Mechanical Engineer
Voortman steel machinery
Twente, NL
1 dag geleden

Mechanical Engineer

Voortman Steel Machinery is op zoek naar een Mechanical Engineer

Lees hieronder de hele vacature

Functie omschrijving

Als Mechanical Engineer op de afdeling Product Support houd je je bezig met het doorvoeren van wijzigingen en het uitvoeren van onderhoud aan onze machines voor de staalverwerkende industrie.

Dit laatste betekent dat de bestaande machines regelmatig geoptimaliseerd worden. Denk hierbij niet alleen aan het realiseren van een kostenbesparing, maar bijvoorbeeld ook verbeteren van maakbaarheid, het uitwisselen van componenten die niet meer verkrijgbaar zijn en het toevoegen van nieuwe functionaliteiten.

Als er een probleem bij de klant ontstaat dat niet opgelost kan worden door onze eigen Support of Serviceafdeling, dan komt het team van Product Support in actie.

Als Mechanical Engineer doe je onderzoek naar verbetering die je vervolgens doorvoert. Jij bent verantwoordelijk voor het mechanische (her)ontwerp van componenten en subassemblages.

Dit ontwerpproces begint bij een schets en loopt tot een goed werkend product. Je bent dus niet alleen aan het tekenen, maar je bent ook letterlijk in de productie aan het testen om oplossingen te valideren.

Je wordt hierbij uitgedaagd om, naast de techniek en functionaliteit, ook na te denken over de kostprijs en de maakbaarheid.

Dit geeft een extra dimensie aan je werk waardoor je veel kennis opdoet over onze verschillende machines.

We zijn een dynamisch team met een hoog ambitieniveau. Elke uitdaging grijpen we dan ook met beide handen aan en samen vinden we altijd een oplossing.

We werken hard en zijn trots op wat we doen, maar we vergeten niet om ook plezier te maken. Niet alleen tijdens ons werk, maar ook naast ons werk ondernemen we activiteiten met elkaar.

WAT GA JE DOEN?

 • Je bent verantwoordelijk voor het onderhouden en het optimaliseren van het bestaande machinepark.
 • Dagelijks signaleer je verbeteringen door je eigen waarnemingen of door signalen vanuit je collega’s.
 • Je bent verantwoordelijk voor het mechanisch (her)ontwerp van componenten en subassemblages vanaf schets tot een goed werkend product.
 • Je toetst en controleert of het ontwerp voldoet aan de gestelde specificaties.
 • Functievereisten

 • Je hebt hbo werk- en denkniveau.
 • Je hebt een technische studie afgerond in de richting werktuigbouwkunde of vergelijkbaar.
 • Creatief, aandacht voor details en kwaliteitsgericht zijn competenties die jou omschrijven.
 • Onze voertaal is Nederlands, maar vanwege ons internationale karakter beheers je de Engelse taal.
 • Aanbod

  Voortman is een bedrijf waar iedereen voor elkaar klaar staat. Een bedrijf met een prettige werksfeer. We zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan de prestaties van elk van ons.

  Natuurlijk is er ook ruimte voor gezelligheid en hebben we als team aandacht voor elkaar. We zijn een fanatiek, jong team en willen samen goed werk afleveren.

  Onze mensen vormen de basis van onze organisatie. Aan ons de taak de juiste mensen te vinden en deze op de juiste plek te zetten.

  Doen waar je goed in bent, dan bereiken we samen het beste resultaat! Wij besteden daarom veel aandacht aan de ontwikkeling van onze medewerkers, zowel op professioneel als persoonlijk vlak.

  Verder hechten wij veel waarde aan een goede werk-privébalans. Maar ook het ondernemersbloed stroomt door onze organisatie.

  We zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden en daaraan kun jij een belangrijke bijdrage leveren met jouw kennis en ervaring!

  Bedrijfsprofiel Voortman Steel Machinery

  Ideeën werkelijkheid zien worden; dat klinkt zo mooi, maar het gebeurt bij Voortman Steel Machinery ook echt. En dan gaat het om grensverleggende ideeën.

  We maken de meest innovatieve machines en productielijnen voor de staalbouw en plaatverwerkende industrie. Voor klanten over de hele wereld.

 • Samen met een klant het traject doorlopen om te komen tot een productielijn die naadloos is afgestemd op zijn proces. Hoe vaak we het ook doen;
 • het is elke keer weer bijzonder en zorgt voor enorm veel voldoening.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier