Doseerarts Trombosedienst
LUMC
Leiden, Zuid-Holland
16 uur geleden

Je functie

Ben jij basisarts met interesse in antistollingszorg? Wil jij jezelf als medisch professional verder ontwikkelingen binnen dit vakgebied?

Dan is dit de vacature voor jou! Wij zijn op zoek naar een doseerarts voor onze Trombosedienst.

In het kort

 • Je begeleidt, controleert en adviseert onze trombosedienstpatiënten
 • Je maakt behandelplannen, signaleert afwijkende uitslagen en doet onderzoek naar de oorzaken van de afwijkende uitslagen
 • In de nabije toekomst maak je deel uit van het medische team binnen de op te zetten LUMC home afdeling
 • Wat ga je doen?

  Als doseerarts bouw je kennis op van bloedstolling, trombose en antistollingsmedicijnen. Je begeleidt de behandeling met VKA’s van de trombosedienstpatiënten.

  Dit houdt in dat je doseeradviezen opstelt, maar ook dat je afwijkende uitslagen signaleert en vervolgens onderzoek doet of laat doen naar de oorzaken.

  Je stelt een behandelplan op, in overleg met de behandelend specialist, voor de aanpak rondom ingrepen. Je start met een interne opleiding, waarbij je kennismaakt met de gehele keten binnen de trombosedienst en wordt ingewerkt door ervaren collega’s.

  Ook krijg je de ruimte om deel te nemen aan nascholingscursussen en vakgerichte symposia. Na je inwerkperiode word je ingedeeld voor telefonische bereikbaarheidsdiensten, wat beperkt blijft tot enkele weken per jaar.

  Bij de Trombosedienst Leiden werken doseeradviseurs; ook deze worden intern getraind en vervolgens begeleid door de doseerartsen.

  Hier zul jij een belangrijke bijdrage aan leveren, maar daarnaast draag je ook bij aan de scholing van de medewerkers trombosezorg.

  Maar er is nog meer in aantocht : we zijn sinds kort met een aantal afdelingen in gesprek over de te vormen LUMC home afdeling, Deze afdeling zal verantwoordelijk worden voor het verzorgen van verschillende vormen van thuismedicatie voor patiënten.

  Denk aan het mogelijk maken voor hart- en nierpatiënten om bloeddruk thuis te meten, covid-patiënten die hun zuurstofsaturatie thuis kunnen meten en de afdelingen Klinische Farmacie en Medische Oncologie die thuismedicatie mogelijk maakt voor oncologische patiënten.

  Wij zien hier ook kansen in voor de Trombosedienst Leiden, bijvoorbeeld trombosecontrole aan huis.

  Wat vragen wij?

  Je bent een BIG-geregistreerde (basis)arts met interesse in de antistollingszorg. Daarnaast beschik je over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden.

  Je bent analytisch, werkt accuraat en bent stressbestendig. Je voert je werk uit met een groot gevoel voor verantwoordelijkheid en je bent flexibel inzetbaar, bijvoorbeeld omdat je meedraait in bereikbaarheidsdiensten.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier