(Gespecialiseerd) radiodiagnostisch laborant/ MBB'er
Erasmus MC
Rotterdam, Netherlands
3 dagen geleden

Functie inhoud

De conventionele modaliteit krijgt ondersteuning vanuit alle modaliteiten. Als laborant rouleer je over alle conventionele kamers.

Om kennis te behouden en breed inzetbaar te blijven in de dienst, word je ingedeeld op conventionele kamers zoals de buckykamers, Pijnpoli, OK en de Spoedeisende Hulp.

Heb je net de hbo opleiding MBRT afgerond, dan is het werken op deze uitdagende werkplek een goede start als beginnend professional! Na een inwerkperiode bekijken wij samen waar jouw interesses liggen en start je een nieuw inwerktraject om opgeleid te worden tot specialistisch laborant op één van de modaliteiten Conventioneel, MRI, CT of Interventie.

De afdeling beschikt over apparatuur in Erasmus MC en Erasmus MC Sophia. Beide organisatieonderdelen zijn intern verbonden met elkaar door middel van de centrale hal.

Je werkt met zowel volwassenen en kinderen.

Als specialistisch laborant Conventioneel, excelleer je in alle conventionele onderzoeken en de onderzoeken die niet veel voorkomen.

Je bent betrokken bij het opstellen van protocollen, en denkt mee over opleiding en onderwijs. Je vindt het leuk om collega’s te begeleiden en kennis over te dragen.

Er zijn key-users voor bucky-apparatuur, C-bogen en zaalapparaten. Naast deze werkzaamheden ben je ook een aanspreekpunt voor het Trialbureau, poliklinieken en kliniek om samen tot het beste resultaat te komen.

Als laborant met specialisatie Interventie ben je daadwerkelijk betrokken bij de behandeling van de patiënt. Je assisteert de radioloog bij angiografiën, stentplaatsingen, intra-arteriële trombectomiën, neuro-embolisaties, Radiofrequente Ablatie (RFA), Y90-embolisaties, etc.

Omloopwerkzaamheden, steriel aan tafel staan of juist ondersteuning bij het beeldvormende gedeelte waar ALARA een belangrijke rol speelt voor de patiënt en collega’s zijn onderdeel van je takenpakket.

Daarbij werk je ook op de doorlichtkamer waar je zelfstandig slikfoto’s maakt en de radioloog ondersteunt bij andere doorlichtingsonderzoeken.

Intern opgeleid worden om sedatie toe te dienen behoort tot één van de vele mogelijkheden.

Als specialistisch laborant MRI ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van (ingewikkelde) MRI protocollen en wordt er nauw samengewerkt met onderzoeksafdelingen.

Om bij angstige kinderen en volwassenen toch een MRI te kunnen maken werk je ook samen met de afdeling Anesthesiologie. Binnen de MRI is er nog de mogelijkheid om te specialiseren in de cardio protocollen.

Je werkt met state-of-the-art apparatuur. Er wordt gescand op 10 MRI’s, waaronder 2 GE MRI’s van 3 Tesla. In het najaar van 2019 hebben wij, als één van de eerste UMC’s in Nederland, de hybride PET MRI scan in gebruik genomen.

Als specialistisch laborant CT ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van (ingewikkelde) CT protocollen. Ook op de CT wordt er veel gescand voor en met onderzoeksafdelingen.

Uniek op de CT is het uitvoeren van cardio-protocollen bij neonaten (naast kinderen en volwassenen). Daarbij is post-processing een belangrijk onderdeel van de dagelijkse werkzaamheden.

Binnen de CT heeft research & innovatie een grote rol. Er is een nauwe samenwerking met de interventie m.b.t. de biopten / RFA op de interventie CT met OK klasse 2.

De CT laborant is onderdeel van het traumateam. De CT op de SEH is gelinkt aan de traumakamers waardoor er snel en goed diagnostiek verwacht wordt bij acute patiënten.

Op alle modaliteiten lever je een bijdrage aan kwaliteit en opleiding van leerlingen en laboranten. In het Erasmus MC is iedere laborant werkbegeleider van de leerlingen.

Op het niveau van specialist heb je een eigen rol binnen de aandachtsgebieden onderwijs, innovatie en kwaliteit. Na een inwerktraject ga je ook onregelmatige diensten draaien.

Werkomgeving

In het Erasmus MC werken we hard aan het verbeteren van de zorg van vandaag en de gezondheid van morgen. Baanbrekend werken, grenzen verleggen en voorop lopen.

In onderzoek, onderwijs en zorg. We werken met de nieuwste apparatuur, technieken en zorgprocessen in een state-of-the-art gebouw.

De afdeling Radiologie & Nucleaire Geneeskunde is een dynamische afdeling die zich wil blijven ontwikkelen als (supra-)regionaal en internationaal kennis- en expertisecentrum op het gebied van patiëntenzorg, onderwijs & opleiding en onderzoek.

Je werkt met state-of-the-art apparatuur. Daarnaast is het Erasmus MC hét grootste traumacentrum voor de regio. Je komt in aanraking met multidisciplinaire teams bestaande uit artsen, wetenschappers, opleiders en fysici.

De afdeling hecht veel waarde aan expertisebevordering en biedt een actief onderwijsprogramma aan voor alle laboranten. Denk daarbij aan de programma’s Research on the move en Imaging Program of Excellence.

Daarnaast is de Post Processing groep volop in ontwikkeling. Je hebt de mogelijkheid tot het volgen van de post hbo opleiding tot specialisatie (CT, MRI, Conventioneel of Interventie) en het bijwonen van diverse (internationale) congressen en symposia.

Ook investeert de afdeling graag in teambuilding door middel van het organiseren van diverse evenementen.

Ben je benieuw naar hoe onze collega’s het werken op de afdeling Radiologie & Nucleaire Geneeskunde ervaren? Lees dan de interviews onderaan deze pagina.

Profiel

Ben jij een enthousiaste radiodiagnostisch laborant / MBB’er en ben je in het bezit van stralingshygiëne niveau 4A en bij voorkeur ook 4B.

Heb je affiniteit voor opleiden en voor kwaliteit en wil jij je (verder) wil ontwikkelen binnen jouw vakgebied? Dan komen wij graag met je in contact, ook om samen te kijken waar jij het beste past gebaseerd op je ervaring en / of ambities.

Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor de aanstelling.

Wat bieden wij

Wij bieden een aanstelling voor de duur van één jaar welke bij goed functioneren daarna wordt omgezet in een vast dienstverband.

Het bruto maandsalaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal € 2.351,- ( schaal 7) en maximaal € 3.604,- (schaal 8) bij een volledige werkweek van 36 uur.

De zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (UMC).

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier