Korporaal Vlieguitrustingtechniek (MBO 2)
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Hoogerheide
6 dagen geleden

Vacature Luchtmacht

Korporaal Vlieguitrustingtechniek (MBO 2)

Solliciteren nu niet mogelijk

Hou me op de hoogte

 • €1.350 €2.500 salaris
 • 26 30 vrije dagen per jaar
 • Kosteloos je rijbewijs halen
 • Locatie : Leeuwarden, Volkel, Eindhoven, Den Helder, Hoogerheide
 • Meer info

  Salaris en voorwaarden

  Salaris

  Je startsalaris is afhankelijk van je leeftijd, opleidingsniveau en ervaring. Naarmate je kennis en ervaring toenemen, groeit ook je salaris met je mee.

  Boven op je salaris ontvang je als militair bovendien verschillende structurele en incidentele toelages. Meer info

  Vrije dagen

  Bij een volledig dienstverband heb je afhankelijk van je leeftijd recht op 26-30 verlofdagen per jaar. Heb je dagen over?

  Dan kun je die onder bepaalde voorwaarden meenemen naar het volgende jaar.

  Rijbewijs

  Nog geen rijbewijs? Haal m gratis bij Defensie! We helpen je graag vooruit, en niet alleen als het om je carrière gaat. Als je bij de Marine, Landmacht of Luchtmacht komt werken, kun je daarom op onze kosten je rijbewijs B halen.

  Meer informatie over rijbewijs bij Defensie.

  Vlieger bij Defensie Wat houdt dat in?

  Bekijk de video

  Vlieger bij Defensie Wat houdt dat in?"

  Met een MBO-diploma op niveau 2 en een passie voor techniek kun je aan de slag als bijvoorbeeld loodgieter of servicemonteur bij een technisch installatiebedrijf, of als elektromonteur in de energiebranche.

  Maar je doet meer met jouw technische skills als Monteur Vlieguitrustingtechniek bij de Luchtmacht! Samen met je collega’s ben jij verantwoordelijk voor de levensreddende middelen in onze vliegtuigen en helikopters.

  En die zijn van levensbelang. Heb jij het in je? Opmerking : als je wordt aangenomen voor deze functie word je bij Defensie aangesteld met als functietitel Korporaal Vlieguitrustingtechniek’.

  Dit ga je doen

  Als Korporaal Vlieguitrustingtechniek ben jij medeverantwoordelijk voor al het onderhoud zowel vooraf als na gebruik aan alle veiligheids- en levensreddende middelen die zich bevinden in onze vliegtuigen.

  Van survivalpakketten en parachutes tot aan schietstoelen. Verder ben je samen met jouw team verantwoordelijk voor het trainingsmateriaal voor vliegend personeel.

  Op dagelijkse basis voer je inspecties en ondersteunende werkzaamheden uit, zodat alle life support aan boord van de vliegtuigen perfect in orde is. Safety first!

  PLUSPUNTEN VAN DEZE FUNCTIE

 • Salaris : naast je bruto basissalaris leveren onze toeslagen en onze gunstige reiskosten-, pensioen- en ziektekostenregeling netto een aangename verrassing op.
 • Werksfeer : nergens vind je zo’n hecht team van collega’s als bij Defensie.
 • Doorgroeimogelijkheden : Defensie is naast werkgever ook een groot opleidingsinstituut, waar je (betaald) opleidingen kunt volgen om persoonlijk en professioneel te groeien.
 • Hier ga je werken

  Je gaat aan de slag op een van de vliegbases van de Luchtmacht, in Leeuwarden, Volkel, Eindhoven, Rijen, Den Helder, Hoogerheide of Soesterberg.

  Als je genoeg ervaring hebt opgedaan, ga je als het nodig is ook met de vliegtuigen mee naar het buitenland. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je uitgezonden kunt worden.

  Weekagenda

  Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Ochtend Trainingsmateriaal gereed maken Vliegeruitrusting controleren Bespreking met team Sport Hustle / hoist equipement van de bambibucket Plaatsen bambibucket onder Chinook voor oefening Verwisselde componenten controleren Floatation equipement controleren en evt.

  vervangen Nabespreking werkzaamheden Administratieve afhandeling Middag Refreshment training onderdelen parachute Onderhoud aan parachutes Uitvoeren van ondersteunende werkzaamheden Kwaliteit uitgevoerde werkzaamheden controleren Uitvoeren van V.

  U.T. werkzaamheden Chinook Componenten verwisselen Uitvoeren van ondersteundende werkzaamheden Sport Kwaliteit uitgevoerde werkzaamheden controleren Opruimen werkplaats Avond

  MBO 2

  Je bent minimaal in het bezit van een mbo 2 diploma. Een andere mogelijkheid is een vergelijkbaar buitenlands diploma, aangevuld met een diploma op vergelijkbaar niveau voor Nederlands en Engels of Nederlands als tweede taal NT2 Staatsexamen I.

  Je bent tussen de 17 jaar en 28 jaar en 11 maanden

  Een bril of lenzen is geen probleem.

  Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 6

  Je hoeft geen rijbewijs te hebben

  Je groeit persoonlijk

  Als militair doe je constant nieuwe kennis en ervaringen op. Zo verleg je je fysieke en mentale grenzen, leer je te vertrouwen op jezelf, ontwikkel je een oog voor je omgeving en ontdek je dat zelfstandig zijn niet hetzelfde is als alles alleen willen doen.

  Ook ervaar je wat echte kameraadschap is, hoe je moet omgaan met verschillende mensen en culturen en dat vrede en veiligheid niet overal vanzelfsprekend is.

  Een loopbaan bij Defensie verandert je en maakt je sterker, als militair én als mens.

  We leiden je op

  Koninklijke Militaire School Luchtmacht (KMSL)

  Voordat je aan de slag gaat in jouw eigen vakgebied volg je eerst de militaire basisopleiding (AMO), waar je alle militaire basisvaardigheden krijgt aangeleerd.

  Deze opleiding vindt plaats op de Koninklijke Militaire School Luchtmacht (KMSL) op Vliegbasis Woensdrecht.

  Functie Opleiding (FO)

  Tijdens de Functie Opleiding leer je het vak dat je bij Defensie gaat uitoefenen. Deze opleiding duurt 3 tot 6 maanden. De opleidingscentra bevinden zich op diverse plaatsen in Nederland.

  Waar je jouw FO gaat volgen hangt af van het wapen of dienstvak waar je gaat werken.

  Jouw loopbaan

  Wanneer je na je opleiding als Korporaal Vlieguitrustingtechniek aan de slag gaat, ben je werkzaam als assistent van de Onderofficier Vlieguitrustingtechniek.

  Als je doorgroeit tot onderofficier word je specialist in je eigen vakgebied en word je in je werkzaamheden ondersteund door een of meerdere korporaals.

  De sollicitatie

  Voorlichting Luchtmacht (optioneel)

  Zorg dat je weet waar je aan begint en bezoek een infodag of voorlichting (of doe een online voorlichting). Dan ben je bijvoorbeeld beter voorbereid voor je gesprek tijdens het psychologisch onderzoek!

  Invullen vragenlijsten

  Je krijgt een aantal vragenlijsten die je moet invullen en terugsturen. Deze informatie wordt later gebruikt in je sollicitatieproces.

  Psychologisch Onderzoek (PO)

  Dit onderzoek bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder een capaciteitentest en een gesprek met een psycholoog van Defensie (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

  Aanstellings- en Adviescommissie (AAC)

  Dit gesprek met een aantal (hoge) officieren vindt plaats op het Koninklijk Instituut voor de Marine of op de Koninklijke Militaire Academie in Breda.

  Aan de hand van dit gesprek wordt beoordeeld of je de capaciteiten hebt om te worden opgeleid tot officier bij Defensie.

  Medisch Onderzoek

  Het Medisch Onderzoek wordt verricht om te bepalen of je medisch geschikt bent voor de functie waarvoor je hebt gesolliciteerd.

  Het onderzoek bestaat uit de volgende onderdelen : Gehoortest (audiometrie), ogentest (optometrie), lichaamsmetingen (biometrie), gesprek met een arts en een functionele test (vaststellen fysieke functie geschiktheid).

  Zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?'.

  Veiligheidsonderzoek (VO)

  Je werkt met wapens en geheime informatie. Daarom doen we een veiligheidsonderzoek. Hiervoor krijg je een vragenlijst, waarna de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) beoordeelt of je geschikt bent voor het verantwoordelijke werk als militair (zie ook onze online brochure 'Ben jij fit voor de keuring?').

  Aanstelling

  Als je alle keuringen hebt gehaald ben je 'aanstelbaar' als militair. Hierna krijg je te horen wanneer je naar verwachting kunt beginnen met je militaire opleiding!

  Vacatures

 • Korporaal Mechanische Grondsystemen (MBO2)
 • Zorg jij als technicus dat alles blijft draaien of gerepareerd wordt? En wil jij het liefst werken...

  Bonus €3.600 per jaar Salaris tot €2.500 MBO 2 Luchtmacht Techniek en materieel

 • Korporaal Vliegtuigonderhoud (MBO2)
 • Ben jij een technische alleskunner met een mbo-opleiding in een technische richting? Iemand die...

  Salaris tot €2.500 MBO 2, OVERIG Luchtmacht Bouwen, repareren en onderhouden

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier