Senior security and infrastructure specialist FIOD
Belastingdienst
Den Haag
5 dagen geleden

Functie omschrijving

Als senior security- en infrastructuurspecialist bij het FCInet Secretariat ben je verantwoordelijk voor een veilig, adequaat, decentraal computernetwerk.

En ben je de sparringpartner voor collega’s wereldwijd bij integratie in lokale infrastructuur en private cloudomgevingen.

Mike, senior security- en infrastructuurspecialist.

FCInet is een uniek decentraal computersysteem tussen overheden wereldwijd voor gedistribueerde data-analyse en joint innovation.

Hierin kunnen complexe technische en securityoplossingen worden ontworpen en geïmplementeerd, zonder dat daarbij inbreuk wordt gemaakt op de privacy en autonomie van de deelnemende landen.

Een bijzonder en complex krachtenveld met vaak tegenstrijdige belangen, waarin jij een cruciale rol speelt.

In jouw rol als senior security- en infrastructuurspecialist ben je verantwoordelijk voor het operationele IT-proces van het FCInet.

Je maakt solutionarchitecturen die aansluiten op de strategische IT-doelen (zoals decentrale autonomie, privacy by design, security by design) van de CIO en implementeert deze.

Daarnaast bewaak je het voortgangsproces van het network operations center (NOC). Je ziet toe op de naleving van IT-securityprocedures en identificeert securityrisico’s.

Verder stel je architectuurontwerpen op voor de relevante deelgebieden die voldoen aan alle eisen van de FCInet deelnemers wereldwijd.

Denk aan cloud-, netwerk-, beveiligings- en applicatiearchitectuur en -infrastructuur. Ook ontwerp, beveilig en beheer je het centrale FCInet NOC en ondersteun je de decentrale FCInet-infrastructuur in de deelnemende landen.

Als senior security- en infrastructuurspecialist bouw je het decentrale FCInet-netwerk en de FCInet-knooppunten wereldwijd uit.

Je richt de architectuur en beveiliging van het FCInet in, en adviseert en ondersteunt deelnemende landen op afstand of op locatie.

En je neemt het NOC-veiligheidsbeheer en de decentrale FCInet-infrastructuur voor je rekening, waarbij je zorg draagt voor beheersbare netwerken en systemen.

Het inrichten en onderhouden van geautomatiseerde monitoring, analyse en deployment van de FCInet-infrastructuur behoort ook tot jouw takenpakket.

Evenals het vaststellen en ontwikkelen van een centrale operationele IT-architectuur, -systemen en internationale samenwerkingsomgevingen.

Verder inventariseer je de functionele eisen. En tot slot maak je investeringsvoorstellen voor de implementatie van strategische IT-doelen, stel je requirements op en fungeer je als aanspreekpunt voor technici van de deelnemende landen.

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Mike? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan met ons op.

Functie-eisen

 • Je hebt een bachelor op het gebied van informatica of informatiekunde.
 • Je hebt minimaal vijf jaar aantoonbare werkervaring in het beheren en inrichten van netwerk- en beveiligingsinfrastructuren (design, build, operate, maintain, lifecycle) in ICT omgevingen met gerubriceerde gegevens.
 • Je hebt diepgaande kennis van en ervaring met OSS- / FOSS-operatingsystemen, waaronder in elk geval Linux (Ubuntu is een pre), inclusief shell / bash / automation.
 • Je hebt diepgaande kennis van en ervaring met communicatiebeveiligingsproducten en datacenterinfrastructuren, waaronder in elk geval FortiGate en Cisco (Open VPN NL, Secunet SINA crypto’s zijn een pre).
 • Je hebt zeer brede kennis van en ervaring in IT-security, cloudtechnieken, DevOps-infrastructuren, netwerktooling, DevOps-tooling, orchestrationtooling (specifiek Ansible en Python) en GNU / Linux-operatingsystemen.
 • Je hebt toonaangevende expertise en ervaring op bovenstaande gebieden als internationale gesprekspartner en technisch adviseur voor security-officers, infrastructuurarchitecten en netwerk- en systeembeheerders van deelnemende overheidsorganisaties wereldwijd.
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels.
 • creatief
 • contactgerichtheid
 • analyseren
 • Herken jij jezelf ook hierin?

  Je ben communicatief sensitief en je kunt buiten conventionele oplossingen en kaders denken. Daarnaast heb je een innovatieve mindset, en werk je graag samen, ook over de grenzen van je team heen.

  Betrouwbaar, hands-on mentaliteit, sympathiek, extrovert.

  Overige arbeids voorwaarden

  Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren).

  Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen.

  Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur.

  De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer.

  Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. Daarom worden alle medewerkers van de FIOD gescreend. De zwaarte van de screening is afhankelijk van de specifieke functie die je gaat bekleden.

  Pas als deze screening geen belemmeringen oproept kan je in dienst treden bij de FIOD.Wij bieden je een inwerkprogramma aan en afhankelijk van je opleiding en werkervaring een opleiding en / of training.

  Gedurende deze periode is het niet mogelijk om in deeltijd te werken. Als je deze periode hebt afgerond en bij goed functioneren in de praktijk, krijg je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

  Als je de opleiding opsporingsambtenaar en rechercheopleiding (inclusief praktijkstage) niet succesvol afrondt, wordt jouw arbeidsovereenkomst tussentijds beëindigd of niet verlengd.

  Voor de interne kandidaat geldt dan dat die wordt teruggeplaatst naar zijn oorspronkelijke organisatieonderdeel en wordt belast met werkzaamheden die gelijk of gelijksoortig zijn aan die van de oorspronkelijke functie.

  Bijzonderheden

  We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

  Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit :

  Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.

  Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.

  De selectiegesprekken en het assessment voor deze functie vinden plaats in mei / juni 2021. Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

  De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen.

  Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

  Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren.

  De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen.

  Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? Klik dan hier!

  Een (online) voorselectietest en / of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

  Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten.

  Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen.

  Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier