Medewerker gegevensbeheer
Rijkswaterstaat
Tilburg, NL
5 dagen geleden

Mooi toch, dat ons netwerk mede dankzij jou veilig functioneert en betrouwbaar is? Dat je jouw passie voor data als gegevensbeheerder vanuit maatschappelijke betrokkenheid kan uitdragen.

Spreekt dit je aan? Dan gaan wij graag met je in gesprek!

Hoe jij bijdraagt in jouw rol

 • als gegevensbeheerder ben jij dé datakwaliteitsmedewerker van de informatie over de (vaar)wegen, bruggen, viaducten en sluizen in het werkgebied van Zuid-Nederland.
 • Denk hierbij aan informatie in geografische informatiesystemen (GIS), as-built tekeningen, technische documentatie en inspectiegegevens.

  Zodra één van de objecten onderhouden moet worden, zoek jij alle informatie van dat object bij elkaar. Wat is alle informatie?

 • Soms is dit niet direct helder, dus jij controleert de systemen en zet net die stap extra om te zorgen dat je de meest actuele informatie voor je collega hebt;
 • tijdens en na afronding van het project buiten, krijg je data terug, die je weer in de systemen mag laten invoeren;
 • naast deze projectwerkzaamheden krijg je allerlei vragen van collega’s die veelal losse informatie opvragen. Jij schat in wanneer je hier tijd voor hebt en maakt leverafspraken.
 • Of je overlegt met een collega gegevensbeheerder en medewerker informatievoorziening hoe jullie deze interne klant het beste kunnen helpen.

  Dit is waar jij voldoening uit haalt

 • als medewerker gegevensbeheer heb je de verantwoordelijkheid gegevens uit te leveren en zodra deze door de opdrachtnemer zijn geactualiseerd, deze weer terug te brengen in de systemen.
 • Alle betrokkenen binnen de keten worden op deze manier bediend met actuele, betrouwbare en complete areaalgegevens;
 • je werkt in een team van gegevensbeheerders, verspreid over Zuid-Nederland. Je hebt veel overleg met elkaar en met de projectteams en je hebt behoorlijk wat zelfstandigheid om je functie in te vullen;
 • de databases waar je mee werkt zijn divers en nog volop in ontwikkeling. Veel verbeteringen en veranderingen aan het systeem zorgen dat je weer net even anders moet gaan werken.
 • Je bent dus flexibel en leergierig. Het systeem waar we mee werken is ArcGIS.

  Wat wij aan jou waarderen

  Relevante werkervaring is mooi meegenomen, maar wij vinden je competenties en persoonlijkheid minstens zo belangrijk. Jij bent iemand die van nature accuraat en nauwgezet werkt.

  Jij kunt geordend data opbergen en terugvinden. Proactief pak je jouw werk op en kom je met verbetervoorstellen. Wij waarderen je klantgerichtheid en dat je zowel met collega’s van Rijkswaterstaat als met mensen buiten Rijkswaterstaat samenwerkt om zo de beste resultaten te halen.

  Je bent enthousiast en je bent bereid om te leren en jezelf te ontwikkelen. Je hebt kennis van gegevensbeheer waarbij je, naast GIS, bij voorkeur ervaring hebt opgedaan met document- en asset infra managementsystemen.

  Is dit niet het geval, dan ben je bereid dit te gaan leren. Wij helpen je graag!

  Rijkswaterstaat werkt conform de adviezen van het RIVM rondom COVID-19. Dit betekent dat werknemers, voor zover de functie het toestaat, minimaal de helft van de tijd vanuit huis werken.

 • je hebt bij voorkeur een afgeronde hbo in bijvoorbeeld Geo of Informatica;
 • waar nodig, help je anderen en je stelt het gemeenschappelijke resultaat boven het persoonlijke;
 • je levert de vooraf geformuleerde afspraken op het afgesproken moment;
 • door je ervaring heb je snel inzichtelijk wat de wensen zijn van de klanten en je speelt hierop in.
 • Salarisniveau Schaal 8 Salaris Min €2675 - Max €3617 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.

  Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd Minimaal aantal uur per week 32 Maximaal aantal uur per week 36

  Volop doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden

  De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Denk aan het volgen van opleidingen en het behalen van certificeringen.

  Ook bieden we loopbaancoaching als je daar behoefte aan hebt.

  Interessante extra’s

  Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB) bestaande uit vakantiegeld van 8% en een jaarlijkse eindejaarsuitkering.

  Dit IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en / of tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.

  Je kunt bijvoorbeeld een deel van je maandinkomen laten uitbetalen wanneer jij dat wenst, het IKB omzetten in verlof of het besteden aan fiscaalvriendelijke doelen.

  Tot onze andere secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer bedrijfsfitness en volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer.

 • je standplaats is Tilburg, maar op dit moment werken we hybride. Dit betekent : werk thuis als het kan en op locatie als dat nodig is;
 • een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces.
 • Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

  Talent als basis, diversiteit als kracht

  Rijkswaterstaat is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland.

  Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Daarom nodigen wij jou graag uit, als jij je herkent in deze vacature, om te solliciteren.

  Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

  Zuid-Nederland (ZN) is een van de zeven regionale organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat en bestaat uit een samenvoeging van de provincies Noord-Brabant en Limburg.

  Binnen Zuid-Nederland zijn wij verantwoordelijk voor het beheren en onderhouden van onze (vaar)wegen, wateren en objecten, zoals de A2, de A58, de Maas, het Wilhelminakanaal en vele bruggen.

  Hiervoor werken wij samen met o.a. de provincies Noord-Brabant en Limburg, gemeenten, waterschappen en natuurorganisaties.

  Onze ambitie is om als één eenheid en met één werkwijze de bereikbaarheid, veiligheid en leefbaarheid in Nederland elke dag beter te maken.

  In totaal werken er ruim 400 mensen binnen ZN, verspreid over drie directies : Netwerkontwikkeling, Netwerkmanagement en Bedrijfsvoering.

  District Midden Zuid-Nederland

  Dienst Zuid-Nederland is opgedeeld in drie districten : West, Midden en Zuid-Oost. Het district Midden is een afdeling van ca.

  45 personen en is met andere overheden actief op de droge en natte taakgebieden, zoals het beheer en onderhoud van de rijks(vaar-)wegen binnen het middengedeelte van RWS-Zuid-Nederland.

  Zij behartigen het beheer en onderhoud van de rijkswegen, bruggen, viaducten, systemen t.b.v. dynamisch verkeersmanagement, aanleginrichtingen, de primaire waterkeringen, vaargeulen, kanalen, stuwen, sluizen en gemalen.

  Hiernaast draagt het district bij aan de beleidsvoering van de regionale dienst en fungeert ze als voordeur van Rijkswaterstaat voor de communicatie met derden gebied.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier