Ondernemende Bedrijfsleider Van Vilsteren Installatietechniek Zwolle
Florere
Zwolle, Netherlands
5 dagen geleden

Functie

Wij hebben het genoegen voor onze gewaardeerde opdrachtgever VDK Installatiegroep, een Bedrijfsleider te werven voor een van haar 20 bedrijven : Van Vilsteren Installatietechniek BV te Zwolle, gespecialiseerd in de WTB / HVAC Techniek.

Van Vilsteren Installatietechniek is onder de vleugels van VDK Installatiegroep sinds 2016 opgebouwd naar ongeveer 25 werknemers en is gevestigd in Zwolle.

Van Vilsteren is een zelfstandig opererende BV binnen VDK Installatiegroep.

Het perfecte moment voor jouw next step is nu aangebroken : er is ruimte voor een Commerciële Bedrijfsleider die als "zelfstandig ondernemer binnen de VDK Installatiegroep" het bedrijf Van Vilsteren Installatietechniek verder mag gaan uitbouwen.

Jij hebt ondernemerslust en een actief netwerk binnen de bouwkolom in de grote regio Zwolle. Jij hebt volop kennis, energie en ambitie! Ben jij klaar om deze volgende stap te zetten?

Dan komen wij heel graag met jou in contact!

Functieomschrijving Bedrijfsleider voor Van Vilsteren Installatietechniek in Zwolle.

Als bedrijfsleider bij van Vilsteren Installatietechniek ben je hét gezicht van de organisatie naar de markt, je bent P & L eindverantwoordelijk en je rapporteert aan de directie van de VDK Installatiegroep.

Je coacht je collega’s en je staat heel graag tussen hen in. Je brengt de organisatie naar een hoger plan door middel van visie en actie.

Het team in Zwolle telt 25 personen waarbij er groeiambities zijn naar ongeveer 40-45 medewerkers. Er is een goede Werktuigbouwkundige kennis in huis voor de huidige dienstverlening : loodgieterswerkzaamheden, verwarmingen, warmtepompen, sanitair (levering en installatie), luchtbehandeling (veelal uitbesteed), dakbedekking (beperkt) en het onderhoud van installaties.

Dit alles binnen de Woningbouw, Utiliteit en Industrie.

De onderneming haalt haar omzet grotendeels uit nieuwbouw en verbouwprojecten. Een kleiner aandeel van de omzet betreft het onderhoud van bestaande installaties bij particulieren en zakelijke cliënten (zoals : VvE’s, woningcorporaties, vastgoedeigenaren, scholen, bedrijven, kantoren, (semi)overheid, detailhandel, industrie, energiebedrijven, aannemers, zorginstellingen, architecten, recreatieparken en ingenieurs- en adviesbureaus).

Er staat een stevig groeiscenario gepland voor Van Vilsteren Installatietechniek in Zwolle. Jij zet je tanden dan ook graag

in het uitbouwen van de goede naam van de organisatie. Je maakt je hard voor de ontwikkeling van de klantenportefeuille vooral in de regionale zakelijke markt en tevens voor de duurzame en uitdagende installatietechniek (binnen utiliteit en industrie).

De kracht van het Installatiebedrijf is dat het breed inzetbaar is voor zowel kleine als grote werken. Je stuurt tevens volgende zaken aan : de werkvoorraad (voornamelijk projecten maar ook contracten), daaruit voorvloeiend het optuigen van alle ondersteunende processen intern en het uitbouwen van het personeelsbestand (richting 40 -45 Fte).

Je krijgt ondersteuning van de VDK Holding die de synergie verzorgt tussen de diverse VDK-bedrijven en faciliteert je op het gebied van centrale inkoop (o.

a. het wagenpark), marketing, accountant, banken, ICT, HRM en strategie. Je verzorgt zelf het dagelijkse relatiebeheer en je kijkt samen met de directie van de VDK Installatiegroep naar acquisities in de regio.

JIJ bent dus, bijna als zelfstandig ondernemer , operationeel en P & L verantwoordelijk voor je eigen installatiebedrijf.

Gewenst functieprofiel Ondernemende Bedrijfsleider Van Vilsteren Installatietechniek Zwolle

 • Je hebt een zeer sterke commerciële drive : je bent een netwerker pur sang, iemand met bewezen gunfactor;
 • Je bent in staat een gezamenlijke strategische visie uit te werken en deze praktisch, met je team, te realiseren;
 • Deze zelfstandige rol kan een perfecte stap zijn na je 1e (of 2e) leidinggevende rol binnen de installatiebranche;
 • Je bent een medior of senior leidinggevende met een aantoonbaar HBO werk- en denkniveau;
 • Opleidingen bijv. : HTS WTB - HIT - MTS WTB - MIT en TVVL met de toegepaste bedrijfskundige vervolgopleidingen;
 • Je bent bij voorkeur woonachtig in de grote regio Zwolle of directe omgeving (bijv. Hasselt, Hoogeveen, Kampen,
 • Deventer - Apeldoorn, Nunspeet, Genemuiden of Hardenberg) .

 • Je past goed in een mensgerichte, no-nonsense organisatie en je staat graag met beide voeten op de grond.
 • Je ondersteunt door voorbeeldgedrag, de volgende VDK bedrijfswaarden : eigenaarschap, verbinding, het delen van kennis, loyaliteit, wij-gevoel, samenwerken, focus op kwaliteit naar klanten, lokaal ondernemerschap en vertrouwen.
 • Bedrijfsprofiel

  Onze opdrachtgever VDK Installatiegroep is gevestigd in regio Noordoost Nederland met 500 werknemers verdeeld over 20 bedrijven en een totaal omzet van 80 mio Euro.

  Zij is actief binnen de woningmarkt, de utiliteitsmarkt en industrie. Bij de onderhoudswerken en renovaties staat kwaliteit van het werk en hospitality naar klanten hoog in het vaandel.

  De medewerkers verbinden zich relatief lang aan de organisatie ondanks hun vaak jonge leeftijd, mede omdat ze regionaal kunnen werken.

  Het salaris binnen de VDK Installatiegroep is goed (marktconform) en het ziekteverzuim is heel laag. Het teamgevoel is sterk en men heeft geen 9 tot 5 mentaliteit, een oplossing vinden voor de klant gaat immer voor.

  Van Vilsteren Installatietechniek te Zwolle is een zelfstandige BV binnen de VDK Installatiegroep en opereert (overwegend) onafhankelijk.

  Arbeidsvoorwaarden Ondernemende Bedrijfsleider Van Vilsteren Installatietechniek Zwolle

  Geboden wordt een kans om eigen ondernemer te zijn (onder de vleugels van een Holding). Je kunt rekenen op goede arbeidsvoorwaarden zowel primair als secundair.

  Naast een prima basissalaris en een goed pensioen (PMT) is alles tiptop geregeld zoals een laptop, een telefoon, een evt.

  onkostenvergoeding en een nette leaseauto passend bij je positie.

  Word jij enthousiast van deze mooie uitdaging of weet je iemand die hier uitstekend op past? Neem dan vrijblijvend contact op met Fleur Fleuren via telefoonnummer 06 23 22 72 37 of mail je CV met je inhoudelijke motivatie op deze leuke uitdaging naar : fleurfleuren florere.nl

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier