Adviseur beheer en onderhoud landelijk gebied
Arcadis
Zwolle, Netherlands
2 dagen geleden

Wat ga je doen?

De inrichting van Nederland is in beweging. Het klimaat verandert, landbouw en natuurgebieden staan onder spanning. De energietransitie vraagt ruimte.

Dit heeft gevolgen voor ons landelijk gebied. Vanuit onze missie ’ ontfermt Arcadis zich met veel passie over opgaven in dit landelijk gebied.

Binnen de adviesgroep Gebiedsinrichting geven we in onze projecten concreet vorm aan het watersysteem-, de landschaps- en de natuurinrichting.

Buffering en berging van water om wateroverlast, maar ook verdroging tegen te gaan. Verbeteren van natuurkwaliteiten om te komen tot sterke en robuuste natuurgebieden.

Maatregelen om bodemdaling en verzilting tegen te gaan maar ook het verbeteren van de waterkwaliteit en het werken aan gemalen en kunstwerken.

Wij zijn betrokken van planvorming en ontwerpvoorbereiding tot aan de begeleiding van de realisatie en het beheer. Na de realisatie van projecten is het noodzaak om een goed beheer- en onderhoudsplan op te stellen.

Vanuit de beheerorganisaties komt de wens om het beheer van bestaand areaal te verbeteren. Het is jouw taak om onze opdrachtgevers hierover te adviseren.

Adequaat beheer- en onderhoud draagt bij aan het verkrijgen van grip op kosten, risico’s en prestaties. Goed beheer en onderhoud is onmisbaar voor het goed en blijvend functioneren van de systemen.

Jouw advisering en aanbevelingen zijn leidend. Kostenbewustzijn, verduurzaming en helderheid van besluitvorming zijn onderwerpen die als een rode draad door onze werkzaamheden heen lopen.

Als adviseur beheer en onderhoud adviseer jij onze opdrachtgevers en toekomstig gebruikers met praktische oplossingen. Je stelt daartoe beheerplannen op en vertaalt deze naar plannen en contracten.

Je werkt zowel voor onze opdrachtgevers, als samen met aannemers die het beheer en onderhoud uitvoeren. Jouw beheeroplossingen zorgen voor een verbetering van duurzaamheid, dragen bij aan het herstellen van biodiversiteit, zijn passend in de omgeving en worden gedragen door lokale stakeholders.

Voor objecten zoals stuwen en gemalen, voor terreinen en watergangen ben je onze adviseur over verouderings-, begroeiings- en dichtslibbingsprocessen.

Je analyseert de oorzaak van gebreken, je kwantificeert de risico’s voor onze opdrachtgevers en adviseert over beheersmaatregelen en prioritering.

Je geeft adviezen waarop een afweging gemaakt kan worden tussen verbouw of nieuwbouw en het verbeteren van budgetten voor de komende jaren.

Binnen onze projecten wordt gebruik gemaakt van moderne digitale technieken. Technieken zoals beeldherkenning, informatiemanagement en digital twinning ontwikkelen zich razendsnel, ook op het gebied van beheer en onderhoud.

Je werkt samen met ons team aan het verder ontwikkelen en het praktisch toepasbaar maken van de digitale technieken voor beheer en onderhoud van het landelijk gebied.

Jij en jouw team

Kenmerkend voor de adviesgroep Gebiedsinrichting is de ruimte en zelfstandigheid die medewerkers krijgen. Op deze manier blijf je jezelf voortdurend ontwikkelen en heb je de mogelijkheid om nieuwe projecten en vragen in de markt op te pakken.

We geloven erin dat dit de sleutel is voor een sterk team en succesvolle projecten. De lijnen zijn kort wat maakt dat we snel kunnen schakelen.

Deze dynamiek past bij ons als groep en willen we graag vasthouden. We werken vanuit onze kantoren in Amersfoort, Arnhem, Assen en Zwolle.

Jouw standplaats kiezen we in overleg.

Wat vragen wij?

Als adviseur beheer en onderhoud vertaal je een klantvraag naar de behoefte van de klant. Je weet een passende aanbieding te doen en een goed advies te geven, zowel mondeling als in rapportvorm.

Verder vragen wij :

 • een afgeronde opleiding op hbo en / of academisch niveau, bij voorkeur in de richting van land- en watermanagement, civiele techniek of aanverwant;
 • ervaring in het opstellen van beheer- en onderhoudsadviezen in het landelijk gebied (denk aan natuurterreinen, watersystemen, kunstwerken etc.);
 • affiniteit met digitale technieken;
 • een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Wat bieden wij?

  Waar je ook werkt, wat je ook doet, als Arcadiaan draag jij bij aan onze missie Improving quality of life’. Dat is wat ons verbindt en inspireert.

  We geven de toekomst vorm vanuit verschillende perspectieven en bouwen aan duurzame relaties. Samen willen we onze wereld verbeteren.

  Met vijf kernwaarden bouwen we aan onze Arcadis cultuur : People First, Integriteit, Klantsucces, Samenwerking en Duurzaamheid.

  Onze cultuur helpt jou je eigen carrière vorm te geven. Samen met onze klanten werk jij aan uitdagende en duurzame projecten.

  Denk hierbij aan (digitaal) ontwerp, advisering, engineering, project- en managementdiensten in de natuurlijke en gebouwde omgeving.

  Arcadis biedt jou een functie met veel vrijheid om je werk zelfstandig in te vullen binnen een ambitieus en gedreven team.

  Daarnaast werk je regelmatig samen met collega’s van andere disciplines. Kenmerkend voor onze cultuur zijn inclusiviteit, diversiteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

  Op deze onderwerpen voeren we verschillende activiteiten uit.

  Arcadis geeft jou de ruimte om ideeën verder te ontwikkelen en biedt goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden. Wij hanteren marktconforme arbeidsvoorwaarden, waaronder 30 vakantiedagen, flexibele werktijden en een resultaatafhankelijke winstuitkering.

  Op onze website vind je meer informatie over ons bedrijf.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier