Onderofficier Gevechtsgenie (Combat Support Engineer)
Ministerie van Defensie
Wezep, NL
3 dagen geleden

Salaris en voorwaarden

Salaris

Je startsalaris is afhankelijk van je leeftijd, opleidingsniveau en ervaring. Naarmate je kennis en ervaring toenemen, groeit ook je salaris met je mee.

Boven op je salaris ontvang je als militair bovendien verschillende structurele en incidentele toelages.

Vrije dagen

Bij een volledig dienstverband heb je afhankelijk van je leeftijd recht op 26-30 verlofdagen per jaar. Heb je dagen over?

Dan kun je die onder bepaalde voorwaarden meenemen naar het volgende jaar.

Rijbewijs

Nog geen rijbewijs? Haal m gratis bij Defensie! We helpen je graag vooruit, en niet alleen als het om je carrière gaat. Als je bij de Marine, Landmacht of Luchtmacht komt werken, kun je daarom op onze kosten je rijbewijs B halen.

Meer informatie over rijbewijs bij Defensie.

Bonus

Gedurende je dienverplichting (inclusief je initiële opleiding) bouw je - dus naast je salaris - ook elk jaar een (bruto) aanstellingspremie / bonus op.

Die krijg je aan het eind van je dienverplichting uitgekeerd, tenzij je tussentijds een voorschot wilt ontvangen.

Heb jij (bijna) een VMBO TL / GL, MBO-4 of HAVO diploma en interesse in techniek? Als Onderofficier bij de Pantsergenie / Luchtmobiele genie (Combat Support Engineer) geef je leiding aan een groep van ongeveer tien militairen.

De Genie is een onmisbare schakel in conflicten en vredesoperaties. De Genie zorgt onder alle omstandigheden, zo mogelijk overal ter wereld, dat eigen troepen vrij kunnen bewegen en de tegenstander dit niet kan.

Daarnaast zorgt de Genie voor bescherming en voor leefbaarheid op plekken waar de krijgsmacht wordt ingezet. Dit doen ze met veel technische kennis en improvisatietalent.

Genisten zijn vakkundig, efficiënt, breed inzetbaar en gebruiken hun technisch talent om hun opdrachten te volbrengen.

Dit ga je doen

Als Combat Support Engineer maak je, met je groep, onderdeel uit van één van onze 3 gevechtsbrigades (13 Lichte Brigade / 43 Gemechaniseerde Brigade / 11 Luchtmobiele Brigade).

Je levert directe steun aan gevechtseenheden op het gevechtsveld zodat deze hun opdracht kunnen uitvoeren. Een Combat Support Engineer (CSE) bewerkt het gevechtsterrein voor eigen troepen en bouwt hindernissen voor het stoppen van de tegenstander.

De CSE ruimt mijnen, bermbommen (IED's), hindernissen en bouwt gevechtsbruggen zodat de eigen gevechtseenheden verder kunnen met het gevecht.

Ook maken ze infrastructuur onklaar waar de tegenstander gebruik van kan maken en zorgen voor fysieke / CBRN bescherming van eigen troepen.

Na je algemene militaire onderofficiersopleiding op de Koninklijke Militaire School in Ermelo word je verder opgeleid in algemene genietaken in Vught, gevolgd door een vakopleiding.

Daarna word je geplaatst op een startfunctie bij een genie eenheid van één van de 3 gevechtsbrigades. Onderofficieren genie met bestemming luchtmobiel volgen een aanvullende luchtmobiele opleiding in Schaarsbergen.

Daar stopt het niet. Je bent ook militair opgeleid en als militair inzetbaar over de hele wereld. Dat kan zijn individueel of met je groep maar ook bij algemene (civiele) projecten of neventaken zoals rampbestrijding en humanitaire steun bij natuurrampen.

Genisten werken altijd samen, vertrouwen blindelings op elkaar, weten van aanpakken, bezitten grote technische kennis en improvisatievermogen, zijn doortastend, lossen problemen op en zorgen voor elkaar en voor anderen.

Ongeacht rang of stand. We ontwikkelen en stimuleren jouw leidinggevende kwaliteiten in een veilige en coachende omgeving.

LET OP : Er zijn meerdere opkomstmomenten (startdata) in het jaar. Na het solliciteren ontvang je inloggegevens van jouw persoonlijke online sollicitatie dossier.

In dit dossier staat onder andere een opkomstdatum vermeld. Dit betreft een fictieve datum en klopt dus niet. Nadat je (positief) medisch gekeurd bent, zullen wij samen met jou de opkomstmomenten bespreken en jouw voorkeur definitief vastleggen.

Hier ga je werken

Na het algemene militaire deel op de KMS in Ermelo gaat de Genie je in Vught verderopleiden tot genieonderofficier. Dit traject duurt circa twee jaar.

De duur van deze vakopleiding is afhankelijk van jouw vooropleiding en tevens afhankelijk van de richting van specialisatie.

Maatwerk dus. Na de opleiding ga je aan de slag op je startfunctie. De locatie van de startfunctie zal zoveel mogelijk passen bij jouw voorkeur.

De locaties voor CSE zijn in Oirschot (41 Pantsergeniebataljon), Zwolle-Wezep (11 Pantsergeniebataljon) en Schaarsbergen (11 Geniecompagnie).

Ook zal je zoals elke militair er rekening mee houden dat je uitgezonden kunt worden.

Voor wie

 • De algemene leeftijdseis voor deze functie is ten minste 17 jaar en ten hoogste 30 jaar bij aanvang van de opleiding.
 • Indien je in het bezit bent van een VMBO-diploma dan geldt de leeftijdseis van ten minste 21 jaar bij aanvang van de opleiding.
 • Jouw profiel

  VMBO Gemengd, VMBO Theoretisch, MBO 3, MBO 4, HAVO, VWO

  Minimaal VMBO TL / GL met de profielen : Bouwen, wonen & interieur of Groen of Maritiem & Techniek of Produceren, installeren & Energie.

  Je bent tussen de 17 jaar en 30 jaar en 11 maanden

  Je bent minimaal 155 cm (vrouw), 155 cm (man)

  Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 6

  Je hebt een zwemdiploma nodig

  Je groeit persoonlijk

  Als militair doe je constant nieuwe kennis en ervaringen op. Zo verleg je je fysieke en mentale grenzen, leer je te vertrouwen op jezelf, ontwikkel je een oog voor je omgeving en ontdek je dat zelfstandig zijn niet hetzelfde is als alles alleen willen doen.

  Ook ervaar je wat echte kameraadschap is, hoe je moet omgaan met verschillende mensen en culturen en dat vrede en veiligheid niet overal vanzelfsprekend is.

  Een loopbaan bij Defensie verandert je en maakt je sterker, als militair én als mens.

  Train je fit

  Om bij Defensie te kunnen werken, moet je over een goede fysieke conditie beschikken. Daarom is de fysieke keuring een belangrijk onderdeel van de sollicitatieprocedure.

  Om je goed hierop voor te bereiden, hebben we trainingsschema's ontwikkeld.

  Belastbaarheidsniveau voor deze functie : 5

  deze vacature melden
  checkmark

  Thank you for reporting this job!

  Your feedback will help us improve the quality of our services.

  Solliciteren
  Mijn E-mail
  Door op "Doorgaan" te klikken, betekent dit dat je neuvoo toestemming geeft om je gegevens te verwerken en je e-mails met vacatures te sturen, zoals beschreven in neuvoo's -Privacybeleid . Je kunt je toestemming altijd intrekken
  Doorgaan
  Aanvraagformulier