Jurist Debiteuren Management & Betalingsverkeer
Achmea
Apeldoorn
16 uur geleden

Over deze vacature

Als Jurist Debiteuren Management en Betalingsverkeer klopt jouw hart voor het inzetten van jouw juridische kennis voor enerzijds puur juridisch werk en anderzijds ter ondersteuning van de professionalisering van Debiteuren Management & Betalingsverkeer.

Omdat Debiteuren Management & Betalingsverkeer zich continu ontwikkelt, ontstaat de behoefte aan een volgende professionaliseringsslag waar jij als jurist een belangrijke rol speelt.

Wij zijn een energiek team op een energieke afdeling waar innovatie, werken op maatschappelijke thema’s en continu professionaliseren voorop staan.

We zijn elke dag verantwoordelijk voor de betalingen van en aan onze klanten. De afgelopen jaren heeft de afdeling zich ontwikkeld van een Shared Service Center naar een Competence Center.

Samenwerking binnen de keten, advisering over de customer journey van betalen en kan-niet-betalen en doorontwikkeling van ons IT landschap hebben een steeds belangrijker rol.

Ook het inzetten van data en datagedreven werken kennen een belangrijke rol in onze dagelijkse activiteiten. De afdeling verandert de komende jaren sterk door die inzet van data en de toegenomen kansen voor heel Achmea die we zien door digitalisering.

Handmatig werk veroorzaakt door uitval van systemen verdwijnt en digitale klant- en ketenbediening staat voorop.

Waar lever jij een bijdrage?

 • Je vertaalt ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving naar de effecten hiervan op onze werkzaamheden op het gebied van debiteurenbeheer en betalingsverkeer.
 • Je bent juridische vraagbaak en ondersteunt bij het schrijven van het operationele beleid en bewaakt de consistentie daarvan.
 • Je voert, indien nodig, procedures bij de SKGZ en de kantonrechter.
 • Je woont, indien nodig, comparities bij.
 • Je ondersteunt in het proces van continu verbeteren, o.a. vanuit het analyseren van vonnissen en klachten.
 • Je ondersteunt vanuit juridische ontwikkelingen en eigen visie het behalen van de doelen van de afdeling.
 • Jouw afdeling

  Debiteurenmanagement & Betalingsverkeer

  Debiteuren Management & Betalingsverkeer werkt vanuit de locaties Apeldoorn en Leeuwarden. Je gaat werken in het team Juridische Zaken, Risk & Compliance dat werkzaamheden voor beide locaties verricht.

  Het team bestaat uit 6 personen.

  Debiteuren Management is expert op het gebied van duurzaam klantgericht incasseren. In welke schuldendynamiek raken onze klanten verstrikt en op welke manier kunnen wij daar zo goed mogelijk bij aansluiten?

  Optimaal aansluiten zodat beweging kan ontstaan richting een lange termijn oplossing voor Achmea én voor de klant. Die aansluiting gebeurt zowel dichtbij, in ons rechtstreeks klantcontact, als ook op de achtergrond.

  Bijvoorbeeld in IT- en verbeterprojecten, de implementatie van wetgeving of innovatie en de continue doorvertaling van maatschappelijke ontwikkelingen.

  Maar ook door toepassing van data.

  Betalingsverkeer verzorgt het in- en uitgaande betalingsverkeer van Achmea en verricht de sanctiewetscreening op uitgaande betalingen.

  Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van betalingsverkeer worden nauwlettend gevolgd en waar van toepassing geïmplementeerd bij Achmea.

  Jouw achtergrond

  Wat jou uniek maakt als Jurist Debiteuren Management & Betalingsverkeer

  Bij Achmea ben je niet zomaar Jurist. Je bent in eerste plaats een Hartloper’. Iemand die zijn hart volgt, vooroploopt in zijn vakgebied en zijn talent inzet voor een gezonde en veilige toekomst.

  Hartlopers hart hebben voor elkaar, hun vak én de samenleving.

  Verder :

 • Heb je een afgeronde wo opleiding Nederlands Recht;
 • Heb je minimaal 2 jaar relevante werkervaring als jurist. Bij voorkeur op het gebied van incasso, bijvoorbeeld opgedaan bij een deurwaarder;
 • Beschik je over ervaring met analyseren van wet- en regelgeving en met het schrijven van adviezen, processtukken en beleid.
 • Lever je een actieve bijdrage aan een gezamenlijk resultaat of probleemoplossing.
 • Vind je een goede klantrelatie belangrijk. Bij al je keuzes heb je het belang van de klant in je achterhoofd.
 • Is een digital mindset belangrijk, omdat wij veel automatiseren en met data werken.
 • 360 graden

  Kijk eens rond in Apeldoorn

  Wat wij bieden

 • Een functie voor 34 uur per week in Apeldoorn of Leeuwarden. Momenteel werken we nog vanuit huis.
 • Vanaf 1 januari 2021 is bij Achmea een 34-urige werkweek de standaard! Je werkt dan bijvoorbeeld 4 dagen van 8,5 uur. Zo heb je nóg meer tijd voor vrijwilligerswerk, een goed boek, mantelzorg óf jouw favoriete sport!
 • Afhankelijk van jouw werkervaring word je ingedeeld. Dit kan in een aanloopschaal zijn.
 • Naast 136 verlofuren per jaar, een persoonlijk keuzebudget opgebouwd uit 8% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en 3,85% bovenwettelijk verlof.
 • Je kiest zelf of je dit budget laat uitbetalen, spaart of dat je er verlofuren van koopt.

 • Uitstekende pensioenregeling van 1,875% met een vaste jaarlijkse premie.
 • Een aantrekkelijke reiskostenvergoeding voor auto, openbaar vervoer én fiets.
 • Korting op je zorgverzekering bij Zilveren Kruis voor jou én je gezin. Je krijgt ook nog een extraatje van €250 bruto per jaar.
 • Korting op je schadeverzekering bij Centraal Beheer en Interpolis.
 • Grootste verzekeraar

  Met innovatieve oplossingen van betekenis zijn. Voor zo’n 10 miljoen Nederlanders.

  Ontwikkel jouw talent

  Vergroot je kennis, creëer de toekomst. De Achmea Academy helpt.

  Gezond werken

  Wij zorgen dat je ook nog fit genoeg bent voor je avondprogramma

  Sollicitatieprocedure

  Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

  Binnen 5 dagen reactie

  Of er een volgende stap wordt gezet (en zo ja, welke), weet jij al binnen 5 werkdagen.

  Een assessment

  Nieuwsgierig als we zijn, willen wij meteen van alles van je weten. Via je device thuis vul je een online assessment in.

  Het 1e gesprek

  Tijdens onze 1e ontmoeting maken we kennis en bespreken we wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

  Het 2e gesprek

  In een 2e gesprek zetten we de puntjes op de i en beantwoorden we de laatste vragen. Zo weten we beiden waar we aan beginnen.

  Arbeidsovereenkomst

  Allebei even enthousiast!? Samen met jouw toekomstige manager zet je alle afspraken over het werken bij Achmea op een rij.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier