Marinier
Ministerie van Defensie
Doorn, NL
6 dagen geleden

Salaris en voorwaarden

Salaris

Je startsalaris is afhankelijk van je leeftijd, opleidingsniveau en ervaring. Naarmate je kennis en ervaring toenemen, groeit ook je salaris met je mee.

Boven op je salaris ontvang je als militair bovendien verschillende structurele en incidentele toelages.

Vrije dagen

Bij een volledig dienstverband heb je afhankelijk van je leeftijd recht op 26-30 verlofdagen per jaar. Heb je dagen over?

Dan kun je die onder bepaalde voorwaarden meenemen naar het volgende jaar.

Rijbewijs

Nog geen rijbewijs? Haal m gratis bij Defensie! We helpen je graag vooruit, en niet alleen als het om je carrière gaat. Als je bij de Marine, Landmacht of Luchtmacht komt werken, kun je daarom op onze kosten je rijbewijs B halen.

Meer informatie over rijbewijs bij Defensie.

Dit ga je doen

Als Marinier ben je altijd bereid om tot het uiterste te gaan. Waar dan ook ter wereld ben je binnen 48 uur inzetbaar. Van de verstikkende hitte in de jungle tot de ijskoude poolnacht.

Ben jij een sportieve man of vrouw met een ijzersterke gezondheid? Schrijf je dan nu in voor de Fitheidstest!Heb je die gehaald, dan krijg je vervolgens een uitnodiging voor de keuring.

Als Marinier neem je deel aan internationale vredesoperaties van de NAVO en de Verenigde Naties. Binnen 48 uur kun je overal ter wereld worden ingezet.

Het Korps Mariniers is ook medeverantwoordelijk voor de defensie van de Nederlandse Antillen en Aruba. Het is belangrijk dat je altijd klaar staat voor uitzending.

Fysiek en mentaal moet je dus op alles voorbereid zijn. Mariniers doen dan ook veel aan sport en lichamelijke oefening en trainen in de meest uiteenlopende omstandigheden.

Op het water en in de bergen, in vochtige hitte en vriesdroge kou. Je kunt je bovendien specialiseren als parachutist, kikvorsman, sport- of ski-instructeur.

Kortom : als Marinier vergroot je je wereld. Letterlijk en figuurlijk.

Hier ga je werken

Het motto van het Korps Mariniers is Qua Patet Orbis’ : zo wijd de wereld strekt. Je kunt namelijk overal ter wereld worden ingezet voor vredesoperaties en speciale missies.

Ook tijdens oefeningen ben je vaak ver van huis : bijvoorbeeld boven in Noorwegen, op de Antillen of op Martinique.

 • Om Marinier te worden volg je de opleiding in Rotterdam. De mariniersopleiding bestaat uit een basisdeel’; de Elementaire Militaire Vorming Mariniers (EMV MARNS) en een vaktechnisch deel’;
 • de Eerste Vakopleiding Marinier Algemeen (EVO MARNALG).

  Opleidingsweken op de kazerne wissel je af met veldoefeningen en een amfibische oefening op Texel. Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor fysieke kracht, uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen.

  Daarnaast leer je omgaan met wapens en (over)leven als Marinier. Maar het belangrijkste is wel het leren samenwerken in teamverband.

  Na 30 weken doe je de loodzware eindoefening. Leg je die goed af dan ga je aan de slag bij een van de operationele eenheden op een marinierskazerne in Nederland, op Aruba of de Nederlandse Antillen.

  Weekagenda

  Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Ochtend Hindernisbaan en gevechtstraining Kompasoefening en mars van 25 km met bepakking Schiet- en drill training Trainingsdag in de haven van Den Helder met de FRISC Middag Appel en werkoverleg Voorbereiden van het materieel voor een avondoefening Les in levensreddende handelingen Kompasoefening en mars van 25 km met bepakking Onderhoud uitrusting Schiet- en drill training Trainingsdag in de haven van Den Helder met de FRISC Avond Avondoefening op de Leusderheide Drankje met collega's

  Jouw profiel

  VMBO Basis, VMBO Kader, VMBO Gemengd, VMBO Theoretisch, MBO 2, MBO 3, MBO 4, HAVO, VWO

  Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs, Kader gerichte leerweg

  Je bent tussen de 17 jaar en 6 maanden en 26 jaar en 11 maanden

  Een bril of lenzen is geen probleem.

  Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 6

  Je hoeft geen rijbewijs te hebben

  Je hebt een zwemdiploma nodig

  Je groeit persoonlijk

  Als militair doe je constant nieuwe kennis en ervaringen op. Zo verleg je je fysieke en mentale grenzen, leer je te vertrouwen op jezelf, ontwikkel je een oog voor je omgeving en ontdek je dat zelfstandig zijn niet hetzelfde is als alles alleen willen doen.

  Ook ervaar je wat echte kameraadschap is, hoe je moet omgaan met verschillende mensen en culturen en dat vrede en veiligheid niet overal vanzelfsprekend is.

  Een loopbaan bij Defensie verandert je en maakt je sterker, als militair én als mens.

  We leiden je op

  Eerste Militaire Vorming Mariniers (EMVM)

 • Om Marinier te worden volg je de opleiding in Rotterdam. De mariniersopleiding bestaat uit een basisdeel’; de Elementaire Militaire Vorming Mariniers (EMV MARNS) en een vaktechnisch deel’;
 • de Eerste Vakopleiding Marinier Algemeen (EVO MARNALG). Opleidingsweken op de kazerne wissel je af met veldoefeningen en een amfibische oefening op Texel

  Vaktechnische Opleiding (VTO)

  Tijdens de Vaktechnische Opleiding leer je het vak dat je bij Defensie gaat uitoefenen. De duur en plaats van deze opleiding is afhankelijk van jouw krijgsmachtdeel en functie.

  De opleidingscentra bevinden zich op diverse plaatsen in Nederland.

  Train je fit

  Om bij Defensie te kunnen werken, moet je over een goede fysieke conditie beschikken. Daarom is de fysieke keuring een belangrijk onderdeel van de sollicitatieprocedure.

  Om je goed hierop voor te bereiden, hebben we trainingsschema's ontwikkeld.

  Belastbaarheidsniveau voor deze functie : 6

  Jouw groeipad

  Als fitte en getrainde marinier maak je deel uit van een groep binnen je eenheid. Binnen 48 uur ben je overal ter wereld inzetbaar.

  Na je bevordering tot Korporaal van de Mariniers geef je leiding aan je groepsleden.

  Als sergeant ondersteun je de luitenant in het leidinggeven aan een troop Mariniers. Je plant en bereidt oefeningen en missies voor.

  De sollicitatie

  Voorlichting Marine (optioneel)

  Zorg dat je weet waar je aan begint en bezoek een infodag of voorlichting (of doe een online voorlichting). Dan ben je bijvoorbeeld beter voorbereid voor je gesprek tijdens het psychologisch onderzoek!

  Invullen vragenlijsten

  Je krijgt een aantal vragenlijsten die je moet invullen en terugsturen. Deze informatie wordt later gebruikt in je sollicitatieproces.

  Fitheidstest

  Bij het Korps Mariniers leren we je op te treden in een hecht team, je sport veel en je krijgt al snel veel verantwoordelijkheid.

  Je leert werken in een goed getrainde eenheid die opereert in de meest extreme omstandigheden. Tijdens de Marinier Fitheidstest op het Marine Etablissement in Amsterdam wordt je conditie getoetst aan de eisen voor Mariniers.

  Kennismakingsdagen Korps Mariniers

  Je komt langs voor een aantal dagen bij het Korps Mariniers, waarin je kunt laten zien of je uit het juiste hout gesneden bent! Check voor meer informatie over de kennismakingsdagen de brochure : Marinier worden? Dit moet je weten.

  Psychologisch Onderzoek (PO)

  Dit onderzoek bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder een capaciteitentest en een gesprek met een psycholoog van Defensie (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

  Medisch Onderzoek

  Het Medisch Onderzoek wordt verricht om te bepalen of je medisch geschikt bent voor de functie waarvoor je hebt gesolliciteerd.

  Het onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen : Gehoortest (audiometrie), ogentest (optometrie), lichaamsmetingen (biometrie), gesprek met een arts en een functionele test (vaststellen fysieke functie geschiktheid).

  Zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?'.

  Veiligheidsonderzoek (VO)

  Je werkt met wapens en geheime informatie. Daarom doen we een veiligheidsonderzoek. Hiervoor krijg je een vragenlijst, waarna de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) beoordeelt of je geschikt bent voor het verantwoordelijke werk als militair (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

  Aanstelling

  Als je alle keuringen hebt gehaald ben je 'aanstelbaar' als militair. Hierna krijg je te horen wanneer je naar verwachting kunt beginnen met je militaire opleiding!

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier