Stage - Automatiseren ontwerp van staalcontstructies
Marel
Boxmeer, Netherlands
1 dag geleden

Over ons

Een stage bij Marel betekent werken bij een multinational met veel kansen om jezelf te ontwikkelen, verantwoordelijkheid te nemen en intitiatief te tonen.

We bieden een uitdagende opdracht in een internationale sfeer die de visie van Marel ondersteunen en de kernvoorwaarden Unity, Innovation and Excellence.

Samen met jou stemmen we de stage opdracht volledig af op jouw wensen en voorkeuren.

Over de opdracht

Op de afdeling Lay-out Engineering worden lay-outs ontworpen voor de wereldwijde klanten van Marel. Hierbij wordt een goed werkende productielijn of complete fabriek geconfigureerd met de machines, systemen en besturingen uit het Marel productportfolio.

Bij het ontwerpen werkt de Lay-out Engineer nauw samen met verkoop en innovatie. De ontwerpen worden in 2D of 3D gerealiseerd met behulp van de Product Design Collection van Autodesk.

Tijdens het installeren van de productielijn in het gebouw van de klant dient er een metalen framewerk de staalconstructie - klaar te staan om een deel van de apparatuur van Marel aan op te hangen.

De staalconstructie wordt door de lay-out engineers ontworpen. Tot op heden zijn er wel tools ontwikkeld om de engineer hierbij te helpen, maar het blijft grotendeels handwerk.

De opdracht betreft het vaststellen van de meest effectieve en efficiënte manier om een staalconstructie te ontwerpen en dit vervolgens te automatiseren binnen AutoCad en / of Inventor.

De eerste cruciale stap is het proces begrijpen en inventariseren : waar wordt het meeste tijd in het proces gespendeerd en hoe kan de tool hierbij helpen?

Hierbij zal het ook van groot belang zijn om te kijken welke CAD applicatie deze werkzaamheden het beste kan ondersteunen.

De tweede stap zal het uitwerken van de tooling zijn. Denk ook aan het testen ervan om de juiste resultaten te garanderen.

Wanneer dit goed werkt zal er een proces bij vastgelegd moeten worden. Zodra het proces inhoudelijk staat, zal het als laatste stap geïmplementeerd moeten worden in de afdeling.

Deel van de implementatie is om de werkwijze te borgen middels een way of working en het onderhoud over te dragen naar de structurele groep binnen de afdeling.

Over jou

Voor deze stageopdracht zijn we op zoek naar een HBO student van de opleiding Werktuigbouwkunde, Bouwkunde, Technische Bedrijfskunde of vergelijkbaar.

Daarnaast zijn de volgende vaardigheden op jou van toepassing :

 • Je bent bekend met (een aantal) CAD-applicaties van Autodesk en vindt het interessant om je verder te verdiepen in de professionele toepassing hiervan;
 • Je bent proactief, leergierig en hebt een hands-on mentaliteit;
 • Je bent communicatief vaardig en voelt je thuis in een team.

  Wat kunnen wij jou bieden?

 • Een uitdagende stage binnen een professioneel internationaal team;
 • Een kijkje in de keuken bij een van meest vooraanstaande bedrijven in de regio en marktleider in onze branche;
 • Ontwikkelmogelijkheden en praktijkervaring waar je later op kunt voortborduren;
 • Een betrokken stagebegeleider, die samen met jou de opdracht tot een succes maakt;
 • Een gezellig team met een fijne, familiaire werksfeer;
 • Stagevergoeding conform ons stagebeleid (CAO Metalektro);
 • Reiskostenvergoeding conform ons reglement reiskostenvergoeding.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier