Coördinerend Begeleider Isengardplein 10
Amerpoort
Baarn
6 dagen geleden

Hoe ziet jouw nieuwe werkplek eruit

Je komt te werken op locatie. Dit is een woning waar 9 ouder wordende cliënten wonen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking (tussen de 42 en 72 jaar).

De cliënten zijn vaak te vinden in de ruime, gezellige woonkamer, waar je als Coördinerend Begeleider altijd dichtbij bent.

Hier wordt elke dag gekookt, samen gegeten en hier wordt ook de avond doorgebracht. Alle cliënten hebben een eigen kamer.

Overdag zijn de meeste cliënten naar dagbesteding, maar er zijn ook een paar cliënten die thuis blijven. Er is daarom altijd begeleiding aanwezig op de locatie.

Cliënten hebben allemaal hun eigen interesse. Zo houdt de een van spelletjes spelen of tv kijken en gaat de ander graag een ommetje maken.

Ook worden er regelmatig spelletjes op de beleeftelevisie gespeeld en wordt de duofiets vaak gebruikt. De cliënten zijn daarnaast heel erg betrokken bij jou en je collega begeleiders.

Zo helpen ze je graag mee met bijvoorbeeld opruimen.

Je komt als Coördinerend Begeleider te werken met een divers clubje cliënten. Zo zitten sommige cliënten in een rolstoel, andere zijn wel zelf mobiel.

Met de meeste cliënten kan je praten, waarbij je bij een aantal andere cliënten juist non-verbaal communiceert. Vrijwel alle cliënten help je in meer of mindere mate bij de ADL.

Bij een aantal maak je ook gebruik van een tillift. Bij verschillende cliënten verricht je verpleegtechnische handelingen (denk aan stomazorg, katheter, medicatie en blaasspoelen).

Een dynamische en uitdagende werkplek waar je te maken krijgt met uiteenlopende niveaus en problematieken en je regelmatig switcht tussen de verschillende begeleidingsstijlen. Ga jij de uitdaging aan?

De woning bevindt zich op het beschermde, bosrijke terrein van locatie in Baarn. De woning is gebouwd in 2010. De woning staat voor sfeer, huiselijkheid, veiligheid en gezelligheid.

Het gebouw is ruim opgezet, gelijkvloers en drempelvrij. Achter het gebouw ligt een ruime, zonnige tuin. De zit / slaapkamers zijn ruim en sfeervol.

Cliënten en verwanten denken mee bij de indeling. Op loopafstand van de woning bevinden zich een supermarkt, een bruisend en .

Vanaf Nieuwenoord kunnen cliënten wandelen op en naar het landgoed van Kasteel Groeneveld.

Je komt terecht in een team dat door vele veranderingen binnen het team elkaar opnieuw leert kennen en hierdoor in een nieuwe fase van taakvolwassen werken terecht komt.

Hierin is voor iedereen een rol neergelegd ook wat extra taken betreft, zoals roosteren, financiën etc. Tijdens je dienst ben je altijd samen met 1 of 2 andere collega's aanwezig.

Op Nieuwenoord streven wij naar nauwe samenwerking tussen dagbesteding en wonen en hebben teams hierin samenwerkingsverbanden.

Dit betekent dat medewerkers zowel ingezet kunnen worden op dagbesteding vanuit het team wonen als in wonen vanuit het team dagbesteding.

Wat mag je doen

Jouw rol als Coördinerend Begeleider is tweeledig. Je bent allereerst verantwoordelijk voor de dagelijkse ondersteuning en begeleiding aan 9 ouder wordende cliënten met een verstandelijke beperking.

Naast de begeleidingsbehoeften hebben de cliënten vaak ook veel lichamelijke ('ouderdoms') problemen. Kennis van en ervaring met cliënten met een matige of ernstige verstandelijke beperking is van belang.

Als begeleider stem je de verzorging en begeleiding af aan de behoefte van de individuele cliënt, in zijn / haar eigen levensfase.

Jouw tweede rol is een coördinerende team-rol die binnen Amerpoort coachend van aard is vormgegeven. Je zorgt dat werkzaamheden goed verlopen en collega's in hun kracht worden gezet en hun kwaliteiten kunnen ontplooien.

Dit doe je door hen te coachen in hun werkproces en hen feedback te geven. Ook spreek je collega's aan en heb je daarover individuele gesprekken.

Zorgvuldige communicatie is essentieel. Jij als Coördinerend Begeleider speelt daarin een belangrijke en coachende rol.

Als Coördinerend Begeleider zorg je samen met je team en de cliënten voor het operationeel draaiende blijven van jullie locatie en de opbouw van jouw team naar een taakvolwassen team.

Je werkt samen met gedragsdeskundige en clustermanager. Samen zorg je voor een goed leven voor de cliënten. Je ondersteunt de cliënten, zodat zij mee kunnen doen aan het dagelijks leven en een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving.

Je coacht je teamleden onder andere in de uitvoering van de persoonlijke plannen van de cliënten. Je motiveert en stimuleert je teamleden in de uitvoering, voortgang en kwaliteit van de zorg.

Je onderhoud samen met het team de contacten met onder andere verwanten en vrijwilligers. Voor organisatorische taken draai jij je hand niet om.

Binnen het team heb jij kennis van een aantal aandachtsgebieden (denk aan veiligheid, roosteren of financiën). Je staat proactief in je werk.

Hoe waarderen wij jou

Werken in een taakvolwassen (zelf organiserend) team. Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden. Inspraak in het rooster.

Het team doet aan zelfroosteren. Een jaarcontract van 28 uur per week, met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden.

Een salaris van min. €2.151,- en max. €3.289,- (FWG 45) bij een 36-urige werkweek volgens de . Gunstige secundaire , zoals collectieve verzekeringen, 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33%.

Deelname aan Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA), zoals bijdrage voor je sportabonnement, fietsregeling en belastingvoordeel bij aanschaf van o.

a. tablet, mobiele telefoon en computer. Gratis cultuurlidmaatschap van Hierdoor kan je met veel voordeel kaarten kopen voor theater, musical, toneel, film, musea, concerten en familievoorstellingen.

Wat breng jij mee

Je hebt hbo werk- en denkniveau en een relevante afgeronde mbo-opleiding gericht op de Zorg (op minimaal niveau 4), bijvoorbeeld MMZ of SPW.

Je hebt enkele jaren relevante werkervaring in het begeleiden van cliënten met een verstandelijke beperking. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel verbaal, non-verbaal als schriftelijk.

Je beschikt over coachende vaardigheden. Je hebt een proactieve houding, je houdt je vakkennis op peil en ontplooit initiatieven op de werkvloer.

Je bent bereid om mee te draaien in dag - avond- en weekenddiensten (je draait geen nacht- op slaapdiensten, hiervoor is een speciale nachtdienst aanwezig).

deze vacature melden
checkmark

Thank you for reporting this job!

Your feedback will help us improve the quality of our services.

Solliciteren
Mijn E-mail
Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
Doorgaan
Aanvraagformulier