Microbiologisch Analist Food (mbo/hbo)
Professionals in Food
Putten, NL
17 minuuten geleden

Bedrijfsomschrijving

TheWorld of Chicken, dat is de wereld van 2 Sisters Storteboom B.V.Als onderdeel van het Britse 2 Sisters Food Group produceert ditbedrijf een groot assortiment aan kipproducten.

Hoewelvoedselveiligheid de absolute prioriteit heeft, is er eveneens veelaandacht voor innovatie, duurzaamheid en dierwelzijn.

Hierdoor isen blijft 2 Sisters Storteboom Fit for the Future .

Binnen de organisatie werken ruim 2.500medewerkers, verdeeld over zes Nederlandse vestigingen en tweePoolse. De vestiging in Putten bevat het geaccrediteerdemicrobiologisch laboratorium.

Voor dit laboratorium in Puttenzoeken wij een Microbiologisch Analist Food met affiniteit vooronderzoek binnen het productieproces.

Functieomschrijving

AlsMicrobiologisch Analist Food bij 2 Sisters Storteboom ben je bezigmet het gehele microbiologische analyseproces, van voorbewerkingtot eindresultaat.

Je past kwaliteitsanalyses enlaboratoriumonderzoeken toe op monsters van de food producten entoeleveranciers van 2 Sisters Storteboom, tijdens diverse stadiavan het productieproces.

Je hebt dus een gevarieerd takenpakketbinnen het vakgebied van de microbiologie. Zo test je de ene dagbijvoorbeeld overschoentjes en inlegvellen van pluimveehouders opSalmonella, en de volgende dag analyseer je kipproducten opmicro-organismen.

Het laboratoriumvan 2 Sisters Storteboom is ISO 17025-geaccrediteerd en heeft destatus van onafhankelijke dienstverlener.

Voor deze vacature vanMicrobiologisch Analist Food zoeken we dus iemand die hygiëne,betrouwbare kwaliteit en maximale voedselveiligheid hoog in hetvaandel heeft staan.

Je komt te werken in een hecht team vanongeveer 6 laboratoriummedewerkers. Er is een roulerendtakenschema, waarbij elke medewerker verantwoordelijk is voor allemicrobiologische taken.

Je rapporteert aan Kees de Goffau, HoofdLaboratorium.

Als MicrobiologischAnalist Food vallen de volgende werkzaamheden binnen jouwtakenpakket :

 • Zelfstandig verricht jeverschillende vormen van microbiologisch onderzoek, waaronderklassieke microbiologische analyses, de PCR-analyse enhoudbaarheidstesten
 • Je zorgt voor een juistemonstervoorbehandeling
 • Je assisteert collega’sbij het opzetten en uitvoeren van microbiologischonderzoek
 • Je zorgt voor een correcte invoer vande meetgegevens in LIMS
 • Wil jemeer weten over 2 Sisters Storteboom en hoe je als MicrobiologischAnalist hier te werk gaat? Lees dan hetinterview met jouw mogelijk toekomstige Hoofd Laboratorium Kees deGoffau op het nieuwsgedeelte van onze website.

  Functie-eisen

  Voor dezevacature van Microbiologisch Analist Food zoeken we iemand dieenthousiast wordt van de mogelijkheid om het gehelemicrobiologische onderzoeksproces zelfstandig uit te kunnen voeren.

  Het laboratorium is ISO 17025-geaccrediteerd en jij weerspiegeltdeze focus op kwaliteit en voedselveiligheid.

  Verder herken jij je in de volgendepunten :

 • Je hebt een relevante mbo- ofhbo-opleiding afgerond, bijvoorbeeld richting Microbiologie,Levensmiddelentechnologie, Laboratoriumonderwijs, of eenaanverwante food opleiding
 • Je hebt(stage-)ervaring opgedaan met het uitvoeren van (klassieke)microbiologische analyses, bij voorkeur opgedaan in eenproductielaboratorium als laborant, laboratoriummedewerker ofmicrobiologisch analist
 • Je vindt het leuk om ineen klein team te werken en beschikt over goede communicatievevaardigheden
 • Je beheerst de Nederlandse taal inwoord en geschrift
 • Kennis en ervaring met ISO17025 is een pre
 • Arbeidsvoorwaarden

  Wanneerjij deze vacature van Microbiologisch Analist Food vervult, krijgje de kans om je microbiologische analysevaardigheden uit teoefenen in een laboratorium met accreditatie.

  Het HoofdLaboratorium is ervaren, waardoor je goed met hem kansparren.

  Daarnaast biedt de functieonder andere :

 • Een jaarcontract direct bij onzeopdrachtgever met uitzicht op een vastdienstverband
 • Een salaris tussen de €2.500 en€2.700 bruto per maand gebaseerd op een fulltime dienstverband,mede afhankelijk van jouw opgedanewerkervaring
 • Een reiskostenvergoeding eneindejaarsuitkering, gebaseerd op de cao van Pluimveeverwerkendeindustrie
 • 25 vakantiedagen perjaar
 • Een pensioenregeling bij het VLEPpensioenfonds
 • Personeelskorting op de eigenproducten van 2 Sisters Storteboom
 • Een actievepersoneelsvereniging die leuke activiteitenorganiseert
 • deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier