Gereedschapskist kathodische bescherming
Witteveen + Bos
The Hague
2 dagen geleden

De infrastructuur in Nederland omvat een veelvoud van civiele constructies waarin metalen structuren verwerkt zijn. Denk hierbij aan metalen deuren van een sluis, stalen damwanden die onderdeel uitmaken van een havenkade, buisleidingen in de grond en wapening in betonnen delen van viaducten en bruggen.

Om deze metalen structuren te beschermen tegen omgevingsinvloeden en roestvorming tegen te gaan wordt in de praktijk kathodische bescherming toegepast.

Kathodische bescherming (KB) is een methode van corrosiebestrijding en berust op het principe van potentiaalverlaging van het te beschermen metaal, waardoor de elektrochemische reactie voor roestvorming zo sterk vertraagd wordt dat deze praktisch te verwaarlozen is.

Kathodische bescherming wordt uitgevoerd met een galvanisch systeem of met een stroomopdruksysteem. Bij een galvanisch systeem worden opofferingsanodes toegepast, waarbij deze anode geleidelijk zal wegcorroderen ter bescherming van het metalen object.

In geval van een stroomopdruksysteem wordt met een elektrische stroom verlaging van de potentiaal gerealiseerd nabij het te beschermen metalen object.

Wij zijn bezig met de ontwikkeling van een gereedschapskist’ voor kathodische bescherming, waarbij wij reken- en ontwerpregels voor beide vormen van kathodische bescherming op modulaire wijze willen onderbrengen in een integrale tool’.

Met deze tool moet het vervolgens op relatief eenvoudige wijze mogelijk zijn om te komen tot een basisontwerp voor kathodische bescherming voor verschillende civiele constructies.

Wat wij vragen

Wij stellen voor om samen met jou deze opdracht nader vorm te geven, waarbij jouw input en visie hierop een belangrijke bijdrage zal vormen.

De opdracht zal in ieder geval bestaan uit een literatuuronderzoek van de relevante normen en richtlijnen, in combinatie met analyse op basis van diverse projecten die Witteveen+Bos heeft uitgevoerd op dit gebied, en het creëren van de gereedschapskist voor kathodische bescherming.

Opleidingsniveau : HBO of bachelor WO elektrotechniek, technische natuurkunde of gelijkwaardig.

Wat wij bieden

Vanuit één van onze kantoren in Deventer, Amsterdam of Den Haag kun je op je eigen werkplek werken aan je onderzoek. Daarnaast kunnen wij zorgen voor de juiste middelen en wordt je onderdeel van de Product-Markt Combinatie (PMC) Smart Infra Systems waarin verschillende specialisten je verder kunnen helpen.

Aanvang : in overleg

Duur : 5-6 maanden (andere tijdsduur ook in overleg mogelijk).

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier