Toezichthouder zorgverzekeraars
NZa
Utrecht, Utrecht
1 dag geleden

Toezichthouder zorgverzekeraars

Met jouw creatieve ideeën, overtuigingskracht én resultaatgerichte houding werk je mee om belangrijke problemen in de zorg op te lossen met toezichtsinterventies.

Samen met diverse partijen in de zorg draag jij bij aan betaalbare en goede zorg.

Toezicht zorgverzekeraars

Je gaat aan de slag bij de unit die toezicht houdt op de zorgverzekeraars. Het aandachtsgebied is ruim, vaak actueel en aan verandering onderhevig.

We kijken onder andere of zorgverzekeraars goede informatie over zorgverzekeringen en vergoedingen geven, monitoren de ontwikkelingen op de polismarkt en bewaken of er tijdig zorg beschikbaar is voor wie dat nodig heeft.

Je krijgt daarbij de ruimte om met ideeën te komen om ons toezicht effectiever te maken. Concreet ga je in ieder geval deelnemen aan de monitor zorgverzekeringsmarkt en het onderzoek naar de verantwoording door zorgverzekeraars voor de risicoverevening.

Twee grote projecten die een datagedreven aanpak hebben. Je werkt nauw samen met collega’s van andere afdelingen binnen de NZa o.

a. dataspecialisten Maar je hebt ook veel contact met zorgverzekeraars, collega’s bij andere toezichthouders en het ministerie van VWS.

Het belang van de burger als hoogste prioriteit

Daar staan wij als Nederlandse Zorgautoriteit voor. We vinden het belangrijk dat alle inwoners van Nederland erop kunnen vertrouwen dat er goede en betaalbare zorg beschikbaar is mochten zij dit nodig hebben.

Vanuit dat perspectief maken wij regels en houden we toezicht op de zorg. We geven er niet voor niks jaarlijks 90 miljard euro aan uit.

Werken bij de NZa betekent afwisselend en soms spannend werk waarbij je elke dag bezig bent met het waarborgen van kwalitatief goede en betaalbare zorg.

En dat samen met aanbieders, verzekeraars, patiënten en de politiek.

De unit Toezicht Zorgverzekeraars maakt deel uit van de Directie Toezicht en Handhaving. De directie Toezicht en Handhaving ziet erop toe dat zorgaanbieders en zorgverzekeraars zich aan de regels houden.

Zorgverzekeraars moeten bijvoorbeeld iedereen accepteren voor de basisverzekering, ongeacht leeftijd, inkomen, leefstijl of gezondheid.

Zorgaanbieders moeten de behandelingen op de juiste manier in rekening brengen en duidelijke informatie geven over de prijs en kwaliteit van de zorg.

Als het belang van de consument in het geding dreigt te komen, grijpen we in

Als toezichthouder maak je deel uit van een enthousiast team van onderzoekers en ondersteuners met verschillende achtergronden (zorg, accountancy en audit, economie, compliance, control en juridisch).

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier