Senior juridisch-bestuurlijk adviseur
Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst
Den Haag, NL
5 dagen geleden
source : Rijksoverheid

Functie omschrijving

Dé schakel tussen de top van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst, de minister van Defensie en de Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten.

Dat ben jij. Met jouw juridische kennis, politieke voelsprieten en strategisch inzicht zorg je dat onderzoeken van de toezichthouder naar processen binnen de MIVD soepel verlopen.

Ook lever je een bijdrage aan de beantwoording van vraagstukken op het gebied van compliance binnen de MIVD. Vanuit Den Haag draag jij zo bij aan de juridische en bestuurlijke zorgvuldigheid van de MIVD.

Dit maakt jouw baan uniek

Jij bent het eerste aanspreekpunt voor de Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CTIVD). Hiermee heb je een belangrijke positie.

Met de kennis en ervaring die je opdoet, ontwikkel jij een strategische blik. Zo voel je goed aan welke vragen de toezichthouder gaat stellen aan je MIVD-collega’s, weet je dankzij jouw grote netwerk wie deze het beste kan beantwoorden.

Ook signaleer je tijdig wat juridisch gezien mogelijk beter had gekund in MIVD-processen en doe je voorstellen tot verbetering.

Naast externe verantwoording aan de CTIVD speelt ook interne verantwoording een belangrijke rol binnen de MIVD. Jij bent het aanspreekpunt voor juridische vraagstukken op het gebied van compliance die betrekking hebben op de uitvoering van de wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten 2017 door de MIVD.

Ook denk je met het Compliance Office actief mee over de verdere versterking van de rol van compliance.

Als senior werk je op strategisch niveau mee aan verbeteringen binnen de afdeling en de organisatie. Vanuit de hele organisatie wordt om jouw (juridische) advies gevraagd.

Ook werk je nauw samen met de AIVD. Vaak worden de onderzoeken namelijk naar beide diensten gedaan. Neem bijvoorbeeld het onderzoek naar de verwerving en verwerking van bulkdatasets.

Wat jouw functie ook bijzonder maakt, is dat je een korte lijn hebt met de minister van Defensie. Jij levert namelijk jouw juridisch-bestuurlijk advies voor een eerste schriftelijke reactie van de minister op het rapport van de toezichthouder.

Vervolgens stelt de CTIVD het rapport vast en gaat dat met de reactie van de minister naar de Tweede Kamer. Jouw werk heeft dus een grote politieke én maatschappelijke impact.

Er zijn veel ogen op jou gericht, in alle lagen van de organisatie.

Functie-eisen

Voor de toezichthouder ben je een gelijkwaardige gesprekspartner. Dat ben je ook voor de MIVD-directeur, de minister, de AIVD-collega’s én je collega’s uit de inlichtingenteams.

Dit komt door jouw sterke communicatieve vaardigheden, maar ook door jouw politiek-bestuurlijke sensitiviteit. Je weet hoe je een slechte boodschap op een prettige manier overbrengt, bent sterk in onderhandelen en kunt volhardend zijn.

Jij weet waarover je praat, denkt het liefst al tien stappen vooruit en kunt mensen met de juiste energie motiveren. Wat we verder van je vragen :

 • Je hebt een wo-diploma Nederlands recht.
 • Je hebt minimaal vijf jaar relevante juridische ervaring bij een toezichthouder of in de advocatuur.
 • Je hebt kennis van de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 (Wiv 2017).
 • Je hebt ervaring met vraagstukken op het gebied van compliance.
 • Je kunt goed schrijven.
 • Je vindt het leuk en interessant om in een politiek-bestuurlijke omgeving te werken en hebt hier bij voorkeur ook ervaring mee.
 • Arbeids voorwaarden

 • Salaris niveau schaal 12
 • Salaris omschrijving
 • Het salaris is gebaseerd op een 38-urige werkweek.

 • Maand salaris Min €4.526 Max. €5.821 (bruto)
 • Dienst verband Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
 • Contract duur Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Minimaal aantal uren per week 32
 • Maximaal aantal uren per week 38
 • Overige arbeids voorwaarden

  Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering van 8,33%. Defensie hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden.

  Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 75% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier