Werkvoorbereider/planner Ovenbouwkundige Dienst
Tata Steel
IJmuiden, NL
1 dag geleden

In deze functie als werkvoorbereider ovenbouwkunde heb je een veelzijdige rol als werkvoorbereider, planner en regelneef binnen het bedrijfsbureau van de Hoogovens Technische Dienst, Maintenance Services.

Wat ga je doen?

Als Werkvoorbereider / Planner ben je verantwoordelijk voor het organiseren, plannen en faciliteren van het onderhoud aan de verschillende vuurvast en zuurvaste installaties.

Je bent daarmee verantwoordelijk voor een efficiënte afstemming van allerlei werkzaamheden.

Als voorbeeld heb jij een opdracht binnengekregen voor het reviseren van een menger. Een menger is een groot opslagvat op een treinonderstel met van binnen een aantal lagen vuurvast materiaal waar het ruwijzer van de Hoogovens in wordt afgetapt.

Je gaat in overleg met de opdrachtgever en de uitvoerder en bespreekt de behoefte en de mogelijke planning. De beschadigde vuurvaste lagen in de menger moeten eerst worden geïnspecteerd, daarna worden verwijderd en vervolgens weer zorgvuldig worden opgebouwd.

Je deelt het werk in, in planbare taken en je maakt van de benodigde uren en materialen een kostenraming. Je stemt dit af met de opdrachtgever.

Daarna bestel je de benodigde materialen en maakt in SAP (ons ERP pakket) een planning voor de verschillende uitvoeringstaken.

Aangezien dit een grote opdracht is waarbij er veel materiaal gebruikt kan worden hou je tijdens de revisie de voortgang, de materiaalstroom, de gemaakte uren en voorraden goed in de gaten en stuurt dit bij waar nodig.

Als de opdracht gereed is dan rond je deze af door middel van een evaluatie.

Wat zit er verder nog in deze functie?

 • Je werkt samen met verschillende afdelingen binnen Tata Steel, waaronder de centrale inkoopafdeling, het technisch bureau en finance.
 • Veiligheid is binnen Tata Steel van groot belang, dit zit dus ook verweven in jouw functie en je werkprocessen.
 • Je kijkt continue naar de mogelijkheid om verbeteringen te maken in de verschillende opdrachten door deze zorgvuldig vast te leggen en te kunnen evalueren.
 • Waarom is dit een te gekke baan?

 • Je werkt op het 750 hectare grote terrein van Tatasteel IJmuiden waarbinnen we vele verschillende vuurvaste installaties onderhouden vanuit verschillende werkplaatsen.
 • In deze functie kom je regelmatig op diverse locaties en hebt contact met een groot scala aan opdrachtgevers. Doordat je heel veel ziet van het bedrijf én veel mensen leert kennen, ontwikkel je jezelf snel en op een prettige wijze.
 • Je komt te werken bij een bedrijf waar veel mogelijk is en waar je alle kanten op kunt.
 • Herken jij jezelf hierin?

  In deze functie is een hoog veiligheidsbesef van groot belang, daarnaast :

 • Heb je een volwaardig afgeronde MBO-4 opleiding richting bouwkunde of een civiele richting.
 • Heb je bij voorkeur enige jaren werkervaring in een bouwkundige -of civiel technische werkomgeving.
 • Ben je nauwkeurig en heb je een gezonde kritische blik.
 • Wat bieden wij jou?

  Vooral een functie waarin jij zelf midden in de techniek en uitvoering staat, maar in deze veelzijdige functie bieden wij je meer, namelijk :

 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Je ontvangt een basis maandsalaris dat afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal €4.021,- bruto per maand bedraagt.
 • 10% vaste toeslagen per jaar : een vaste eindejaarsuitkering van 2% en 8% vakantietoeslag.
 • En daar bovenop nog een variabele winstdeling.
 • Een uitstekende werk-privé balans omdat je tijd kunt opbouwen door middel van de flexuren regeling van Tata Steel.
 • Standaard 36 vrije dagen per jaar : 26 vakantiedagen en 10 ADV dagen.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een tegemoetkoming in je ziektekosten en een onkostenvergoeding.
 • Wordt 2 / 3 van je pensioenpremie betaald door Tata Steel.
 • Wij vinden vitaliteit bij onze medewerkers belangrijk. Daarom krijg je niet alleen een tegemoetkoming in de zorgkosten, maar bieden wij je ook korting op een sportschool abonnement én kun je deelnemen aan de gezamenlijke sportactiviteiten, zoals o.

  a. golf, wielrennen, hardlopen en roeien.

  Wat is jouw werkomgeving?

  Jouw team :

  Je wordt opgenomen in een team van 12 Werkvoorbereiders die in teams van 3 personen hun eigen vakgebied en specialisme hebben.

  In deze vacature werk je voor het vakgebied Ovenbouwkunde. Jullie kantoor is centraal gelegen binnen de Ovenbouwkundige dienst waardoor je goed kunt samenwerken met de teamleiders, coördinatoren en de uitvoerende collega’s.

  Zo ontstaan er korte lijntjes en een prettige manier van samenwerken. Het team is enthousiast, collegiaal en divers in leeftijd.

  In dit zelfsturende team wordt het gewaardeerd als je een proactieve houding hebt.

  Jouw afdeling :

  HTD Maintenance Services, waar in circa 800 mensen werken, bestaat uit meerdere afdelingen met elk hun eigen specialisme op het gebied van onderhoud en techniek.

  Binnen Tata Steel in IJmuiden is de HTD dé uitvoeringsorganisatie voor het planmatig onderhoud en oplossen van storingen.

  Bijzonder aan het werken in deze afdeling is dat jouw collega’s in de verschillende fabrieken naast collega ook je klanten zijn.

  Een echte HTD’er is het best te omschrijven als oplossingsgerichte technisch vakspecialist.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier