Jeugd- & Gezinsbeschermer Kop van Noord Holland
PARTNERS VOORJEUGD
Alkmaar, Nederland
5 dagen geleden

Jeugd- & Gezinsbeschermer Kop van Noord- Holland

Een kind, of het nu 4 of 17 jaar oud is, verdient een veilig leven. Als Jeugd- en Gezinsbeschermer zet jij stappen om dit te bereiken, samen met het kind, de (pleeg)ouders en andere betrokkenen.

Startdatum : in overleg

Aantal uur : 32 uur per week

Gesprekken : week van 15 maart

Sluitingsdatum : 15 maart

Geef jij Tom een jeugd?

Tom is 8 jaar oud en zijn ouders zitten momenteel in een complexe echtscheiding. Jij bent aangewezen om Tom en zijn ouders hierin te ondersteunen en om ervoor te zorgen dat de ontwikkeling van Tom niet in het geding komt.

Dit is niet altijd makkelijk, de ouders zitten namelijk niet altijd op je te wachten. Jij bent een doorzetter alsook de regisseur die de verbinding legt met alle betrokken partijen en het belang van Tom voorop zet.

Wie zijn wij?

De Jeugd- & Gezinsbeschermers (DJGB) zijn actief in de provincie Noord-Holland. DJGB staat voor de bescherming van kwetsbare jeugdigen en het versterken van hun eigen kracht.

Zo kunnen onze jeugdigen zich blijvend ontwikkelen tot gezonde en evenwichtige volwassenen, die volwaardig deelnemen aan de samenleving.

Jij en jouw team

Als Jeugd- en Gezinsbeschermer werk je afwisselend vanuit huis en kantoor, waar je je collega’s ontmoet, als ook Gedragsdeskundigen en je Manager.

Hier heb je ook je periodieke casuïstiekbesprekingen, tijd voor een kopje koffie en kun je sparren met je collega’s. Op het hoofdkantoor in Amsterdam vinden de meeste trainingen en opleidingen plaats.

Wanneer je bij ons aan de slag gaat krijg je een goed gestructureerd inwerkprogramma : je volgt een vaste leerlijn en wordt gekoppeld aan een mentor.

Jouw werkweek

Aan het begin van de week open je jouw gestructureerde agenda en kijk je uit naar een volle werkweek met veel afwisseling.

Je afspraken brengen je op veel verschillende plekken : thuis, kantoor, de rechtbank, bij de gezinnen thuis en allerlei andere instellingen.

De gezinnen in je caseload zijn afkomstig uit alle lagen van de samenleving, ook dat maakt het werk zo afwisselend en interessant.

Zo ben je je cliëntdossiers aan het bijwerken tot opeens de telefoon gaat : er is een crisis bij een van de gezinnen, want na een zware woordenwisseling met haar ouders is een 14 jarig meisje niet meer welkom thuis.

Dit vereist direct je aandacht en actie. Als Jeugd- en Gezinsbeschermer krijg je met heftige casussen te maken. Hierna ga je naar het kantoor om met je collega’s de casuïstiekbespreking te voeren.

Tijdens dit overleg bevraag je elkaar kritisch over te nemen besluiten in de gezinnen en stem je zaken af. Dit doe je met collega’s en de gedragsdeskundige.

Aan het einde van de week kijk je met een tevreden gevoel terug op de stappen die je hebt gezet.

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier