Medewerker Begeleiding Gehandicaptenzorg (Daalzicht 1a en 10)
Daelzicht
Heel
16 uur geleden

Zo ziet jouw baan eruit

Als medewerker begeleiding geef je op methodische wijze, samen met je collega’s, uitvoering aan de hulpvragen die in het ondersteuningsplan van de cliënten zijn omschreven.

Je biedt, zowel individueel als in teamverband begeleiding en verzorging aan de cliënt. Je bent geduldig, oplettend, daadkrachtig, flexibel en kunt je goed verplaatsen in de leefwereld van onze cliënten.

Je gaat met jouw creativiteit voortdurend op zoek naar de mogelijkheden van de cliënt. Er wordt op deze locatie gewerkt in een rooster met wisselende diensten, zonder slaapdiensten.

Dagelijks zet jij je in om de cliënten een fijne en waardevolle dag te bezorgen.

Locatieprofiel

De locaties Daalzicht 1A en Daalzicht 10 zijn 2 verschillende (al dan niet uitgebouwde / aangepaste) woonhuizen in Heel waar in een huiselijke en gezellige woonomgeving bewoners worden begeleid en verzorgd.

De doelgroep is zeer divers. De leeftijd verschilt tussen de 36 en 76 jaar. Alle cliënten zijn mobiel. Op beide locaties hebben we te maken met diverse ziektebeelden, waaronder, autisme, Fragile X syndroom, auditieve en visuele problematieken.

Er zijn cliënten waarmee je een gezellig praatje kunt maken, maar we hebben ook cliënten waar weinig tot geen verbale communicatie mee mogelijk is.

Volop afwisseling en uitdaging dus! Het zorgt ervoor dat jij als medewerker begeleiding in staat moet zijn om verschillende begeleidingsstijlen aan te bieden en goed dient te kunnen anticiperen op de verschillende zorgvragen.

Daalzicht 1A bevindt zich momenteel in een transformatie van reguliere zorg naar een semi complexe gedragsgroep. Deze cliënten zijn dan ook gebaat bij veiligheid, structuur en duidelijkheid, die jij als medewerker begeleiding in staat bent te bieden.

Onze cliënten hebben naast hun verstandelijk beperkingen ook te maken met gedragsproblematiek en autisme. Dit maakt het een uitdagende groep met een breed scala aan zorgvragen, waarbij iedere cliënt vraagt om een specifieke benadering.

Je staat er gelukkig niet alleen voor! Op deze locatie werk je samen in een team van 10 collega’s. Er wordt gebruik gemaakt van pagers, waardoor je bij calamiteit altijd direct hulp geboden krijgt vanuit de omringende Daelzicht woningen.

Je ondersteunt cliënten in meer of mindere mate bij het uitvoeren van de ADL-taken en er komen verzorgende werkzaamheden voor.

Het merendeel van de cliënten houdt van samen gezellig wat ondernemen, zowel in huiselijke kring als daarbuiten. Te denken valt aan de disco, koffie drinken, terrasje pikken, naar de winkel gaan, wandelen, fietsen, spelletjes spelen op de woongroep, avondclub, sjoelen en de Taveerne (ontmoetingsplek).

De één gaat met begeleiding, de ander kan zelfstandig gaan.

Dit bieden wij

 • Een salaris conform inschaling FWG 35 tussen € 1.920,- en € 2.853,- bruto per maand op basis van 36 uur in de functie van Medewerker Beleiding A.
 • Een vast contract voor 20 tot 28 uur per week (in overleg).
 • Flexibele diensten en invloed op je rooster.
 • Opleidingen en coaching om optimaal met de doelgroep te kunnen werken.
 • Herken jij jezelf hierin?

  Om jouw cliënten structuur en duidelijkheid te kunnen bieden, is het belangrijk dat je rust en vertrouwen uitstraalt. Je bent geduldig, maar staat tegelijkertijd stevig in je schoenen als een cliënt jouw grenzen opzoekt.

  Met jouw organisatievermogen, creativiteit en pro activiteit organiseer je precies die activiteiten die ervoor zorgen dat cliënten het gezellig hebben thuis. Verder heb je :

 • Een mbo-diploma, minimaal niveau 3, in de richting van zorg en welzijn, denk aan SPW, Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ), (z-)verpleegkundige, verzorgende IG, of vergelijkbaar.
 • Sta je open voor wisselende diensten?.
 • Dit is Daelzicht

  Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier