in te brengen in (complexe) multidisciplinaire (verbeter)projecten.

Ben jij die data analist die echt het verschil wil maken door ons bedrijf datagedreven te maken? Dan is dit jouw kans in het team met de meest omvangrijke schade-

en inkomensverzekeringsportefeuille van Nederland! Jouw afdeling

Business Intelligence

Je rapporteert aan de teamleider Business Intelligence. Business Intelligence is onderdeel is van de afdeling Financiën & Control, dat verantwoordelijk is voor uitvoering van alle activiteiten op het gebied van actuariaat, financial control, business control, financial reporting en business intelligence voor de gehele Schade en Inkomen keten.

De werkzaamheden worden uitgevoerd voor divisies Schade & Inkomen. De vacature is gesteld voor het aandachtsgebied schadeverzekeren Bedrijven (acceptatie en schade).

Het team bestaat uit 25 medewerkers met diverse persoonlijkheden en eigen specialiteiten. Er heerst een zeer goede teamsfeer en er is een grote bereidheid om elkaar te helpen.

Het team werkt in Apeldoorn en Tilburg, mede afhankelijk van het aandachtsgebied. Jouw achtergrond

Wat jou uniek maakt als Data Analist Business Intelligence

We versterken ons team graag met een resultaatgerichte en communicatief sterke professional. Je herkent jezelf uitstekend in het door ons geschetste functieprofiel.

 • Je hebt een relevante academische opleiding afgerond, bijvoorbeeld op het gebied van Informatica.
 • Je hebt kennis van / ervaring met verzekeringstechnische bronsystemen en datawarehouses.
 • Je hebt kennis van / ervaring met tooling om data te ontsluiten (SAS EG, SAP, SQL) en data in rapportages om te zetten (SAP BO, SAS VA).
 • Je bent analytisch sterk en bent in staat om op basis van de vraag van je afnemers data te structureren en te ontsluiten.
 • Je bent klantgedreven en beschikt over de communicatieve vaardigheden om het juiste gesprek met je afnemers en andere belanghebbenden te voeren.
 • Je hebt een stevige persoonlijkheid, werkt zelfstandig en neemt initiatief. Je maakt verwachtingen waar en je bent een sparring partner op niveau.
 • 360 graden

  Kijk eens rond in Apeldoorn

  Wat wij bieden

  Een afwisselende baan van 36 uur per week binnen de divisie Schade en Inkomen, locatie Apeldoorn. Bij deze functie hoort ook het met enige regelmaat reizen naar Tilburg (ongeveer gemiddeld 1 dag per week).

  De startdatum is zo snel mogelijk. De inschaling is op basis van de ervaring van de kandidaat en is weggezet op schaal H, doorgroei naar I binnen de afdeling behoort tot de mogelijkheden.

  Goed om te weten dat wij een eigen academy hebben, specifiek voor analisten, waardoor je je zowel qua kennis als vaardigheden goed kunt doorontwikkelen.

  We bieden ook uitstekende arbeidsvoorwaarden :

 • Een salaris tussen € 3 383,- tot € 4707,- (bruto maandsalaris o.b.v. 36 uur per week)
 • Afhankelijk van de kennis en werkervaring die je meebrengt, word je ingeschaald
 • Een functie voor 36 uur per week met standplaats Apeldoorn en 1 dag in de week vanuit Tilburg. Daarnaast is er in overleg de mogelijkheden om tijd-
 • en plaats onafhankelijk te werken. Zo kunnen we onze klant optimaal van dienst zijn, ons werk efficiënt doen en creëren we een goede balans tussen werk en thuis.

  4x9 is natuurlijk mogelijk.

 • 144 wettelijke verlofuren op basis van een 36-urige werkweek
 • Een keuzebudget voor je bovenwettelijke verlof (62 uur o.b.v. 36 uur per week), vakantietoeslag (8 %) en eindejaarsuitkering (8,33%).
 • Jij kiest wanneer en hoe je je keuzebudget laat uitbetalen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om extra verlofuren te kopen of om je vakantietoeslag in september uit te laten betalen.

 • Elk jaar opnieuw de keuze voor meer of minder uren werken, afhankelijk van je aantal werkuren en de mogelijkheden op de afdeling.
 • Je krijgt korting op je ziektekostenverzekering bij Zilveren Kruis
 • Je krijgt korting op schadeverzekeringen die je afsluit bij Centraal Beheer en Interpolis
 • Wanneer jouw heenreis meer dan 10 kilometer bedraagt, ontvang je een tegemoetkoming in de reiskosten.
 • Je neemt deel aan de Achmea pensioenregeling (middelloonregeling).
 • Heb je vragen? Aarzel niet om contact met Sven Eissens op te nemen op 06 15 38 89 93 (bellen / whatsapp) of via

  Ontwikkel jouw talent

  Vergroot je kennis, creëer de toekomst. De Achmea Academy helpt.

  Waardevolle data

  Vlijmscherp inzicht leidt tot revolutionaire innovaties

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier