Contentspecialist
OLVG
Amsterdam, Netherlands
11 dagen geleden

Functieomschrijving

Wil jij als communicatie-expert een bijdrage leveren aan OLVG, hét stadsziekenhuis van Amsterdam?

Als contentspecialist draag je bij aan het profileren van OLVG als hét stadsziekenhuis van Amsterdam. Je werkt nauw samen met je collega’s binnen het ziekenhuis en adviseert hen o.

a. over de inzet, inhoud en stijl van de berichtgeving. Je verzamelt actief in- en extern informatie, redigeert aangeleverde input en stelt korte en soms langere berichten.

Voor publicatie maak je strategisch gebruik van de diverse kanalen van OLVG zoals intranet, internet en diverse magazines en nieuwsbrieven.

De sociale media kennen voor jou weinig geheimen, evenals systemen als Google Analytics en monitoringstools om on- en offline gegevens meetbaar te maken.

Ook ben je betrokken bij verschillende in- en externe projecten, vaak als lid van het projectteam, en adviseert vanuit deze rol over de inzet van middelen en verzorgt de uitvoering ervan.

Het is een veelzijdige functie met veel ruimte voor je eigen creatieve inbreng.

Werkomgeving

Je komt te werken binnen een ziekenhuis dat een sleutelrol wil vervullen in de verbetering van de gezondheid en zorg voor iedereen in onze stedelijke omgeving.

Als contentspecialist ben je werkzaam op de afdeling Marketing en Communicatie die bestaat uit 18 personen. De afdeling is verantwoordelijk voor alle interne en externe communicatie van OLVG.

De afdeling zelf bestaat uit twee teams die zeer nauw samenwerken; Advies en Content & Online. Het team Advies bestaat uit een marketingadviseur, een persvoorlichter en diverse (sr) communicatieadviseurs.

Het team Content & Online, waartoe jij zult behoren, bestaat uit een coördinator content & online, een webinformaticus, contentspecialisten en een communicatiemedewerker.

De afdeling heeft zowel strategische als uitvoerende taken en werkt nauw samen met vele verschillende collega’s in het ziekenhuis.

Daardoor is er veel dynamiek en soms een hoge werkdruk. Daarnaast is er zeker ook ruimte voor humor en gezelligheid.

Functie-eisen

 • Je bent afgestudeerd in de richting Communicatie of Journalistiek op (ten minste) HBO-niveau ;
 • Je beschikt over relevante werkervaring en hebt ervaring met werken in een CMS;
 • Je hebt ervaring met het vertalen van boodschappen in woord en beeld voor diverse middelen en verschillende doelgroepen (contentmarketing);
 • Een vlotte pen, oog voor beeld en affiniteit met online media zijn hierbij een vereiste;
 • Je bent werkt gestructureerd en weet prioriteiten te stellen;
 • Ervaring in de zorg is een pré.
 • Wij bieden

  Werken bij OLVG betekent werken in hét stadsziekenhuis van Amsterdam. Een werkomgeving waar jij jouw talent optimaal kunt ontwikkelen en in kunt zetten om samen direct of indirect onze patiënten de best mogelijke zorg te bieden.

  Het betreft een functie voor in eerste instantie de duur van een jaar. Bij gebleken geschiktheid en vacatureruimte, volgt een contract voor onbepaalde tijd.

  De CAO ziekenhuizen is van toepassing. Afhankelijk van je ervaring en opleiding word je ingeschaald in FWG-schaal 50, minimaal € 2.

  336,- en maximaal €3.490,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (36 uur per week).

  Naast uitstekende arbeidsvoorwaarden waaronder een goede reiskostenregeling conform de CAO Ziekenhuizen, een eindejaarsuitkering van ruim 8%, een persoonlijk levensfasebudget en vakantiegeld van ruim 8% hebben wij je ook interessante extra’s te bieden : een fietsbudgetregeling, kortingen op verzekeringen, korting bij diverse lokale ondernemers en nog veel meer.

  Wil je een van jouw arbeidsvoorwaarden inruilen voor een arbeidsvoorwaarde die beter past bij jouw eigen situatie? Dat kun je regelen via het OLVG Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden.

  Solliciteren
  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, geef ik neuvoo toestemming om mijn gegevens te verwerken en mij e-mailwaarschuwingen te sturen, zoals beschreven in neuvoo's Privacybeleid . Ik kan mijn toestemming intrekken of me op elk moment afmelden.
  voortzetten
  Aanvraagformulier