Internship
ABN AMRO Bank
Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
4 dagen geleden

In het kort

Ben je op zoek naar een uitdagende stage op het gebied van duurzaamheid en financiën? Dan hebben wij een mooie plek voor je!

Je werk

Om de klimaatdoelstellingen van Nederland te behalen, is het noodzakelijk om te weten wat de impact is van ieders CO2-footprint.

Het Klimaatakkoord waarbij Nederland zich heeft aangesloten richt zich sterk op organisaties en bedrijven, maar wat kunnen individuele burgers doen?

Om de betrokkenheid van de Nederlandse burgers bij de verduurzaming van Nederland te vergroten, is de overheid al in 1995 gestart met het grootste duurzaamheidsprogramma van Nederland : de Groenregeling.

Door deze regeling kunnen burgers hun spaargeld plaatsen in een Groen Spaardeposito van een Groenbank of een Groenfonds.

De burger / particuliere spaarder ontvangt minder rente op dit deposito, maar krijgt wel korting op zijn inkomstenbelasting.

De Groenbank kan op deze manier goedkoper funding ophalen en die korting kunnen we weer doorberekenen aan de zakelijke klant die wil verduurzamen.

Om in aanmerking te komen voor zo'n voordelige lening, moet je als zakelijke klant wel voldoen aan de voorwaarden van de Groenregeling.

De regeling bestaat uit diverse maatregelen die bijdragen aan een duurzamer Nederland. Zo wil de overheid stimuleren dat organisaties zonnepanelen plaatsen, duurzaam bouwen of dat boeren bijvoorbeeld overstappen op biologische landbouw.

Indien je als zakelijke klant voldoet aan de voorwaarden van de Groenregeling, vraagt de Groenbank een Groenverklaring voor je aan.

Met deze Groenverklaring kom je in aanmerking voor een Groenlening met het voordelige tarief.

Stageopdracht

Maar wat is nu eigenlijk de bijdrage van spaarders aan de verduurzaming van Nederland? Wat gebeurt er nu met het spaargeld en wat is de impact daarvan?

Hoe meet je de impact van de verduurzamingsmaatregelen? We zijn op zoek naar een stagiair die onderzoek wil doen naar de impact die je als spaarder kunt maken op de verduurzaming van Nederland.

Je werkomgeving

Als stagiair maak je deel uit van het team van de ABN AMRO Groenbank, een 100% dochter van de ABN AMRO die zich volledig richt op duurzame financiering.

Je zult ook nauw samenwerken met een andere dochter van ABN AMRO, Moneyou. Via Moneyou wordt het Groene spaargeld opgehaald bij de particuliere spaarders.

Moneyou is een challenger bank, een volledig digitale bank die naast het Groen Spaardeposito ook producten heeft als een doe-

het-zelf hypotheek en Moneyou Go.

Je werkt vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam (Gustav Mahlerlaan)

Je profiel

 • HBO of WO - student
 • Affiniteit met of interesse in financiële sector
 • Affiniteit met duurzaamheid
 • Nieuwsgierig, analytisch en proactief
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal
 • Je bent minimaal 4 dagen in de week beschikbaar.
 • We bieden

 • Een veelzijdige stageplek met veel mogelijkheden tot ontplooiing en eigen ontwikkeling
 • Een kans om je bezig te houden met duurzaamheid
 • Veel verantwoordelijkheid en ruimte om je rol zelf in te vullen
 • Goede en leuke begeleiding
 • Stagevergoeding van € 450,- per maand
 • Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier