ICD/Pacemakertechnicus in opleiding, 36 uur p/w, Nieuwegein
St. Antonius Ziekenhuis
Nieuwegein, NL
7 minuuten geleden

Wat ga je doen?

Als ICD / pacemakertechnicus in opleiding leer je hoe je technische ondersteuning kunt bieden bij implantaties en ablaties en hoe je de hemodynamische en klinische toestand van de patiënt bewaakt.

Je controleert, analyseert en interpreteert de cardiologische devices en indien nodig reprogrammeer je deze. Een belangrijk onderdeel van jouw werk is daarbij de begeleiding van de patiënt tijdens het hele traject.

Je doet zelf de poliklinische controles bij PM / ICD patiënten. Je hebt veelvuldig contact met de verwijzende afdelingen, ziekenhuizen en ambulancediensten en werkt nauw samen met cardiologen, arts-assistenten, overige collega’s en medewerkers van diverse firma’s.

De opleiding

Na een periode waarin je kennis kan maken met alle kanten van het werk, wordt er in overleg met jou besloten wanneer je precies aan de opleiding kan beginnen.

De opleiding tot ICD / Pacemakertechnicus wordt verzorgd door de LOI, de enige erkende instantie die deze opleiding aanbiedt.

Na afronding van de opleiding ontvang je het diploma hbo-hartfunctielaborant, uitstroomvariant cardio-implantaten. Zelfstudie is daarin een belangrijk onderdeel van de opleiding.

Op de afdeling word je begeleid door één van onze ervaren collega’s.

Jij brengt mee

Om de opleiding tot ICD / pacemakertechnicus te kunnen volgen heb je een verpleegkundige achtergrond, bij voorkeur als IC- of CCU-verpleegkundige.

Je bent iemand die graag in een team werkt en als de werkdruk toeneemt laat je je niet gek maken maar weet je juist de rust te bewaren.

Je stelt je flexibel op en bent een prettige collega om mee samen te werken. Omdat veel terminologie in het Engels is, is het een voordeel als je goede spreek- en leesvaardigheid hebt in de Engelse taal.

Werken in bereikbaarheidsdiensten is voor jou geen probleem.

Wij bieden jou

 • een prettige werksfeer met collega’s die je goed inwerken en voor je klaar staan;
 • een contract voor 36 uur per week verdeeld over 4 werkdagen.
 • een salaris van maximaal 3.490,- bruto per maand (FWG 50) op basis van een 36-urige werkweek (CAO Ziekenhuizen). Afhankelijk van je werkervaring en opleidingsachtergrond behoort inschaling in FWG 55 tot de mogelijkheden;
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand en de mogelijkheid deel te nemen aan een fiets-, fitness-of bring your own device’’-regeling.
 • mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en opleiding;
 • deelname aan carrièreportaal Sterk in je Werk’
 • Aangenaam!

  Werken in het St. Antonius Ziekenhuis betekent werken in een van de grootste topklinische opleidingsziekenhuizen van Nederland waar, naast de beste patiëntenzorg, innovatie en onderzoek centraal staan.

  Wij bieden (hoog)complexe zorg op meerdere locaties. Onze klinische speerpunten zijn hart & vaat, longen en kanker. Onze ruim 6.

  000 betrokken medewerkers zetten zich dagelijks in om onze missie ’samen zorgen voor kwaliteit van leven’ waar te maken.

  Het St. Antonius Hartcentrum is het meest innovatie hartcentrum van Nederland met een internationale reputatie. Door de nauwe samenwerking tussen topspecialisten op het gebied van cardiologie en cardio-thoracale chirurgie bieden wij de nieuwste behandelmethoden en -technieken bij hartklachten en -aandoeningen.

  Jaarlijks voert het Hartcentrum ruim 2.000 hartoperaties uit.

  Onze afdeling

  De afdeling Cardiomeettechniek is een kleine gespecialiseerde afdeling die zich bezighoudt met elektrofysiologisch onderzoek, katheterablaties, implantatie- en verwisselingsprocedures van pacemakers en defibrillatoren (ICD’s) en poliklinische controles.

  Onze pacemakertechnici werken nauw samen met de cardiologen. De afdeling is gevestigd in Nieuwegein, waarbij we ook spreekuren houden in Utrecht en Woerden.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier