(Senior) Consultant Tax Accounting | Tax Accounting & Risk Advisory
Ernst & Young Global Limited
Eindhoven, Netherlands
6 dagen geleden

Het werk binnen EY is onderhevig aan veel veranderingen. EY gelooft dat veranderingen gepaard gaan met veel kansen en uitdagingen.

Voor het uitbreiden van onze Tax Accounting & Risk Advisory Services (TARAS) Team, en het opvolgen van verschillende nieuwe kansen zijn wij op zoek naar versterking.

Ben je nieuwsgierig naar het type werk en de mogelijkheden? Lees dan snel verder!

Jouw uitdaging

Onze EY Tax Accounting groep is een landelijk opererende groep en gespecialiseerd in Tax Accounting / Reporting (IFRS / US GAAP / Dutch GAAP) inclusief de daaraan verwante processen.

Binnen onze TAX Accounting praktijk in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven zijn er vacatures voor (senior) consultant.

Onze cliëntenbasis is breed en bestaat hoofzakelijk uit internationale cliënten. Bij de advies klanten ondersteun je als onderdeel van een team de klant bij de analyse en berekening van de fiscale positie zoals gepresenteerd in de jaarrekening.

Hierbij ondersteun je de klant met jouw kennis van de vennootschapsbelasting en dividendbelasting.

Jouw verantwoordelijkheden

Als (Senior) Consultant werk je binnen onze groep intensief samen met verschillende collega’s binnen het team en verricht je werkzaamheden voor een opdrachtmanager.

Tevens werk je samen met specialisten uit de Tax praktijk, Assurance collega’s en ons internationale netwerk.

Als (Senior) Consultant Tax Accounting verricht je Tax Accounting werkzaamheden ten behoeve van diverse (inter)nationale cliënten.

Dat kan variëren van advisering op specifieke Tax Accounting vraagstukken, het opstellen van volledige Tax posities in het kader van financiële rapportages van de klant tot het in house bijstaan van de klant in het Tax Accounting & Reporting proces.

Verder sta je onze EY auditors bij in de controle van de belastingposities in de jaarrekeningen van cliënten.

Naast deze fiscaaltechnische en accounting technische werkzaamheden zal je je in specifieke projecten richten op het beoordelen en testen van de inrichting en werking van de administratieve processen rond de fiscale functie bij onze klanten.

Vaardigheden en eigenschappen voor succes :

 • Je bent cijfermatig ingesteld en hebt ervaring met boekhouden;
 • Je bent stressbestendig en kan goed werken met deadlines;
 • Je hebt ervaring in internationale praktijken.
 • Je beschikt over :

 • Een afgeronde HBO of WO opleiding Fiscaal Recht, Fiscale Economie, Accountancy of Bedrijfseconomie;
 • 2 tot 5 jaar relevante werkervaring in de fiscaliteit;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in zowel woord en geschrift.
 • Dit ben jij

  Jouw kennis van vennootschapsbelasting en dividendbelasting is cruciaal bij het invullen van deze rol. Daarnaast ben je fiscaaltechnisch en accounting technisch sterk.

  Je bent toegankelijk, analytisch en vakinhoudelijk sterk. Je bent proactief en zoekt naar kansen, waarbij je niet opgeeft.

  Over EY

  Als een marktleider in assurance, tax, transaction en advisory services, gebruiken wij de financiële producten, expertise en systemen die wij hebben ontwikkeld om een betere werkende wereld te bouwen.

  Dat begint met een cultuur die gelooft in het geven van trainingen, kansen en de creatieve vrijheid om zaken te verbeteren.

  Wanneer jij bij ons komt werken en hoe lang je ook bij ons blijft, de uitzonderlijke EY ervaring gaat een levenlang mee.

  Met de insteek om de meest gepassioneerde mensen aan te nemen en te ontwikkelen, maken wij onze ambitie om de beste werkgever in 2020 te zijn werkelijkheid.

  Interesse?

  Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Janneke Dijkstra, Recruiter Experienced Hires Tax, via 06-

  55442241 of . Wil je direct solliciteren? Dat kan via onderstaande link!

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier