Afstudeerproject Technical Software
Alten
Apeldoorn
5 dagen geleden

De functie

Ligt jouw passie bij techniek en vind je het leuk om complexe technische uitdagingen aan te gaan? ALTEN biedt jou de mogelijkheid om door middel van een afstudeerproject kennis en ervaring op te doen onder begeleiding van inspirerende collega’s die werkzaam zijn binnen Technology Consulting & Engineering.

Dit afstudeerproject is mogelijk op verschillende gebieden, zoals embedded software, fullstack development, IoT of een ander technisch onderwerp naar keuze.

Het is zelfs mogelijk dat je na afronding van jouw afstudeerproject een vast dienstverband bij ALTEN aangeboden krijgt!

Er studeren al jaren succesvol studenten af middels projecten bij ALTEN en we hebben gemerkt dat de eisen vanuit technische opleidingen voor een afstudeerproject nog wel eens verschillen.

Daarnaast heeft elke student andere interesses en ambities. Om deze redenen gaan wij graag met jou in gesprek om een afstudeerproject (verder) vorm te geven.

Op deze manier heb jij inbreng in jouw afstudeerproject en kunnen we zorgen dat aan alle eisen wordt voldaan.

Heb jij dus zelf een goed idee voor een afstudeerproject? Laat het ons weten! Wij staan er voor open om met jou mee te denken over de vormgeving hiervan en dit project te realiseren zodat jij hier zo veel mogelijk uit kunt halen.

Vind je het lastig om zelf een concept te bedenken? Geen probleem! Hierbij een aantal voorbeelden van projecten die zijn uitgevoerd óf nog uitgevoerd kunnen worden :

 • Automated Guided Vehicle : Het maken van een zelfsturend autootje dat met een 2D LIDAR op zijn dak de omgeving scant en zo zijn positie in de ruimte nauwkeurig kan bepalen;
 • Augmented Reality : het maken van een Augmented Reality replay van Robocup wedstrijden met hulpmiddelen voor wedstrijdanalyse.
 • Situational Awareness : een sensornetwerk opzetten die data verzamelt om een zo compleet mogelijke digitale voorstelling te creëren.
 • Dit doe je bijv. door je bezig te houden met netwerkcommunicatie of het lokaliseren van geluidsbronnen;
 • Hartslag meten via radar : met behulp van radarmodules een systeem ontwikkelen waarmee het mogelijk is om een hartslag te meten;
 • Continuous Integration : Onderzoeken van mogelijke tooling (bijvoorbeeld Docker) en het bouwen van een prototypesysteem met herbruikbare containers en configuraties.
 • Het doel is projecten sneller in te kunnen richten en bestaande omgevingen te kunnen beheren. Bij het sneller inrichten van een omgeving kun je denken aan een wizard om met minimale configuratie automatisch een Git repository, Jenkins bouwstraat en testomgeving op te zetten;
 • Reserveringstool : Het bouwen van een tool om labels van vergaderruimtes te kunnen scannen en reserveringen van die ruimte direct overzichtelijk te hebben, Daarnaast moet er een mogelijkheid zijn om zelf ruimtes te reserveren via deze tool.
 • Jouw profiel

 • Je volgt een technische HBO of WO-master opleiding;
 • Ervaring in C, C++, Java of C# is een pré (afhankelijk van je afstudeerrichting);
 • Je bent fulltime beschikbaar.
 • Persoonlijkheid

  Jij stort je vol enthousiasme op een technische uitdaging en houd daarbij de verschillende stakeholders betrokken. Je ben proactief ingesteld, werkt graag in teamverband en beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden.

  Consultancy vind je interessant en daarom proef je graag alvast de sfeer bij ALTEN. Tot slot sta je open voor feedback en inzichten van anderen, en kun je dit verwerken in jouw project.

  ALTEN biedt

 • Een marktconforme stagevergoeding;
 • De wekelijkse procesmatige en inhoudelijke begeleiding bestaat uit een technisch consultant die je inhoudelijk begeleid, een product owner en een business manager voor je persoonlijke ontwikkeling.
 • Daarnaast heb je de mogelijkheid om te sparren met ervaren technische collega’s;
 • Een groot aantal borrels en events om jouw collega’s te leren kennen en / of jouw (technische) kennis uit te breiden;
 • De mogelijkheid om na afronding van jouw afstudeerproject een vast dienstverband aangeboden te krijgen.
 • Interesse? We komen graag met jou in gesprek! Solliciteer nu of neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met een van onze Corporate Recruiters : regio Zuid (locatie Eindhoven) via +31(0)40-256 3080, regio West (locatie Capelle aan den IJssel) via +31(0)10-463 7700, regio Oost (locatie Apeldoorn) via +31(0)55-548 6200.

  Je kunt ook een e-mail sturen naar :

  Tot snel!

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier