Tendermanager
Koninklijke BAM Groep
Apeldoorn, Nederland
5 dagen geleden

Wat ga je doen?

Als Ontwerp / tendermanager is het jouw verantwoordelijkheid om de wensen van de klant, in een tender of een bouwteamtraject, goed te begrijpen en te kunnen vertalen naar onze organisatie.

Samen met het team is het jouw rol om de klant te overtuigen dat de prijs, kwaliteit en het product in overeenstemming is met wat de klant verwacht of zelfs nog beter.

 • Samen met het ontwerp en / of tenderteam bedenk je een strategie om het ontwerp en / of EMVI-plan van BAM te laten aansluiten op de vraag van de klant én ga je net een beetje verder om op te vallen;
 • Juist dán kunnen we namelijk onze toegevoegde waarde en onderscheidend vermogen laten zien.

  Jij fungeert als spin in dit web en bent verantwoordelijk voor de projectmatige aansturing van deze teams. Je bevraagt en daagt het team uit om met de beste inhoudelijke oplossingen te komen, die perfect aansluiten op de klantvraag.

  Uiteindelijk ben jij verantwoordelijk voor de gekozen strategie en voor de aanbieding die de klant in handen krijgt.

  Jij wordt onder andere verantwoordelijk voor :

 • Aansturing W / E projectteams van de afdeling planontwikkeling
 • Verantwoordelijk voor de opdrachtgeversrelatie. Je analyseert de klantvraag en maakt een propositie die exact aansluit bij de wens van de klant
 • Juiste strategie bepalen, waarbij de geboden kwaliteit, ontwerp en prijs perfect op elkaar afgestemd zijn
 • Scherp krijgen van de benodigde aanbiedingsstukken, zoals prijs, plan van aanpak, technische haalbaarheid, kwaliteit en planning
 • Toezien op integraliteit
 • Zorgdragen voor een juridisch passend contract
 • Zorgdragen voor de tijdige en juiste inschakeling van in- of externe ondersteuning bij design- en engineering-activiteiten in samenwerking met Advies & Engineering.
 • Het doen van risicoanalyses en -management met de taak om beheersmaatregelen te formuleren en deze over te dragen aan realisatieteams én erop toe te zien dat deze worden opgevolgd.
 • Wie zoeken wij?

 • Jij stapt niet zomaar in een ontwerp of tenderproces zonder een duidelijk plan en randvoorwaarden. Je spreekt enorm vanuit de klant en waar nodig verzamel je de juiste expertise om je heen.
 • Je laat je niet afremmen door interne beperkingen, maar maakt bewuste keuzen en gaat de confrontatie niet uit te weg.

 • Je bent resultaatgericht en hebt een echte winnaarsmentaliteit : jij gaat voor de winnende indiening. Voor jou zijn samenwerken en kennis delen essentiële onderdelen van jouw functie.
 • Je deinst niet terug voor complexe, multidisciplinaire opgaven. Je beschikt over een sterk analytisch vermogen : je dringt snel door tot de kern van een grote hoeveelheid informatie, en ziet van nature de context van relevante details.

 • Samenwerking is een van je kernwaarden en je vertaald dit door verder te kijken dan je eigen discipline en te gaan voor 1 integraal ontwerp, waarmee je maximale waarde voor de klant creëert.
 • Wij zoeken een kandidaat met :

  Om deze functie tot een succes te maken ben jij ondernemend ingesteld. Verder herken jij jezelf in de volgende functie-eisen :

 • Je beschikt minimaal over hbo werk- en denkniveau en je hebt een relevante afgeronde hbo opleiding
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een soort gelijke functie
 • Ervaring met ontwikkeling en voorbereiding van installatietechnische projecten vanaf het Programma van Eisen tot en met de start van de realisatie;
 • Kennis van en / of ervaring met het werken via de Lea(r)n methodiek en BIM is een pré.
 • Je hebt kennis en ervaring met het bouwproces, contractmanagement, procesbeheersing en inzicht in gedrag van mensen en organisaties.
 • Je bent sensitief, durft besluiten te nemen en werkt resultaat- en klantgericht.
 • Wat bieden wij?

  Professionele en gemotiveerde medewerkers zijn de pijlers voor het realiseren van onze strategische doelstellingen. We bieden goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

  Om medewerkers te helpen zich in de juiste richting te ontwikkelen en te bekwamen is BAM Business School het centrum voor kennisoverdracht, kennisuitwisseling en kenniscreatie.

  Onze unieke integrale aanpak zoals hieronder aangegeven biedt kansen om te ontwikkelen richting specialisatie, management of juist meer richting de breedte van het proces, te denken aan digitalisering en duurzaamheid.

  Over ons

  BAM Bouw en Techniek is een landelijk opererende integrale bouwpartner met een totaalaanbod van producten en expertise gedurende de gehele Life Cycle van een gebouw.

  Vanuit onze vestiging in Apeldoorn, vanwaar uit we de provincies Gelderland, Overijssel en Flevoland als werkgebied hebben, worden zowel grote (bijvoorbeeld vernieuwbouw Stadhuis Apeldoorn) als kleinere projecten (interne verbouwingen van ziekenhuisafdelingen) integraal aangestuurd op zowel bouw als techniek.

  Onze diensten omvatten elke fase van het bouwproces : van ontwikkeling en ontwerp tot bouw, exploitatie en onderhoud op installatie technisch gebied.

  Duurzaamheid is daarbij een sleutelbegrip.

  Je komt te werken bij de afdeling Planontwikkeling in een team van 7 collega’s met zowel een bouwkundige, werktuigbouwkundige als een elektrotechnische achtergrond, waarbij je ondersteuning krijgt van alle kanten waar nodig.

  Heb je minder kennis van techniek maar ben je juist procesmatig? Dan kan je terugvallen op de calculator in het team. Ben je juist meer van de techniek, dan helpt de planontwikkelaar je verder op weg.

  Iedereen helpt elkaar en staat voor elkaar klaar. Je collega’s zullen niet naar huis gaan voordat jouw vraagstukken zijn opgelost!

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier