Senior adviseur scheepvaart en vaarwegen
Rijkswaterstaat
Rotterdam, NL
4 dagen geleden

De Rijkswaterstaat regio West-Nederland Zuid (WNZ) omvat de drukste vaarwegen van Europa. De Rotterdamse haven is verbonden met Amsterdam, Duitsland en Antwerpen via de drukste sluis van Europa, met daarbij veel activiteiten langs de oevers vanuit wonen, werken en recreëren.

Ben jij de adviseur scheepvaart en vaarwegen die zorgt voor een duurzaam, vlot en veilig gebruik van deze vaarwegen? En wil jij op regionaal niveau een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en het gebruik hiervan?

Dan komen wij graag met jou in contact!

Als senior adviseur scheepvaart en vaarwegen lever je op tactisch en strategisch niveau een belangrijke bijdrage in de regio.

Je pakt naast nautische vraagstukken ook ontwikkelingen op die indirect het gebruik van onze vaarwegen beïnvloeden.

Binnen de afdeling Netwerkontwikkeling en Visie (NOV) maak je deel uit van het team Omgeving. Je werkt nauw samen met een collega adviseur scheepvaart en vaarwegen.

Je weet ontwikkelingen, kansen en / of risico’s op het gebied van het vaarwegennetwerk te herkennen. Jouw visie helpt Rijkswaterstaat (RWS) om hiernaar te handelen en adviseren.

Jij bent de inhoudelijk expert op het gebied van scheepvaart en vaarwegen. Het is belangrijk dat je de verbinding weet te leggen met andere partijen in de keten en je adviseert over lange termijn ontwikkelingen die van invloed zijn op de eisen die gesteld worden aan onze vaarwegen.

Daarnaast ben jij in staat om de effecten van jouw advies in de praktijk te monitoren. Het coördineren van de implementatie kan daar onderdeel van zijn.

Je vervult een spilfunctie tussen Rijkswaterstaat en externe partners. Je bent hierin een echte verbinder! Binnen RWS en het Ministerie Infrastructuur en Waterstaat (I&W) weet je het scheepvaartbelang in onze regio voor het voetlicht te brengen en omgekeerd de keuzes die Rijkswaterstaat maakt naar belanghebbenden toe te lichten.

Wat je gaat doen

Je geeft gevraagd en ongevraagd advies over alle zaken omtrent scheepvaart en vaarwegen. Daarbij adviseer je het management van WNZ, maar ook collega’s die betrokken zijn bij gerelateerde projecten en programma’s.

Je levert een bijdrage aan landelijke en regionale onderwerpen. Hierbij kun je denken aan de Omgevingskoers WNZ, Beheerplan Rijkswateren, Ligplaatsbeleid, Netwerkschakelplannen, beweegbare bruggen en nautische veiligheid.

Je bent betrokken bij het opstellen en / of implementeren van relevante wetgeving en renovatieprojecten in relatie tot de functionaliteit van vaarwegen.

Ten slotte onderhoud je relaties met diverse partijen (zowel intern als extern) die betrokken zijn bij scheepvaart en vaarwegen in onze regio.

Wat wij aan jou waarderen

Als adviseur scheepvaart en vaarwegen onderhoud je contact met verschillende stakeholders. Jij kunt je zowel schriftelijk als mondeling goed uitdrukken en weet vanuit jouw enthousiasme en expertise anderen te overtuigen.

Daarnaast weet je hoofd- en bijzaken te onderscheiden, kunt goed verbanden leggen en weegt verschillende opties tegen elkaar af.

Je kunt gemakkelijk zowel online- als offline contacten leggen en onderhouden en je weet je netwerk in te zetten waar nodig.

Om het werk goed uit te kunnen voeren is plannen en organiseren een belangrijke eigenschap. Je houdt het overzicht en prioriteren gaat jou van nature goed af.

Meer weten

Wil je eerst meer informatie over de inhoud van de vacature voordat je gaat solliciteren? Of ben je erg nieuwsgierig naar hoe deze baan er in de praktijk uitziet?

Bel of app Melle Zegel, senior adviseur scheepvaart en vaarwegen, op 06-27887419. Hij staat je graag te woord.

In verband met de ontwikkelingen rondom het corona virus heeft Rijkswaterstaat een aangepaste selectieprocedure en werken wij vanuit huis.

De meest actuele informatie vind je via deze .

Vacaturenummer : WNZ-422

 • we vragen een academisch werk- en denkniveau;
 • als enthousiaste verbinder zoek je altijd de samenwerking met anderen op;
 • je hebt aantoonbare (indicatief 3-5 jaar) ervaring in een adviserende functie bij een complexe (overheids-)organisatie.
 • Daarbij verwachten wij dat je je vak verstaat en over analytische kwaliteiten beschikt;
 • je bent je bewust van de (in)formele regels, verschillende posities, ontwikkelingen, gevoeligheden en krachtenvelden binnen de organisatie en handelt hiernaar;
 • je hebt actuele kennis op het gebied van scheepvaart en vaarwegen. Hierbij kun je denken aan :
 • constructie, het gedrag van en manoeuvreren met een schip;
 • zee-, binnen-, recreatievaart en visserij;
 • ontwikkelingen (technisch en bedrijfsmatig);
 • cultuur rondom het scheepvaartbedrijf.
 • Salarisniveau Schaal 11 Salaris Min €3279 - Max €5039 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.

  Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd Minimaal aantal uur per week 36 Maximaal aantal uur per week 36

  Volop doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden

  De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Denk aan het volgen van opleidingen en het behalen van certificeringen.

  Ook bieden we loopbaancoaching als je daar behoefte aan hebt.

  Interessante extra’s

  Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB) bestaande uit vakantiegeld van 8% en een jaarlijkse eindejaarsuitkering.

  Dit IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en / of tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.

  Je kunt bijvoorbeeld een deel van je maandinkomen laten uitbetalen wanneer jij dat wenst, het IKB omzetten in verlof of het besteden aan fiscaalvriendelijke doelen.

  Tot onze andere secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer bedrijfsfitness en volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer.

 • je standplaats is Rotterdam, maar vanwege de huidige coronamaatregelen werken we vanuit huis;
 • een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces.
 • Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

  Talent als basis, diversiteit als kracht

  Rijkswaterstaat is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland.

  Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Daarom nodigen wij jou graag uit, als jij je herkent in deze vacature, om te solliciteren.

  Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

  In de regio met de hoogste concentratie inwoners, industrie en verkeer van Nederland zorgen wij ervoor dat mensen zich veilig kunnen verplaatsen over de weg en het water.

  We beschermen de provincie tegen overstromingen en zorgen voor schoon water. Het is een enorme klus om de 471 viaducten, 12 tunnels, 164 bruggen en 256 kanalen en rivieren vrijwel permanent beschikbaar te houden.

  De meeste bruggen, tunnels en wegen in Zuid-Holland stammen uit de jaren 50 en 60. We vervangen en renoveren daarom tot 2030 een groot aantal werken.

  De bruggen, tunnels en wegen worden hierdoor veiliger en duurzamer. We zijn hard bezig om te organiseren hoe we de daardoor veroorzaakte extra files zoveel mogelijk kunnen beperken.

  We breiden ons netwerk ook nog verder uit, bijvoorbeeld met de Blankenburgverbinding tussen de A15 en de A20. Door de aanleg van nieuwe wegen en de renovatie zorgen we voor een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer.

  Ook in de toekomst. Aan dit alles werken we 24 uur per dag, 7 dagen per week met veel inzet en trots. Dat doen we niet alleen, maar steeds meer samen, met andere overheden en bedrijven.

  Bij Rijkswaterstaat werken mensen met heel verschillende achtergronden samen; technici, IT-ers, contractdeskundigen, perswoordvoerders en ga zo maar door.

  In totaal werken er ongeveer 400 mensen binnen WNZ, verspreid over drie directies : Netwerkontwikkeling, Netwerkmanagement en Bedrijfsvoering.

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier