Chemisch Analist
Eurofins
Heerenveen, Netherlands
2 dagen geleden

Beschrijving van het bedrijf

Eurofins Scientific is een internationaal beursgenoteerd bedrijf dat haar klanten voorziet van hoogwaardig laboratoriumonderzoek en advies.

Eurofins is wereldwijd marktleider op het gebied van bio-analytische testen voor voeding, water, milieu en farmaceutische producten.

Daarnaast is Eurofins één van de grootste aanbieders ter wereld in een groeiend aantal andere markten zoals bijvoorbeeld de agrarische sector of op het gebied van genomics.

Eurofins maakt daarbij gebruik van een unieke hoeveelheid analysemethoden en een ongekend hoog kennisniveau en expertise.

Eurofins bestaat wereldwijd uit ruim 45.000 medewerkers, verdeeld over meer dan 650 hyper moderne laboratoria en is actief in 45 landen met een omzet van 2.

95M€ in 2017 (pro-forma 3.4B). Eurofins kent sterke groeiambities (CAGR 25%) en verwacht in 2020 met ca 50.000 medewerkers een omzet van 4.

7B€ te kunnen realiseren. Naast zeer sterke autonome groei heeft Eurofins in 2017 in verschillende landen een totaal van ruim 60 acquisities gedaan.

Onze mensen bij Eurofins leveren een belangrijke bijdrage aan wereldwijde thema’s op het gebied van onder meer milieu, voedselveiligheid en algehele gezondheid.

Medewerkers zijn trots op het werk dat zij doen en ervaren veel vrijheid bij de uitvoering van de functie. Verantwoordelijkheden liggen zo laag mogelijk in de organisatie, zodat de mensen met de juiste informatie de juiste besluiten kunnen nemen.

Eurofins investeert structureel in de persoonlijke ontwikkeling van talent, zowel op het gebied van leiderschap, doorgroeipotentie als inhoudelijke kennis.

Eurofins Food, Feed & Water Testing Netherlands biedt in Nederland laboratoriumonderzoek, consultancy en inspectiediensten aan op het gebied van voeding, diervoeding en water en bestaat uit 10 locaties binnen Nederland, van Zeeland tot Friesland.

Per locatie zijn er meerdere zelfstandig werkende Business Units met elk hun eigen diensten en omvang. Eurofins Food, Feed & Water Testing Netherlands maakt een sterke groei en ontwikkeling door, waarbij dynamiek en verandering volop aanwezig zijn.

Voor de locatie in Heerenveen zijn wij op zoek naar enthousiaste Chemisch Analisten.

Functieomschrijving

Als Chemisch analist kom je te werken bij onze (Analytisch) Chemische afdeling waar een breed scala aan analyses worden uitgevoerd op voedingsmiddelen, grondstoffen en diervoeding voor o.

a. het bepalen van de voedingswaarde.

Als analist voer je diverse (fysisch) chemische en instrumentele (HPLC, ICP-MS, Spectrofotometrie) analyses uit. Afhankelijk van de ervaring zijn de voornaamste taken :

 • Zelfstandig uitvoeren van (semi) routine matige analyses;
 • Verwerken van analyseresultaten en verzorgen van rapportages volgens ISO 17025;
 • Bijdragen aan diverse verbeterprojecten om de doorlooptijden van onze analyses te verkorten.
 • Functie-eisen

  Je beschikt over een afgeronde MLO-niv 3 of hoger in relevante disciplines zoals; analytische of fysisch chemie. Je beschikt bij voorkeur over aantoonbare ervaring op het gebied van analytische-

  en chromatografische technieken. Ervaring met ICP-MS of HPLC is een pre maar niet noodzakelijk. Daarnaast beschik je over de volgende kenmerken :

 • Ervaring in- of affiniteit met voedingsmiddelenanalyse;
 • Aanpakker met een hoog kwaliteitsbewustzijn, kritisch, resultaatgericht en flexibele instelling;
 • Goed samenwerken in een team, communicatief vaardig en hebt een collegiale instelling;
 • Beheerst de Nederlandse en bij voorkeur ook de Engelse taal in woord en geschrift.
 • Extra informatie

  Een uitdagende werkomgeving binnen een ambitieuze, internationale en sterk groeiende organisatie. De mogelijkheid om je verder te ontwikkelen binnen de organisatie.

  Een team met enthousiaste en gedreven collega’s.

  Interesse en meer informatie? Neem contact op met Fiona Bergsma, Afdelingshoofd Chemie. Telefoonnummer 088 831 0000.

  Video's om te bekijken

  Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier