Kinderverpleegkundige (parttime)
VU medisch centrum
Amsterdam, NL
15 uur geleden

Wat ga je doen

Als kinderverpleegkundige in het Emma Kinderziekenhuis, Amsterdam UMC, locatie AMC, verleen je zorg aan kinderen van 0 tot 18 jaar die voor uiteenlopende aandoeningen in het ziekenhuis zijn opgenomen.

Kinderen uit heel Nederland worden naar ons doorverwezen vanwege het academische karakter van het ziekenhuis en de grote diversiteit aan specialismen.

Hierdoor kom je als kinderverpleegkundige in het Emma Kinderziekenhuis elke dag in aanraking met verschillende ziektebeelden en is klinisch redeneren een belangrijk onderdeel van je werkzaamheden.

Als verpleegkundige op onze kinderafdelingen werk je nauw samen met de ouders en verzorgers. Zo maak je afspraken met het kind en de ouder(s) over bijvoorbeeld de inhoud van de zorg en de taakverdeling.

Je bent als verpleegkundige procesbegeleider gedurende de gehele opname van een aantal kinderen. Je brengt met de ouders de zorg in kaart, stelt een plan op, evalueert deze en stelt de plannen bij.

Hierbij is het belangrijk om creatief te zijn en maatwerk te leveren.

Deze vacature kan zowel parttime als fulltime (28-36 uur per week) vervuld worden.

Wat we van je verwachten

 • Een hbo-v diploma inclusief kinderaantekening;
 • Aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van kinderverpleegkunde;
 • Een nauwkeurig en gestructureerde wijze van werken;
 • Competenties op het gebied van stressbestendigheid, probleemoplossend vermogen en sociale vaardigheid;
 • Flexibele inzetbaarheid binnen meerdere kinderafdelingen op basis van bevoegd- en bekwaamheden.
 • Waar ga je werken

  Een bijzondere plek bij Amsterdam UMC, locatie AMC is het Emma Kinderziekenhuis (EKZ). Een ding is zeker : je blijft jezelf hier altijd ontwikkelen, verder specialiseren en uitdagen.

  Binnen een fijn, hecht team met collega’s die net als jij écht hart hebben voor het verpleegkunde vak en deze speciale patiëntengroep.

  Zorg waarbij het kind en de ouders altijd centraal staan. Daarom is er veel aandacht voor de ontwikkeling van het kind en de begeleiding van de ouders.

  Je komt te werken in een multidisciplinair team waar medici, verpleegkundigen en ondersteunende disciplines nauw met elkaar samenwerken.

  Er zijn meerdere klinische afdelingen binnen het EKZ waar patiënten vanuit verschillende specialismen liggen. Je kunt bij je sollicitatie aangeven wat jij belangrijk vindt en waar je affiniteit ligt, zodat een zo goed mogelijke match wordt gemaakt.

  Een aanstelling vanaf 28 uur per week verdient de voorkeur. Een aanstelling van 24 uur per week is bespreekbaar en afhankelijk van kennis en ervaring.

  Ook is het mogelijk om binnen de flexpool EKZ te werken. Je krijgt dan een aanstelling voor onbepaalde tijd en weet ook tijdig op welke dagen je werkt.

  De flexibiliteit zit er vooral in dat je op verschillende klinische kinderafdelingen werk. We zijn erg trots op dit dynamische EKZ team!

  Verder worden er continue deskundige kinderverpleegkundigen binnen het Emma Kinderziekenhuis opgeleid, voor wie een mooi opleidingsprogramma is opgesteld.

  Twee keer per jaar is het mogelijk om als gediplomeerde HBO-verpleegkundige zonder kinderaantekening te solliciteren om deze opleiding te volgen en vervolgens een vaste aanstelling te krijgen binnen het EKZ.

  Zie voor meer informatie ten aanzien van deze vacature

  Wat we je bieden

  Wij bieden je ruime gelegenheid tot ontplooiing, verdieping en verbreding, extra scholing en een plek om te groeien! Werken bij Amsterdam UMC, locatie AMC betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving waar ontwikkeling, in alle opzichten, wordt gestimuleerd.

 • Het salaris voor kinderverpleegkundigen bedraagt maximaal € 3.403,- bruto per maand op basis van 36 uur (schaal 8A CAO UMC).
 • Het salaris is exclusief eventuele toeslagen voor onregelmatige diensten, vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (8,3%).
 • Wij bieden in eerste instantie een aanstelling voor 12 maanden, met uitzicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren.
 • Naast uitstekende bereikbaarheid met het OV, heeft locatie AMC ook meer dan voldoende parkeerplaatsen voor medewerkers.
 • Pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. AMC draagt een groot deel van de premie bij (70%).
 • Wij hebben een zeer actieve personeelsvereniging en organiseren verschillende (sportieve) activiteiten en evenementen door het jaar heen.
 • Kijk voor een overzicht van al onze andere arbeidsvoorwaarden op .

  Laten we kennis maken

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  voortzetten
  Aanvraagformulier