Ervaren adviseur natuur en biodiversiteit
Arcadis
s-Hertogenbosch, Noord-Brabant, Netherlands
1 dag geleden

In de functie van ervaren adviseur natuur en biodiversiteit zoek je continu een balans tussen economische afwegingen, natuurwetgeving en kansen voor de biodiversiteit.

Wat ga je doen?

Hoe we omgaan met de natuur is een actueel maatschappelijk thema. Sla de krant open en er is minimaal één artikel dat gaat over ontwikkelingen die raken aan natuur.

Als ervaren adviseur bij de adviesgroep natuur & biodiversiteit begeef je je in die wereld. Daarbij zoek je continu een balans tussen economische afwegingen, natuurwetgeving en kansen voor de biodiversiteit.

Waar werken we aan?

Wij werken voor uiteenlopende opdrachtgevers en een verscheidenheid aan projecten. Een aantal voorbeelden van lopende projecten zijn : Inrichtingsplan voor 2.

 • 000 ha NNN Krimpenerwaard; KRW Maas; Integrale herziening van stikstof gebiedsanalyses in Zuid-Holland en Zeeland door monitoring, herstelmaatregelen en nieuwe stikstofdepositiegegevens;
 • De ontwikkeling van diverse Soortenmanagementplannen; Het formuleren van kansen voor biodiversiteit in de ontwikkeling van zonneweides;
 • Monitoring van wildpassages met behulp van wildspotter; De ontwikkeling van puntensystemen voor natuurinclusief bouwen voor een aantal gemeenten;
 • Hoogveen Herstel in Fochtelöerveen; Bijdragen aan de realisatie van de ecologische verbinding van het nieuwe hoofdkantoor van Triodos bank met de omgeving;
 • De versterking van de Markermeerdijken.

  Wie is onze nieuwe collega?

  Als adviesgroep zijn we op zoek naar een nieuwe collega die ervaring heeft in ecologisch advies. Je weet waar je het over hebt en kunt met je verhaal over jouw specialisme(n) aansluiten op je publiek.

  Daarbij geeft het je energie om je kennis in samenwerking met collega’s verder te ontwikkelen, deze kennis over te dragen en samen het podium te pakken.

  Om goede adviezen te kunnen geven die aansluiten bij de actualiteit, onderhoudt je nauwe contacten en vergroot je je netwerk.

  Dit verrijkt jouw kennis en maakt jou een boegbeeld op jouw specialisme binnen de ecologie (denk bijvoorbeeld aan de Wnb, provinciaal beleid, systeembenaderingen, stadsecologie of ecohydrologie).

  Door je vakkennis en ervaring te combineren met zorgvuldig procesmanagement ben je in staat om projecten in goede banen te leiden.

  Je pakt gemakkelijk de leiding en helpt jongere collega’s zich binnen projecten met jou verder te ontwikkelen. Op die manier behalen jullie samen mooie resultaten.

  Dat geeft je energie en maakt je trots op het projectteam!

  Wat vragen wij?

  Wij zoeken een ervaren adviseur natuur en biodiverseit met :

 • Een afgeronde hbo of academische opleiding met als specialisatie (landschaps)ecologie;
 • Minimaal 10 jaar relevante werkervaring bij een commerciële organisatie;
 • Motivatie om kansen voor biodiversiteit in verschillende contexten te verkennen en op innovatieve wijze te vertalen voor opdrachtgevers;
 • Kennis van de ecologie van Nederlandse soorten en habitats;
 • Affiniteit en kennis van actuele natuurwetgeving en -beleid (zoals de Wet Natuurbescherming en provinciaal beleid);
 • Een netwerk bij overheden, TBO’s, en / of kennisinstituten;
 • Een arbeidsethos waarin samenwerken centraal staat én waarin we verwachten dat je kennis deelt en weet over te dragen;
 • Uitstekende communicatie- en schrijfvaardigheden in de Nederlandse taal.
 • Wat bieden wij?

  Waar je ook werkt, wat je ook doet, als Arcadiaan draag jij bij aan onze missie Improving quality of life’. Dat is wat ons verbindt en inspireert.

  We geven de toekomst vorm vanuit verschillende perspectieven en bouwen aan duurzame relaties. Samen willen we onze wereld verbeteren.

  Met vijf kernwaarden bouwen we aan onze Arcadis cultuur : People First, Integriteit, Klantsucces, Samenwerking en Duurzaamheid.

  Onze cultuur helpt jou je eigen carrière vorm te geven. Samen met onze klanten werk jij aan uitdagende en duurzame projecten.

  Denk hierbij aan (digitaal) ontwerp, advisering, engineering, project- en managementdiensten in de natuurlijke en gebouwde omgeving.

  Arcadis biedt jou een functie met veel vrijheid om je werk zelfstandig in te vullen binnen een ambitieus en gedreven team.

  Daarnaast werk je regelmatig samen met collega’s van andere disciplines. Kenmerkend voor onze cultuur zijn inclusiviteit, diversiteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

  Op deze onderwerpen voeren we verschillende activiteiten uit.

  Arcadis geeft jou de ruimte om ideeën verder te ontwikkelen en biedt goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden. Wij hanteren marktconforme arbeidsvoorwaarden, waaronder 30 vakantiedagen, flexibele werktijden en een resultaatafhankelijke winstuitkering.

  Op onze website vind je meer informatie over ons bedrijf.

  Contactinformatie

  Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Jochem Beltman recruiter, via telefoonnummer +31 (0)6 27060553 of via jochem.

  beltman arcadis.com Wij ontvangen graag jouw CV en brief via de sollicitatiebutton in de vacature op careers.arcadis.com.

  Uitzend-, detacherings- en W&S-bureaus hoeven niet te reageren, acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier