Adviseur Geohydrologie
Sweco
Rotterdam, NL
4 dagen geleden

Functieomschrijving

Voor het team Water West zoek ik een geohydroloog om ons team te versterken.

Binnen de afdeling water werken we met 60 gedreven professionals aan de wateropgaven in binnen- en buitenland. Het team Water West opereert rond de Randstad en bestaat uit mensen die werken in waterbeheer, waterketen en waterveiligheid.

Het team voert zelfstandige waterprojecten uit of werkt mee aan de integrale opgaven in West Nederland. Denk aan de reconstructie van de Rivierenbuurt in Amsterdam of ontwikkeling van nieuwe woningbouwlocaties in de Haarlemmermeer.

Wij voeren binnen de afdeling specialistische projecten uit op het gebied van geohydrologische modellering, waarin we voorop lopen, ontwikkelen en waarin specialisten elkaar uitdagen het beste uit zichzelf en elkaar te halen.

Zo doen we onderzoek naar nieuwe opslagmogelijkheden van water in de bodem (Aquifer Storage Recovery) voor drinkwaterbedrijven.

Onze ambitie is dan ook om bij de top te horen in de kennisvelden, te innoveren en innovaties en wetenschappelijk onderzoek te vertalen naar haalbare adviezen en realiseerbare projecten ten behoeve van een veilige en prettige leefomgeving voor iedereen.

Heb jij de ervaring en het vakmanschap die daarvoor nodig zijn? Toon jij initiatief en overtuigingskracht en ben je ondernemend richting klanten?

Reageer dan snel. Ik maak graag kennis met je.

Laurens van der Schraaf

Teammanager Water West

Als Adviseur geohydrologie ga je aan de slag binnen het team West en ben je onderdeel van de product-markt-combinatie civiele geohydrologie.

Je ondersteunt onze senior adviseurs in je vakgebied en gaat jezelf ontwikkelen tot zelfstandig adviseur. Je kent de meest actuele ontwikkelingen op het gebied van (geo)hydrologische modellen als Imod, Microfem of Menyanthes.

Gangbare pakketten als QGIS en ArcGIS kennen geen geheimen voor je en bij voorkeur heb je kennis van programmeren.

Je werkt aan projecten op het gebied van koude-warmte-opslag, stelt bemalingsadviezen op, maakt geohydrologische analyses, ontwerpt of beheert grondwatermeetnetten en levert een bijdrage aan bouwrijpadviezen.

Naast de inhoudelijke bijdrage aan projecten vind je het leuk om een netwerk op te bouwen, pro-actief de markt te benaderen en nieuwe ideeën een stap verder te brengen.

Wij bieden een uitdagende functie binnen de groeiende afdeling Water. Je bent zelfstandig, ondernemend, innovatief en klantgericht.

Je staat veel in contact met je klant en andere afdelingen en bouwt op die manier snel een (intern en extern) netwerk op.

Dit gebruik je om kennis en kunde te halen en te brengen, waardoor je de afdeling naar een nog hoger niveau tilt. De afdeling Water zit door heel Nederland verspreidt.

Wij koppelen (inter)nationale topexpertise aan lokale kennis.

Jij zal voornamelijk vanuit Westen werkzaam zijn. Je kan hierbij denken aan de kantoren Alkmaar, Amsterdam en Rotterdam.

Wij zoeken

Wij zoeken een geohydroloog met minimaal 3 jaar relevante werkervaring, initiatief en overtuigingskracht, vakmanschap en ondernemersmentaliteit.

 • Je hebt HBO of WO werk- en denkniveau. Je hebt een opleiding afgerond op het gebied van Hydrologie, Watermanagement, Fysische geografie of Civiele Techniek;
 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring opgedaan, bij voorkeur bij een advies- of ingenieursbureau of bij een waterschap;
 • je bent communicatief vaardig, ondernemend, klantgericht, toont veel initiatief en weet jezelf en ons op een overtuigende manier te presenteren;
 • Je bent commercieel gedreven en krijgt energie van het pro- actief benaderen van de markt waarbij je werk genereert voor jezelf en je collega’s
 • Je bent ambitieus en bereid flink te investeren in je toekomst, waarbij je het leuk vindt om zowel inhoudelijk als procesmatig bezig te zijn.
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier