Arbeidsbegeleider penitentiaire inrichting Vught
Penitentiaire Inrichting (PI) Vught
Vught
6 dagen geleden
source : Penitentiaire Inrichting (PI) Vught

Functie omschrijving

Het maken van designlampen, houten tuinafscheidingen, op maat gemaakte boekenkasten of werken in de winkel, groenvoorziening, onderhoudsploeg, poedercoating en wasserij in de Penitentiaire Inrichting (PI) Vught.

Gedetineerden steken elke dag de handen uit de mouwen. Op de arbeidszaal ben jij hun begeleider, jij zorgt samen met collega’s dat de productiedoelstellingen worden gehaald als het gaat om planning en kwaliteit.

Dit ga je doen

Werken is voor gedetineerden meer dan een daginvulling. Doordat zij wennen aan het dagelijkse arbeidsritme en een vak leren, vergroten zij ook hun kans op een succesvolle terugkeer in de samenleving.

Jij speelt hierbij een belangrijke rol. Op een van de arbeidszalen van de PI Vught instrueer en stimuleer jij gedetineerden om gedisciplineerd aan het werk te gaan.

Meestal gaat dit probleemloos. Maar bij sommige gedetineerden is de motivatie lastiger te vinden vanwege een verslaving of psychische problemen.

Wat de situatie ook is, jij bent altijd duidelijk en consequent als het gaat om verwachtingen, grenzen en regels.

Je verdeelt je tijd tussen de werkzaal en je kantoor. Je beantwoordt bijvoorbeeld e-mails van de externe bedrijven waarvoor we werken of van je collega’s binnen de PI.

Zo ontvang je elke ochtend een update over je gedetineerde medewerkers. Wat is de uitslag van hun urinecontroles, heeft iemand een sanctie gehad of heeft een van hen vandaag tijdens het werk een afspraak, bijvoorbeeld bij de medische dienst?

Daarnaast houd je zorgvuldig de administratie bij, zoals de productieplanning en de verloning, en rapporteer je over hoe de dag is verlopen.

Verder voer je voortgangsgesprekken met de gedetineerden en ben je hun praktijkbegeleider in leertrajecten.

Als het nodig is om de afgesproken productie te halen steek je ook zelf de handen uit de mouwen. Je staat dan tussen je gedetineerde medewerkers, maar dit tast je positie als arbeidsbegeleider niet aan.

Het is belangrijk dat je natuurlijk gezag uitstraalt, dat je stevig in je schoenen staat en dat je durft op te treden als het nodig is, want je staat regelmatig alleen op de zaal.

Escaleert er iets? Dan roep je via je pieper je collega’s te hulp, die er altijd binnen een paar seconden zijn.

Cindy over haar werk als Arbeidsbegeleider

Het is een veelzijdige baan, waarbij ik samenwerk met collega’s en een bijzondere groep medewerkers’, namelijk justitiabelen.

Ik begeleid hen in én naar het werkproces in het kader van resocialisatie; rekening houdend met hun niveau. Ik lever een actieve bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling en groei van justitiabelen.

Dit geeft mij voldoening. Je moet goed kunnen schakelen, observeren en rapporteren.

Dit neem je mee

 • Je hebt minimaal een mbo 3-diploma.
 • Je hebt enkele jaren werkervaring in minimaal een van deze richtingen : productie, onderhoud, metaal, houtbewerking, retail en textiel.
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met productieprocessen.
 • Je kunt je goed uitdrukken (mondeling en schriftelijk) in het Nederlands, en bij voorkeur ook in het Engels.
 • Je beschikt over goede computervaardigheden, waarbij je kennis hebt van de Microsoft Office-applicaties.
 • Dit is jouw kracht

 • Je bent een evenwichtig persoon en straalt dit ook uit.
 • Je kunt anderen goed aan- en bijsturen, instrueren, begeleiden, coachen, stimuleren en motiveren.
 • Je bent een sociale persoonlijkheid en legt makkelijk contact.
 • Je bent gericht op samenwerking met collega’s.
 • Je weet stellig en met rust op te treden, ook in lastige situaties.
 • Je bent in staat je eigen gedragsstijl aan te passen om zo het gestelde doel te bereiken.
 • Benieuwd hoe jouw werk er precies uitziet? Bekijk dan dezevideo.

  Wil jij onze nieuwe collega worden? En als arbeidsbegeleider van waarde zijn in PI Vught? Neem dan direct contact met ons op.

  Je kunt een e-mail sturen naar werkenbijpivught dji.minjus.nl of neem contact op met onze recruiter Monique van Groen T 06-46960315.

  Arbeids voorwaarden

 • Salaris niveau schaal 6
 • Maand salaris Min €2.224 Max. €2.891 (bruto)
 • Dienst verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Contract duur 2 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling
 • Minimaal aantal uren per week 36
 • Maximaal aantal uren per week 36
 • Overige arbeids voorwaarden

  Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd.

  Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst.

  Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden.

  Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

  Bijzonderheden

  Op de afdeling Arbeid werken ruim zestig medewerkers, verdeeld over verschillende secties en vakgebieden.

 • Je motivatie en cv ontvangen wij graag via de link op www.werkenvoornederland.nl
 • Ben je in dienst van het rijk en heb je een aanwijzing als Van-Werk-Naar-Werk- of (medisch) herplaatsingskandidaat? Voeg dan een voordracht van je leidinggevende of mobiliteitsadviseur en een kopie van de aanwijzingsbrief bij je sollicitatie.
 • Als je bij ons in dienst komt, vragen we je om een Verklaring Omtrent het Gedrag te overleggen.
 • Een fysieke vaardigheidstoets (sporttest), medische keuring, en een capaciteiten- en persoonlijkheidstest maken deel uit van de sollicitatieprocedure.
 • Voor deze functie worden meerdere vacatures opengesteld.
 • We gaan ervan uit dat je bereid bent jezelf verder te ontwikkelen, een of meerdere interne opleidingen te volgen en deze met goed gevolg af te ronden.
 • Hieronder valt in elk geval een basisopleiding arbeidsmedewerker en een opleiding tot praktijkopleider bijzondere doelgroepen.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier