Technisch Consultant Networking (standplaats Den Haag)
Axians
Capelle aan den IJssel
6 dagen geleden

Wat je doet?

Met de gemeenteraadsverkiezingen achter de rug, staan onze klanten weer voor belangrijke keuzes. Hoe gaan we, met IT, de dienstverlening naar de burger, de eigen medewerkers en externe partijen optimaal inzetten?

Welke stappen gaan we nu richting software defined networking zetten om de komende jaren snel op allerlei veranderingen te kunnen reageren?

Allemaal vragen, waar we met jouw hulp concrete antwoorden op willen geven aan onze klanten. Ben jìj klaar voor èchte innovatie en om je eigen toekomst vorm te geven?

Hoe ziet jouw uitdaging eruit?

Het on-site klantenteam levert ICT diensten die de netwerkinfrastructuur vormen voor telefonie en datacommunicatie van onze klant.

Het verbindt alle locaties en werkplekken onderling en met de buitenwereld ter ondersteuning van de bedrijfsprocessen. Als Technical Consultant ben je onderdeel van het klantenteam en ben je de verbindende factor tussen Project Management, Solution Architecten en Lead architecten van de klant en onze Axians organisatie.

De rol bestaat enerzijds uit vernieuwing van de infrastructuur, anderzijds speel je een rol in het dagelijkse beheer waarbij je de werkwijzes binnen de bestaande architectuur bewaakt en collega’s op operationele-

en vooral tactische beheerprocessen ondersteunt en verder ontwikkelt. Beschikbaarheid, capaciteit, continuïteit en veiligheid zijn hierin belangrijke thema’s.

Je bent primair verantwoordelijk voor de overeengekomen beschikbaarheid van de omgeving. Je vertaalt de functionele vraag naar een technische oplossing.

Je maakt in de meeste gevallen een High Level Design, maar bent zéker ook in staat een HLD te vertalen naar een Low Level Design, waarmee de engineers de implementatie kunnen uitvoeren.

Jouw kennis en ervaring met oplossingen uit ons portfolio (voornamelijk Cisco en / of HP en Juniper) zijn daarbij onmisbaar.

Omdat je veel bij je vaste klant zit, ken je die omgeving als geen ander. Je bent optimaal in staat om de klant te adviseren als het gaat om toekomstige ontwikkelingen op basis van functionaliteit.

Vervolgens weet je de vertaalslag te maken naar technische oplossingen. Indien van toepassing geef je de juiste input aan Sales zodat zij een sluitende offerte kunnen opstellen.

Voor projecten en changes bij jouw klant ben jij technisch verantwoordelijk en samen met een projectmanager of change-coördinator leidend.

Jij bent in staat om te bepalen welke resources je nodig hebt om jouw klant goed te bedienen. Soms is dat vanuit een vast team, en soms vanuit een projectteam, specifiek voor het project.

Bij de projectuitvoering zorg je voor een migratieplan en de begeleiding van de project- of site engineers. Nadat de engineers gereed zijn met hun werk, doorloop je samen met de engineer en klant jouw testplan.

Waar nodig help je bij de fine tuning van de omgeving om tot een technische oplevering te komen.

Wat vragen wij van jou?

Jij beschikt minimaal over een HBO werk- en denkniveau, aangevuld met een CCIE certificering. Je hebt een gedegen productkennis en bent in staat medewerkers te begeleiden, ondersteunen en motiveren.

Je bent een creatieve teamspeler en uiteraard communicatief vaardig en weet op een correcte manier kennis over te dragen.

Je bent gemotiveerd om jezelf en je carrière te ontwikkelen en ook je engineering-collega’s daarin te motiveren en te ondersteunen.

Je beschikt over minimaal 5 jaar relevante werkervaring met uitvoering van projecten (500+ omgevingen), waardoor je ruime ervaring hebt in implementaties en het oplossen van complexe problemen.

Je hebt tevens ervaring met advanced routing & switching (onder andere : OSPF, VSS, QoS en bij voorkeur ook met MPLS en BGP).

Wat bieden wij jou?

 • Een goede werksfeer en korte communicatielijnen.
 • Een afwisselende baan in een gestaag groeiende, professionele organisatie met marktconforme voorwaarden.
 • Een fulltime dienstverband (36-40 uur per week)
 • Goede opleidingsmogelijkheden aan de VINCI Energies Academy.
 • Serieuze waardering en beloning voor jouw ontwikkeling en je bijdrage aan de groei van Axians.
 • 25 vakantiedagen, met de flexibele mogelijkheid meer dagen op te bouwen (bij een aanstelling van 36 40 uur per week)
 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden met o.a. een pensioenregeling en de mogelijkheid om aandelen te kopen tegen een gereduceerd tarief.
 • Solliciteren
  Bij de favorieten invoegen
  Verwijder van favorieten
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "voortzetten" te klikken, gaat u ermee akkoord dat neuvoo uw persoonlijke gegevens verzamelt en verwerkt die u in dit formulier hebt verstrekt, om een ​​neuvoo-account te maken en u te abonneren op onze e-mailwaarschuwingen, in overeenstemming met ons Privacybeleid . U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door te volgen deze stappen .
  voortzetten
  Aanvraagformulier