Test automation engineer DM, Apeldoorn
Belastingdienst
Apeldoorn, NL
4 dagen geleden
source : ICTerGezocht.nl

Functie omschrijving

Als test automation engineer krijg ik de ruimte om me te verdiepen in innovatieve ontwikkelingen op het gebied van testautomatisering.

Het continu verbeteren en blijven leren geeft veel energie en voldoening! Rik Roelofs - Test automation engineer bij de Belastingdienst.

Binnen de IV-organisatie (informatievoorziening) van de Belastingdienst zorgt GBS voor generieke business services. GBS bestaat uit twee afdelingen : IV regulier en IV-Accent.

Zij leveren de infrastructuur, halffabricaten en de benodigde tooling om de processen in interactie, invordering, toezicht, data intelligence én managementcontrol te faciliteren.

IV-accent staat voor de vernieuwing en verbetering van IT processen. De werkzaamheden zijn innovatief en resultaatgericht, de cultuur ontwikkelgericht.

Hierbinnen houdt het center of excellence document management zich bezig met de documenthuishouding voor Belastingen. Zij gebruiken hiervoor o.

a. FileNet, Case Manager en Content Collector en natuurlijk JAVA. In een CI / CD omgeving zijn ze in staat solutions snel en zorgvuldig te leveren.

Dit alles binnen een opzet waarbij meerdere projecten onafhankelijk van elkaar uitgevoerd kunnen worden. Een hechte samenwerking met gebruikers en praktische oplossingen als uitgangspunt vormen de basis van ons werk.

Als test automation engineer test je de ontwikkelde applicaties functioneel en dynamisch, samen met je collega's. Daarbij stel je testplannen en op en houd je de geautomatiseerde regressietestset en het testframework up-to-date.

Je krijgt alle ruimte om je te verdiepen in vernieuwende technieken, waarmee je de testwerkzaamheden verder automatiseert, bijdraagt aan de kwaliteit van onze dienstverlening én de ontwikkeling van jouw team stimuleert! Waar nodig verricht je ook andere DevOps-werkzaamheden, zoals informatieanalyse of het aanpassen van codes.

Jouw doel? Een moderne geautomatiseerde ondersteuning voor de Belastingdienst. Je werkt volgens scrum eventueel als scrummaster met de nieuwste, state-of-the-art technieken.

Zo gebruiken we voor de frontend Angular en AngularJS en maken we ook gebruik van Java, JavaScript en TypeScript. Met Robot Framework worden de applicaties geautomatiseerd getest.

In sprints van twee weken realiseer je met je team de wensen van de product owners en verzorg je de installatie in de productieomgeving.

Kortom, ben jij die test professional die het team meeneemt in automation testing? Dan bieden we jou een leuke uitdaging in een dynamisch team. Dus

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Rik? Of wil je liever eerst eens praten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Functie-eisen : Functie-eisen

Functie-eisen

 • Je hebt een hbo-niveau
 • Je hebt minimaal twee jaar relevante ervaring, bijvoorbeeld in een rol als tester.
 • Je hebt ervaring met test automation.
 • Ervaring met Robot Framework en Python is een pre.
 • Je werkt graag binnen een zelfsturend en / of zelfregulerend agile (scrum)team waarin je samen verantwoordelijk bent voor de resultaten.
 • Analyseren
 • Klantgerichtheid
 • Plannen en organiseren
 • Samenwerken
 • Flexibiliteit
 • Wat vind je nog meer belangrijk?

  Ontwikkelingen in je vakgebied? Jij volgt ze op de voet! Je wilt altijd leren en jezelf ontwikkelen en je ziet de meerwaarde van kennisdeling.

  Hiervoor benut je jouw goede communicatieve vaardigheden graag. Verder ben je proactief en neem je initiatief. Je kunt hoofd- en bijzaken scheiden en weet de balans tussen effectiviteit en efficiency perfect te bewaken.

  In een omgeving met meer onzekerheden dan gebruikelijk voel jij je als een vis in het water, want behalve analytisch sterk ben je ook zeer flexibel.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  voortzetten
  Aanvraagformulier